KALENDER

TRAIN LIVETRAIN NATKLUB

NY
Train Live

21. jun / TOTAL HIP REPLACEMENT + PAK

Fodboldfest på havnefronten

Fredag D. 21. juni
KL. 14:15
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 0,- KØB IKKE MULIGT
Fire aarhusianske spillesteder inviterer til koncerter under fodboldfesten på havnefronten i samarbejde med ROSA og Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune
 
Banen er kridtet op til en musikalsk fest, når årets EM løber af stablen og der vises kampe på storskærm ved havnefronten. De fire spillesteder, Voxhall, Radar, Train og turkis, er gået sammen med ROSA og Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune om at præsentere en række koncerter til fodboldfesten på havnen midt i smilets by.
 
Om samarbejdet udtaler Baris Citirikkaya, Co-leder/kurator turkis: "turkis er midtbanespilleren, der ikke nødvendigvis skriver sig på måltavlen eller går ned i en hård tackling, men når vi lykkes, er vi dem, der gerne vil drible, fordele, lægge op og inspirere til det smukke i spillet. På banen står vi side om side med et udpluk af vores gode kolleger fra musiklivet, hvor samarbejdet og musikken netop viser den diversitet, byen består af. Det glæder vi os til – god kamp!"
 
Og Marie Ettrup, kommunikationschef på TRAIN, fortæller: “TRAIN er begejstrede for sammen med et stærkt hold at præsentere en musikalsk fest i samspil med fodboldfesten til visningen af EM-kampene på havnefronten – det er to fester, som bringer aarhusianerne endnu tættere sammen denne sommer. Det glæder vi os over at være en del af.” 
 
Holdet er sat med seks stærke artister, der sikrer, at fodboldfesten får et solidt og festligt indspark. Her vil Rigmor, Dayyani, Alvah, Svea S,Total Hip Replacement og Pak holde kampgejsten oppe hos publikum i optakt til og mellem udvalgte kampe.
 
Dribl ned til havnefronten og scor højt på musikalske oplevelser den 14., 15., og 21. juni. 
 
Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, glæder sig: ”Der er lagt op til en kæmpe fest på Herman Sallings Plads. Havnefronten er en fantastisk ramme for en stor fodboldfest, og det er helt oplagt, at en musikby som Aarhus også inviterer publikum på store danske musikalske oplevelser. Jeg glæder mig til at byde hele Aarhus velkommen,” siger Rabih Azad-Ahmad.
 
Total Hip Replacement er et åbyhøjsk groove-kollektiv, der er kendt for deres energiske livekoncerter. Bandet spiller alt fra berusende reggae-rytmer over til sjælfulde melodier, der sammenflettes med budskaber om den retning, som verden er på vej mod. Det er mørkt og håbefuldt på en og samme tid. 
 
Rockbandet Pak udgav i 2024 deres dansksprogede debutalbum “Pak”. Deres lyd formår både at skue tilbage til bandets idoler som Gasolin og Oasis – samtidig med at det skuer fremad. Pak har blandt andet spillet på SPOT Festival og på Vega.
 
Tidsplan:
Kl. 14.15: Total Hip Replacement
Kl. 17.00: Pak

 
på havnefronten, Herman Sallings Plads, Aarhus C.
 
Train Live

20. jul / TILMELD TRAINs NYHEDSBREV

– og få opdateringer på koncertnyheder, kommende koncerter og eksklusive presales.

Lørdag D. 20. juli
KL. 16:00
KØB IKKE MULIGT
TILMELD TRAINs NYHEDSBREV
 
Få de nyeste koncertnyheder, updates på kommende koncerter og informationer om eksklusive presales ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev.
 
Tilmeld dig her
 
 
Train Live

20. jul / CLAPPER

A-Huset (Institut for (X), Godsbanen)

Aarhus Jazz Festival 2024

Lørdag D. 20. juli
KL. 21:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 120,- + gebyr
CLAPPER: Ny dansk jazz med beat-scene kompetencer
 
Hjemmehørende i Aarhus, Danmark, blander kvartetten Clapper klassiske sjæl- og fusion-jazzvibes med det skæve og grooves fra moderne instrumentel hiphop. Deres debutalbum - "On Tempo" - blev udgivet den 8. december via Super Bad Disco/HHV og viser gruppens evne til melodisk improvisation og halsbrækkende skift, med mere end 100.000 afspilninger online siden udgivelsen af den første single.
 
De fire medlemmer - Frederik Emil Bülow (trommer), Adrian Christensen (bas), Jeppe Lavsen (guitar) og Malthe Jepsen (klaver og Rhodes) - er velkendte ansigter på den unge danske jazzscene og spiller også med andre anerkendte acts som Abekejser, Hvalfugl og Ipek Yolu. Baseret på deres lange samarbejdshistorie er de i stand til instinktivt at skabe ny musik, når de forener kræfter som Clapper:
”Det er ikke vigtigt for os at overholde nogen bestemt genre eller stil,” bemærker Jeppe. ”Vi mødes bare, har det sjovt og improviserer over riffs, vi kan lide. Efter at have spillet sammen i så mange år tager det meget kort tid at klikke sammen og bevæge sig i samme retning. Og derfra handler det bare om at vælge og arbejde med de bedste ideer fra vores improviserede sessioner.”
Den samme energi afspejles i deres liveoptrædener - regelmæssige kræfter inden for beat-fokuseret jazz, der, med den melodiske glæde indfanger nye lyttere, ofte ender i højoktan fusionstræning med både publikum og musikere på deres fødder.
"On Tempo" blev udgivet via Super Bad Disco/HHV den 8. december 2023, på vinyl og digitale tjenester. Super Bad Disco er et Københavnsk pladeselskab specialiseret i ny jazz og instrumentel hiphop, med tidligere udgivelser fra med artister som Lord Akton, Athletic Progression, Yellow Spoon og Sofa T.
 
LINE UP:
Frederik Emil Bülow - drums
Adrian Christensen - bass
Jeppe Lavsen - guitar
Malthe Jepsen keys & rhodes
NY
Train Live

16. aug / GALVANIZER + MALFORMED

Koncerten er på HeadQuarters

Fredag D. 16. august
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 115,- inkl. billetgebyr
Kom til dobbeltkoncert med de to finske metalbands, Galvanizer og Malformed, når de gæster HeadQuarters i august.

GALVANIZER (fin)
Dette dødsmetal-angreb, der stammer fra det sydvestlige Finland, startede i 2013. Dengang fik Galvanizer verdensomspændende anerkendelse for deres unge alder, voldsomme liveoptrædener og old school-lyd, som blev leveret som et three piece. Deres melodier er ikke for sarte sjæle! Røvsparkende blast-beats, indvoldevridende basmønstre, ører, der lemlæster guitarriffs, brølende vokaler og betagende vilkårlige melodier, som du ikke kan få ud af dit sind... Et fint ægteskab af dødsmetal og grindcore er det! Efter at have indspillet et par demoer og en EP så deres første fuldlængde album lyset i begyndelsen af ​​2018. Indtil da var Galvanizer et fremtrædende navn i den finske scene med nogle udenlandske shows i baglommen. Med “Sanguine Vigil” fik bandet stor opmærksomhed, og de kom til udlandets festivaler, såsom Kill-Town Death Fest i Danmark og Asakusa Deathfest i Tokyo, Japan. Efter dette enorme spring fremad begyndte Galvanizer at få mere og mere anerkendelse fra bookere og folk over hele kloden. Lige før pandemien ramte musikscenen hårdt, spillede bandet mange festivaler i Europa og havde et dusin shows på turné med Funebrarum. Midt i den rasende pandemi, hvor alle de kommende shows blev udskudt, øvede de intenst og vendte en ny side med indspilningen af ​​deres andet album i efteråret 2020. "Prying Sight of Imperception" udkom det næste år, og det modtog et væld af ros og positiv feedback fra fans og anmeldere. Nu i 2022 hungrer de efter live action og er klar til at knække nakken på de vovede fans som et fire mand stort band til festivaler og koncerter Europa rundt.

MALFORMED (fin)
Malformed er et nyt, ungt og meget lovende death metal-band fra Helsinki-scenen. Kombinationen af ​​flammende hastighed, brutal teknikalitet og onde harmonier bringer lytteren igennem et modbydeligt death metal-vanvid. De har udgivet en demo i 2022 og et livealbum og en EP sidste år. De arbejder i øjeblikket på materiale til deres debut i fuld længde.
 
Guitar/vokal: Eetu Hyvönen 
Guitar: Akseli Lindroos 
Bas/vokal: Pauli Niemi 
Trommer: Jani Seppi
 
Koncerten er på HeadQuarters, Valdemarsgade 1a, 8000 Aarhus C.
Train Live

23. aug / LIBRARY CARD + ROYAL HIGHNESS

Koncerten er på HeadQuarters

Fredag D. 23. august
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 100,- inkl. billetgebyr
Library Card:
Udtryksfuldt, men tankevækkende, slibende, men alligevel melodisk, eksplosivt og alligevel indadvendt: Rotterdams bibliotekskort er en gruppe af kontraster. Dette afspejles i gruppens struktur, hvor bandet er en tæt sammentømret enhed af fire helt forskellige karakterer. Library Card blev dannet i sommeren 2021 og hentede inspiration fra Detroit post-punks Protomartyr, kultkunstrockerne Life Without Buildings og Anne Clarks poesi – for blot at nævne tre af deres eklektiske påvirkninger – det er ikke for langt ude at foreslå. at den usikre tidsperiode, hvor de dannede sig, i bund og grund har låst sig fast på bandets presserende, fremdriftsrige sangskrivning. Selv i en by, der er kendt for sin egensindige guitarmusik, er Library Card hurtigt blevet en fremtrædende.
 
Med Lot van Teylingen i spidsen, hvis talte ord veksler mellem sardonisk og oprigtig i løbet af få sekunder, efterlader Library Card en masse plads i deres musik, hvor deres medlemmer kan manifestere sig lige meget, lige fra Emre Karayalçins uortodokse, iøjnefaldende rytmer til Kat Kalkmans drivende baslinjer og Mitchell Quitzs tilsyneladende formskiftende guitarpræstationer. At kalde dem hver et tandhjul i en maskine ville gøre en bjørnetjeneste for Library Cards humane syn på, hvad det vil sige at være i et band, men det er simpelthen umuligt at hæve et element af deres tryllebindende sange over et andet.
 
Alt ovenstående er sandt for Library Cards studieoptagelser såvel som deres liveshows, som har været støt voksende og allerede har forvandlet et par uudgivne numre til bona fide fanfavoritter. Inden for seks måneder efter deres første officielle koncert (maj 2022) støttede Library Card Sports Team i en 2000 kapacitetshal og spillede det afsluttende sæt på Rotterdams berygtede Left of the Dial. Andre højdepunkter har inkluderet støttepladser til OSEES, Just Mustard og Kills Birds og livlige shows på smagfulde hollandske festivaler som Loose Ends, Grauzone og Valkhof. Bandet har også udvidet deres horisont og spiller i Tyskland, Frankrig, Østrig og Tjekkiet.
 
Royal Highness:
Royal Highness er Danmarks nyeste udfordrere til det musikalske verdensherredømme. Bandet består af Adam Peleg (Pacific Swell), Patrick Rathbun (Pardans, Gäy), Asger Overgaard (Gäy) og Öskar Dinesen (Pardans, Ecstasy in Order) og spiller intens rockmusik med rødderne solidt plantet i jorden og ambitionerne rettet mod skyerne, hvor det musik man troede var familiært bliver vendt, drejet, knust og sammensat igen i et kalejdoskop af ekstatisk musikalitet. Indflydelserne spænder bredt. Fra et udgangspunkt i en eksperimenterende blues-punk bliver der trukket tråde til blandt andet country, jazz, progressiv rock og klassisk musik. Det rå og det ømme, det umiddelbare og det tænkte komplementerer og afveksler hinanden på en måde hvor modsætningerne opløses i en opløftende ny enhed.
 
Koncerten er på HeadQuarters, Valdemarsgade 1a, 8000 Aarhus C.
Train Live

12. sep / ILLDISPOSED

Special Guest: Defacing God, Support: Persecutor

Torsdag D. 12. september
KL. 19:45
Dørene åbner kl. 19.00. DKK 205,- inkl. billetgebyr
Det er fem år siden Illdisposed udgav deres sidste album "Reveal Your Soul For The Dead". Til sommer er de klar med deres 16. studiealbum "In Chambers Of Sonic Disgust". Det er det mest ambitiøse og kreative Illdisposed album til dato, og afslører et band, der har været igennem adskillige kriser de seneste fem år. Begyndende med Covid 19-pandemien og al den indvirkning, den havde på musikindustrien – hvilket førte til sygdom af den værst tænkelige karakter i bandet. Det er et ærligt album fuld af vrede og frustration. Krise og kamp transskriberet til musik. Kom og lyt til de nye sange live sammen med en masse klassiske Illdisposed-hits!
Som særlige gæster på turnéen vil du møde det danske black/death band Defacing God, som for nylig har fået selskab af Illdisposeds Jakob Batten som deres nye leadguitarist.

SUPPORT: Persecutor

Train Live

13. sep / SHAKA LOVELESS

Support: Fadi

Fredag D. 13. september
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 275,- inkl. billetgebyr
I forbindelse med udgivelsen af sin nye single "Usynlig" annoncerer Shaka Loveless to spillestedskoncerter, hvoraf den ene er i Aarhus. 
 
Det er en garvet livemusiker og sangskriver, du kan opleve til september. Med hits som "Tomgang", "Ikke Mere Tid" og "I Nat Er Vi Ladt" er der garanti for sing-a-long-stemning, når Shaka Loveless med band kommer forbi TRAIN d. 13. september.
Shaka Loveless fortæller:
“Hey gode mennesker. Jeg har glædet mig meget til at kunne dele, at der er ny musik på vej. Det bliver for fedt! Men derudover har jeg glædet mig ligeså meget til at annoncere, at vi laver et par indendørskoncerter med mit fantastiske band i september. Det føles som en evighed siden sidst, og vi har virkelig savnet at skabe magiske øjeblikke sammen med jer alle igen! Jeg håber virkelig at se jer derude, hvor musikken bli´r levende. Let´s gooo!"
 
SUPPORT: Fadi
Train Live

14. sep / ØSTKYST HUSTLERS

Lørdag D. 14. september
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 250,- inkl. billetgebyr
Østkyst Hustlers har eksisteret siden 1995 og har for længst manifesteret sig som et af Danmarks absolut bedste rap bands med deres funky touch og medrivende tekster. Gennem karrieren har de solgt over 150.000 album samt vundet adskillige priser og herunder flere Danish Music Awards.
 
Live har bandet skabt et solidt renommé som et af de mest energiske acts, der sætter gang i festen og fællesangen, hver gang de indtager de danske scener. Det tager titusind timer at blive mester til noget – og Jazzy H, Bossy Bo og Peyk har skabt funky, dansksproget rap i hvert eneste af dem.
Uanset om du kommer efter de intelligente og evigt aktuelle tekster, eller om du kommer efter et nostalgisk genhør med kæmpe 90’er-hits som “Han får for lidt”, “Håbløs” eller “Verdens længste Rap”, eller om du bare elsker at feste til sveden driver, så vil du ikke blive skuffet, når Østkyst Hustlers spiller live.
 
Med deres solide funkband i ryggen kan de sparke gang i alt fra de mindste til de allerstørste scener. De har gjort det mange gange før, og de har tænkt sig fortsat at blive ved.
 
Train Live

20. sep / BODYSLAM! WRESTLING

Fredag D. 20. september
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 219,- + gebyr
Folk er falske – wrestling er ægte!
 
Stemningen er på kogepunktet når BODYSLAM! vender tilbage til Train i Aarhus fredag 20. september. Der er øl i hanerne og teatralske tæv, når du er ringside til Skandinaviens vildeste wrestling-show!
 
Som altid byder aftenen på underholdningsvold i topklasse, når sagaen om bodyslammerne fortsætter! Lokalheltene Tank og Michael Fynne står klar, men også superatleten Carlos Zamora er i huset, Mokaï-makkerne RandersPagne fester videre,  og det er kun toppen af isbjerget for Easy Loverz, Peter Olisander og Toby Zane gør også Aarhus usikker - og så er der internationale gæster af høj kaliber i vente.
Wrestling er helt sit eget, og BODYSLAM! har etableret sig som det fremmeste forbund indenfor pseudo-sporten i Skandinavien. Det i takt med at genren vinder mere og mere indpas i det kulturelle landskab. Det store kørekort i øretæver engros kommer frem når den overdrevne action og de karikerede karakterer går helt over gevind i jagten på guld og
personlige opgør.
 
Dørene åbner kl. 19.00 og vi hopper ud fra toprebet med første kamp kl. 20.00.
Train Live

21. sep / MEKDES

Support: Aland Z

Lørdag D. 21. september
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 225,- inkl. billetgebyr
"En vild vokal", "Chef i egen butik", "Et indlysende naturtalent" – sådan lød de flotte roser, der regnede ned over Mekdes, da hun i 2021 fik overrakt den prestigefulde P3 Guld Talent-pris. I starten af 2022 udgav hun sit debutalbum, og med det slog den unge koldingenser endnu engang fast, at hun er en sanger, sangskriver og producer udover det sædvanlige. 
 
Mekdes har siden 2018 sendt singler ud på stribe. Hun er kvinden bag hits som “In Favor of You”, “Lonely”, “Hanging Upside Down” og “Greedy”. Det er intet under at hun allerede i 2020 var nomineret til en DMA for årets nye livenavn, og i 2022 var Mekdes endnu engang nomineret til en DMA for årets producer for debutalbummet. 
Siden da har Mekdes på ingen måde ligget på den lade side. Hun har brugt fire måneder i London på at skrive ny musik og hun er featuring på den massive landeplage "Føles Godt" med Uro, der i løbet af 2023 har vokset sig større og større og er endt med at blive ét af årets allerstørste danske hits. 
 
I starten af 2024 deltager Mekdes i TV-programmet Toppen af Poppen og resten af 2024 byder på en masse ny musik.
 
SUPPORT: Aland Z
 
NY
Train Live

22. sep / CHRISTOPHER PAUL STELLING

Koncerten er på VinDanmark

Søndag D. 22. september
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 140,- inkl. billetgebyr
Til dato har sangskriveren Christopher Paul Stelling med base i Atlanta, Georgia, udgivet 7 albums og spillet tusindvis af koncerter i USA og EU. I løbet af det sidste årti har Stelling turneret som både headliner og som support for Son Little, Mavis Staples og The Devil Makes Three, Ben Harper (der producerede hans 2020-album Best of Luck) og mange andre. Stelling har optrådt flere gange på Newport Folk Festival og på CBS Saturday Morning. Stelling er kendt for sin indviklede fingerspilsguitar og road-testet vokallevering.
Koncerten er på VinDanmark, Kystpromenaden 2, 8000 Aarhus C.
Train Live

24. sep / APOCALYPTICA

PLAYS METALLICA VOL. 2 TOUR 2024

Support: The Raven Age

Tirsdag D. 24. september
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 375,- inkl. billetgebyr
Apocalyptica – Plays Metallica Vol. 2 Tour 2024
 
Apocalyptica blev dannet i halvfemserne som en hyldest til Metallica. Hvad der gør dem særlige er, at de bruger celloer i stedet for guitarer, men det har ikke mindsket deres popularitet i metalmiljøet – snarere tværtimod.
 
Apocalyptica blev dannet af en gruppe cellist-studerende på det finske Sibelius Akademi, som ud over den klassiske musik også elskede Metallica. Stiftende medlemmer Eicca Toppinen og Paavo Lötjönen har været med lige siden. Et årti senere tilføjedes trommer, og bandet har udviklet sig til også at lave originalmateriale foruden covermusik af andre af de store metalklassikere. Apocalyptica har udgivet 9 albummer, hvor det seneste, 'Cell-O', udkom i januar 2020.
Nu er Apocalyptica begejstrede for at annoncere en massiv turné, som opfølgning på deres legendariske debutplade. PLAYS METALLICA VOL. 2 TOUR vil fortsætte rejsen, der begyndte i 1996, da cellister fra Helsinkis verdenskendte Sibelius Akademi spillede en symfonisk hyldest til den største af de fire store – heavy metal-titanerne Metallica. Utallige shows senere vender de klassisk-sindede dynamoer tilbage til deres rødder.

Den stiftende bandleder Eicca Toppinen kommenterer på den kommende turné: "Det er utroligt at tænke på, at vores hyldest til Metallica efter alle disse år stadig taler så stærkt til folk. At kunne dele vores kærlighed til Metallicas musik med livepublikummet er en helt magisk oplevelse. Denne gang vil showet være “next level”, og vi kan ikke vente med at komme ud igen og dele det sjove med vores fans!"
 
SUPPORT: The Raven Age
 

Train Live

26. sep / LASSE SKRIVER

Torsdag D. 26. september
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 225,- inkl. billetgebyr
Lasse Skriver kommer til TRAIN på efterårsturné
 
Vi kender efterhånden alle historien om den unge tømrer, der med ungt mod og en stor drøm tog chancen og trådte på skærmen foran hele landet i X-factor. Uanset udfaldet ville det vise sig at have været den rette beslutning for det unge talent. Lasse Skriver skrev hurtigt kontrakt med Sony i samme periode, og samarbejdet har siden mundet ud i en række af singler, heriblandt ”Like It”, ”Looking For Love”, ”Sometimes I Feel” samt EP’en ”Love Is Strange”, der sammenlagt har flere millioner streams samt lune radioplaceringer og tilføjelser til Spotify-playlister.
Lasse Skrivers karriere har været på kometfart lige siden og ikke nok med at have udviklet sig som udøvende, professionel artist, har han også rykket sig personligt. En mere moden og voksen Lasse er den vi i dag ser stå på scener over hele landet – om det så er på festivaler som Smukfest, SPOT Festival, Jelling Festival, eller diverse koncerthuse. En musiker og sanger der stadig arbejder lige så hårdt for at opnå sine drømme, som han altid har gjort.
 
Lasse Skrivers vej til musikken har været intet mindre end unik – og samtidig inspirerende for mange unge mennesker, der befinder sig samme sted i livet som Lasse selv og drømmer om at kunne leve af at gøre det, man elsker. Til efteråret 2024 gør Lasse Skriver netop det, når han tager på efterårsturné rundt i landet og endnu en gang tryllebinder os med hans magiske stemme.
 
Train Live

27. sep / FROG LEAP

Fredag D. 27. september
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 225,- inkl. billetgebyr
Frog Leap er et band sammensat af den norske YouTuber Leo Moracchioli.
Moracchioli meget succesfulde YouTube-kanal, der med over 4,6 millioner abonnenter og 1,2 milliarder visninger er kendt for at lave vanvittige metalcovers af høj kvalitet af popsange.
Efter stor efterspørgsel har Leo Moracchioli dannet et band for at tage sangene med på livescenen.
Bandmedlemmer:
Leo Moracchioli – Vokal og guitar
Rabea Massaad – Guitarer
Erik Torp – Bas
Truls Haugen – Trommer
 
Train Live

28. sep / PRISMA

Lørdag D. 28. september
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 200,- inkl. billetgebyr
Den danske duo PRISMA, bestående af de talentfulde søstre Sirid og Frida, har siden 2021 taget dansk musik med storm med hits som “I Never Wanted To Meet You” og “Bangs” samt deres EP “Inside Out”. Det har ført til imponerende shows i både ind- og udland samt tildelingen af flere priser – en DMA, en Carl Pris og senest “Nutidens Unge”-prisen af bandet TV2, som en del af åbningen på SPOT festival 2023.
 
PRISMA har ikke kun imponeret nationalt, men har også erobret internationale scener, hvor de blandt andet har kunne opleves på toneangivende festivaler som WayOutWest og Dockville samt i sidste uge til udsolgt headlinerkoncert i Berlin og en triumf på Eurosonic i Holland. 2024 tegner derfor til at blive endnu et spirende år for PRISMA, der allerede har cementeret deres plads som et af Danmarks mest lovende liveacts. Med et imponerende bagkatalog og enestående liveoptrædener er PRISMA klar til at indtage landet med deres unikke lyd og musikalske evner.
I øjeblikket er PRISMA aktuelle med singlen ”Kingdom”. Sangen er en følsom elektroinspireret sang med et storslået, og nærmest fællesskabsorienteret, omkvæd. Linjen ”Take me to your kingdom” danner base for omkvædet, hvor PRISMA overgiver sig til den spirende lyst til at udforske hinanden og give slip på kontrollen.
 
Train Live

03. okt / NOAH CARTER

Torsdag D. 03. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 300,- inkl. billetgebyr
Den mytiske B.O.C-rapper annoncerer turné ovenpå succesudgivelserne “winwin”, “Ousside” og featuren “Alt Det” med Thor Farlov. Måske et kommende dansksproget album også ligger forude. Det blev allerede et stort emne i 2023, hvor Noah – på både Instagram og TikTok – teasede for danske bars.
 
Noah Carter stormede frem som et af dansk musiks store håb i 2016. Dengang på engelsk. Her blev det til flere landeplager, hvor særligt “Do You” og “Come Alive” blev store hits. Succesen mundede ud i udsolgte koncerter, herunder en legendarisk og fuldstændigt overcrowded koncert på Roskilde Festivals Countdown-scene i debutåret. Noah blev desuden nomineret til flere priser og opnåede opmærksomhed og radiosupport fra udlandet.
Siden Noahs 3. album har der været larmende stilhed udadtil. Ikke at forveksle med at han ikke har indspillet ny musik. Musik er der lavet masser af. Endda også på dansk, hvilket har været et emne blandt fans i mange år. 
 
For mens B.O.C-rapperen har set sine bedste venner, Gilli, Kesi, Benny Jamz, Hans Philip m.fl. lave musik og spille koncerter sammen, stod Noah alene på scenen uden at dele den med barndomsvennerne – af den simple årsag, at de ikke lavede musik på samme sprog. Barndomsvennerne og nu musikkollegerne har pushet Noah for at lave et dansk album, fordi de ved, at han også mestrer netop det.
 
Train Live

04. okt / BEN CAPLAN

Support: The Smashing Boneheads

Fredag D. 04. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 225,- inkl. billetgebyr
Ben Caplan er et bemærkelsesværdigt canadisk musiknavn, hvis talent strækker sig ud over konventionelle grænser. Han er mest kendt for sin unikke blanding af folkemusik, klezmer, cabaret, blues og rock, der skaber en dybfølt og dynamisk lyd, der er svær at glemme. Med sin dybe, raspende stemme og en imponerende udstråling har Caplan en umiskendelig tilstedeværelse på scenen, der fanger publikums opmærksomhed fra første øjeblik.
 
Gennem årene har Ben Caplan opnået anerkendelse og respekt både i Canada og internationalt. Publikum, der deltager i en Ben Caplan-koncert, kan forvente en rejse gennem en bred vifte af følelser. Fra hjerteskærende ballader til energispækkede numre formår Caplan at tage sit publikum med på en emotionel rutsjebanetur.
Med sit unikke musikalske udtryk og en autentisk tilgang til sin kunst fortsætter Ben Caplan med at imponere og begejstre publikum verden over. Gennem sine ærlige og vedkommende tekster, fortæller Ben Caplan historier om livet og tilværelsen, som sætter sig i sjælen hos dem, der lytter. I oktober 2024 kommer Ben Caplan til DK med sin dygtige trio.
 
SUPPORT: The Smashing Boneheads
 
Train Live

05. okt / JOHNSON

D.O.B.B. tour

Lørdag D. 05. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 235,- inkl. billetgebyr
Efter en legendarisk, udsolgt koncert på TRAIN i weekenden, vender Johnson stærkt tilbage til TRAIN til efteråret 2024
 
En af landets mest legendariske hip-hop stjerner, Danmarks Originale Bigtime Bawler Marc Johnson, har på ny lyst til at “Kig Forbi” de danske scener.
 
Derfor drager den aarhusianske storcharmør i efteråret 2024 ud på D.O.B.B tour, hvor han og bandet uddeler alle de ørehængende bangers såsom “KIG FORBI”, ”DET PASSER”, ”HEY SHORTY”, ”TERIYAKI”, ”BAWLER HELE DAGEN”, ”PIEDESTAL” og “NASTY”.
Så medbring de bedste håndtegn og din originale bawler-attitude, når Johnson på charmerende og rungende aarhusiansk sender sprøde flows ud over scenekanten.
 
Johnson har både originalitet, stil og en eminent levering, som er helt hans egen. Oplev det hele, når han kigger forbi TRAIN lørdag den 5. oktober 2024.
 
NY
Train Live

09. okt / TIMMY'S ORGANISM + GOB PSYCHIC

Koncerten er på HeadQuarters

Onsdag D. 09. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 100,- inkl. billetgebyr
Hul præsenterer: Timmy's Organism + Gob Psychic på HeadQuarters
 
Timmy's Organism:
Timmy Vulgar, Detroits yndlingssøn og mest ambitiøst amfibiske kreative kraft behøver ikke meget af en introduktion til nogen, der er bekendt med subversiv punkmusik gennem de sidste to årtier. Han har været sådan en uerstattelig skikkelse i hver af sine musikalske bestræbelser, siden han dukkede op i sådanne legendariske handlinger som EPILEPTIX tilbage i slutningen af ​​90'erne. CLONE DEFECTS så lige op gennem hans formskiftende indsats i det bløddyrslignende HUMAN EYE og det prog-vædede REPTILE FORCEFIELD, og ​​lige ind i hans seneste nervebedøvende spredebombe, blot kendt som TIMMY'S ORGANISM. Vi har været heldige at have vidnet til Timmys metamorfose mange gange i løbet af disse vanvittige år, og med denne enhed, der kommer så tæt som den kommer på hans opfundede musikstil - "Acid Punk" kan du som lytter få et intimt møde. til at støvsuge stykkerne af hr. Vulgars knuste hjerte.
Gob Psychic: 
Med inspiration fra den endeløse strøm af garagebands fra Melbourne og weirdopunkbands fra den amerikanske midwest, spiller Gob Psychic punkrock som er unikt på den danske undergrundsrockscene. Det er skævt, aggressivt, virkelig catchy og har hurtigt skabt et begejstret og dedikeret følge i hjembyen Aarhus.
 
De kaotiske og smadrede liveshows efterlader dig med samme smil på læben, som første gang du stiftede bekendtskab med Pixies eller Devo og med en stærk trang til at starte dit eget band.
 
Præsenteret i samarbejde mellem Hul og TRAIN.
 
Koncerten er på HeadQuarters, Valdemarsgade 1a, 8000 Aarhus C.
 
Train Live

10. okt / JACOB BELLENS (solo)

Koncerten er med unr. siddepladser

Torsdag D. 10. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 255,- inkl. billetgebyr
JACOB BELLENS – akustisk og alene tour
 
JACOB BELLENS spiller fra hele bagkataloget, inkl. sange fra I GOT YOU ON TAPE, KASPER BJØRKE, DRAGONBORN, MURDER og andre projekter, når han giver solokoncert på TRAIN.
 
Med sin distinkte vokal, kompromisløse sangskrivning og fængslende melodier, har Jacob Bellens gennem 20 år positioneret sig som en fremtrædende figur på den danske musikscene som frontmand i I Got You On Tape, den ene halvdel af den kritikerroste folk-duo Murder og som soloartist.
Til efteråret har han hele sit bagkatalog, alt inkluderet, i ryggen – herunder sangene fra sit seneste soloalbum “Off My Meds” – når han optræder akustisk og solo. 
 
Gennem årene har Jacob Bellens udgivet en stærk samling af albums under forskellige projektnavne og været medforfatter på sange for Eee Gee, Emil Kruse, Benal, Hugo Helmig, Vera, Selma Higgins, Hanne Boel, Hjalmer, Benjamin Hav, Carl Knast, WhoMadeWho og mange andre artister herhjemme. På sin seneste soloudgivelse “Off My Meds”, som Gaffa tildelte 5 stjerner, har Jacob Bellens fundet inspiration i funk og 00’er R’n’B. Hans fokus som liveartist ligger på den autentiske oplevelse og han glæder sig til at møde sit publikum i nærværende og intime rammer. 
 
Koncerten er med unr. siddepladser.
 
Train Live

11. okt / MAXIMILLIAN

Fredag D. 11. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 285,- inkl. billetgebyr
Popkometen Maximillian indtager TRAIN med én af to eksklusive headlinerkoncerter i efteråret 2024
 
Med et unikt talent for at skabe intime og nærværende koncertoplevelser er Maximillian klar til at invitere publikum med ind i varmen, når han gæster TRAIN til efteråret 2024. Koncerten kommer ikke blot til at byde på en aften fyldt med ærlig og sjælfuld musik, men også en forsmag på Maximillians nystartede musikalske forløb og en masse ny musik.
 
Maximillian har blottet sit hjerte gennem ung pop-poesi, siden han debuterede som blot 17-årig og med ét blev spået en stor fremtid af førende internationale musikmedier. Gennembruddet kom med multi-platin-hittet, “Beautiful Scars”, der har hittet stort i både USA, Europa og særligt i Asien, og som lagde grundstenen for et bagkatalog, der nu er streamet mere end en halv milliard gange på verdensplan. Nu indleder han et nyt kapitel i sin hidtil allerede imponerende karriere.
Maximillians evne til at bevæge sig mellem genrer og levere autentiske øjeblikke på scenen er både medrivende og dybt rørende. Han trækker på personlige oplevelser, livets udfordringer og hjertesorger i sin sangskrivning for at udforme hans intime og opfindsomme poplyd, mens hans fløjlslignende stemme hurtigt sætter sig fast i hukommelsen hos hans loyale lyttere. I løbet af 2024 kan fans se frem til en række friske og nyskabende udgivelser, der reflekterer Maximillians personlige og kunstneriske udvikling, og publikum kan forvente sig en smagsprøve på hans kommende musikalske landskab til koncerten på TRAIN.
 
Maximillian ser frem til at indtage scenen og skabe magiske øjeblikke sammen med publikum, både med sit imponerende, hitspækkede bagkatalog, men også ved at introducere dem til det næste kapitel i hans musikalske rejse:
 
”Jeg glæder mig helt vildt til endelig at spille med fuldt band igen i Aarhus og København og samtidigt også vise noget af den nye musik jeg har arbejdet på det seneste år. Koncerterne er der hvor jeg føler sangene virkelig lever sammen med publikum og vi kommer til at gøres os umage for at det bliver noget helt særligt til efteråret”, udtaler Maximillian om de kommende koncerter.
 
Train Live

12. okt / DE DANSKE HYRDER

Lørdag D. 12. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 225,- inkl. billetgebyr
DE DANSKE HYRDER KOMMER TIL TRAIN
 
Den danske rapgruppe DDH, er kendt for deres melodiske, festglade tracks om fester, fællesskab, ungdommen, venskaber, gode tider og drengerøvslivets generelle udfoldelser. De bliver inspireret af hvad de laver, og hvad de har på hjerte. Derudover har de hele tiden været drevet af at udfordre mange sider af deres liv. Drengene har tidligere udgivet adskillige singler heriblandt de populære, festlige og opløftende ”Billige Bajer”, ”15 år”, ”Med Mine Drenge” og ”Jeg Er Fuld Hele Tiden Og Er Pisse Ligeglad Du” og har mere end 40 millioner streams på Spotify alene.
Bag gruppen De Danske Hyrder, hvis navn er opstået på baggrund af en gammel drukvise, gemmer sig fire friske og passionerede drenge: Martin, Frederik, Adam og Oliver, aka. Marty, Bering, Ado og Oli. De beskriver deres venskab som nært og familiært; musikken underbygger venskabet, men venskabet bliver også underbygget af DDH.
 
De er alle fra Albertslund, hvilket også har været et stort omdrejningspunkt for deres musik. I dag bor de alle fire i en radius af omkring 200 meter i Valby og ser hinanden næsten hver dag, så fællesskabet er ikke blevet mindre. De har været bedste venner lige siden gymnasietiden, hvor de startede med at lave musik sammen; så sammen har de mere end 10 år med sig.
 
Siden da har musikkarrieren taget fart, og drengene har spillet på musikscener i hele landet på alt fra de fleste af landets gymnasier til de helt store scener på Smukfest, Tinderbox, Nibe - og Jelling Festival, samt en tætpakket Fredagsrock i Tivoli og proppet Store Vega.
 
Train Live

16. okt / MEZZOFORTE

Arrangeret af Black Star Music

Onsdag D. 16. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 450,- inkl. billetgebyr
Mezzoforte bragede gennem lydmuren med deres kæmpehit ’Garden Party’ i 1983 og var det første band fra Island, der turnerede internationalt med stor succes! Mezzoforte viste verden, hvordan solid funky nordatlantisk jazzrock skal lyde, og det har de gjort lige siden.

Bandet har et stort bagkatalog og digitale genudgivelser samt intenst turnéarbejde har genskabt interessen for de islandske pionerer.

Eythor, Fridrik og Johann udgør den oprindelige kerne i bandet, og de var i deres midt 20’ere. da de formede bandet i 1977. Kemien var der med det samme og jazz/rock-drengene fra Reykjavik har nu holdt sammen i 40 år og spillede derfor bl.a. to udsolgte jubilæumsshows i Reykjavik i september 2017. Det var Steinar Berg, der tidligt så potentialet i bandet. 
 
Det tog fire albums at få hul igennem til hitlisterne, og med albummet ‘Surprise Surprise’ fra 1982 ramte Mezzoforte både hitlister og diskotekernes dansegulve med ’Garden Party’, der i øvrigt blev arrangeret af Chris Cameron. Mezzoforte nåede en 17. plads på pop-hitlisten, hvilket er enestående for et instrumentalnummer. Nu planlagde bandet en international strategi i samarbejde med pladeselskabet, som bl.a. resulterede i heftig turnevirksomhed, der indeholdt alt fra skrigende fans i Japan til et hav af festivaljobs med så prominente navne som Spyro Gyra, Steps Ahead og Passport som support.

Sidenhen har Mezzoforte samarbejdet med en imponerende liste af musikere. Og det giver ikke mening at tale om reunion, for Mezzoforte blev bygget til at holde fra starten af. Drengene fra Island leverer altid energiske koncerter, der kombinerer virtuose instrumentale improvisationer med deres velkendte melodiske temaer, og Mezzoforte er således den lækre lyd af sportslørdag bare live tilsat masser af energi og stor intakt spilleglæde!
 
Funk-/jazzfesten er tilbage!
 
Praktisk
Billetter i forsalg: DKK 450,-
Ung under 25 år: DKK 375,-
Dørsalg på dagen, såfremt der er flere ledige: DKK 475,-
 
Koncerten er arrangeret af Black Star Music.
Train Live

17. okt / ORM

Support: Glemsel

Torsdag D. 17. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 260,- inkl. billetgebyr
I efteråret 2024 vender ORM tilbage til de danske landeveje for endnu engang at udforske og udfordre Danmarks unikke spillesteder med deres anmelderroste progressive black metal. Alle er inviterede til starten på denne nye æra i ORMs historie. 
 
ORMs popularitet i det danske metalmiljø kan ikke tages fejl af, og deres tidligere udgivelser, albummet ‘Ir’ fra 2019 og EP’en ’Mit Blod’ fra 2020, er blevet skamrost af anmeldere fra blandt andet Politiken, Information og GAFFA. Musikalsk bliver man blæst omkuld af ORMs omskiftelige og dragende univers, hvor mytiske fortællinger om menneske og natur går i symbiose med storslået, melodisk og samtidigt rå og direkte black metal.
 
Når ORM spiller live, får de danske fans mulighed for at opleve bandets tårnhøje ambitioner og uhørte grad af musikalsk kompromisløshed – hvilket de blandt andet demonstrerede på deres danmarksturné i 2022, og senest til en komplet udsolgt koncert i Koncertsalen i DR Koncerthuset, hvor de skabte en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige. Med sig bragte de bl.a. deres seneste dobbeltalbum ’Intet • Altet’, som har modtaget stor ros fra musikanmeldere hele vejen rundt og hele seks stjerner fra GAFFA.
Nu er bandet klar til at ramme landevejene endnu en gang og påbegynde den næste æra af ORM:
 
“Efter Koncertsalen er vi ivrige efter at komme ud i landet på nogle mere intime og traditionelle venues og vende lidt tilbage til vores rødder. Vi inviterer alle publikummer til en aften fyldt med vildskab, sørgmodighed, fordybelse og forandring og muligheden for at få et indblik i næste kapitel af ORM”, Simon, Theis, Malthe og Adam.
 
SUPPORT: Glemsel
 
Train Live

18. okt / UDE AF KONTROL

Fredag D. 18. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 320,- inkl. billetgebyr
Den dynamiske trio formåede at melde udsolgt i K.B. Hallen fire måneder før koncerten skal spilles! I forlængelse af den store interesse besøger Ude Af Kontrol seks forskellige byer til en spillestedstour i efteråret 2024, hvor de kommer forbi TRAIN den 18. oktober.
 
Drengene er, som navnet lægger op til, kendte for at skubbe til grænserne og samtidig sætte skub i publikum. Deres notoriske liveshows har for vane at få tændt op i deres altid energiske publikum, derfor kan man forvente en kæmpe energiudladning, når UAK drager på spillestedstour i efteråret.
Englando, Balken og Munken har i et halvt årti skabt en bølge af hits og netop nået en milepæl med mere end 320.000.000 (!) streams, alene på Spotify, hvor drengene i den grad er vokset med opgaven i takt med deres stigende popularitet. På trods af meget begrænset kommerciel support har Ude Af Kontrol formået at vokse sig til et af de største bands herhjemme, både målt på antal af streams samt tilslutningen til deres koncerter.
 
NY
Train Live

19. okt / KI!

Koncerten er på HeadQuarters

Lørdag D. 19. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 165,- inkl. billetgebyr
Ki! er sangskriver og multiinstrumentalist Christian Ki Dall. Udover sine soloproduktioner er han både musiker, især kendt for sit guitarspil (optræder med f.eks. Sterling Roswell fra Spaceman 3, The Telescopes, Death Valley Sleepers og mange flere) og producer (for Sting-guitarist Rufus Miller, Dør nr 13 og soul outfit og Crunchy Frog-labelmates D/troit, bl.a.
 
Ki! blev født i Sydkorea, bor på et børnehjem i Haeundae-distriktet i Busan. Han blev adopteret og voksede op i Danmark. The Boy From Haeundae Beach, Ki!'s debut, dobbelt-LP-album med 20 numre, blev født, da melodierne blev skrevet og indspillet, spor for nummer, i løbet af et par år, mange som hyldest til nogle af hans yndlings kunstnere som Fela Kuti, Sharon Jones, George Harrison, J Dilla, Link Wray osv.
Fra førstesinglen 'Mây Trôi's groovy blanding af vietnamesisk Vong Co-stil guitar og soulmusik (lyder som en valmuerød solnedgang på et falmet postkort) til motown-magien i 'Happy' (retro i tråd med Amy Winehouses genskabelse af genren), er mangfoldigheden af ​​genrer, stilarter og lyde på albummet overalt på kortet og henter inspiration fra forskellige perioder og fra hele verden.
Albummets 20 meget forskellige numre føles som et mixtape, der svarer til en rejseberetning. Lydversionen af ​​noter skriblet på bagsiden af ​​forvitrede fotografier, blyanttegninger og pressede blomster samlet i en slået notesbog. Nogle er instrumentale, nogle har gæstevokalister. Nogle numre er glimt, korte stop på turen: flue-på-væggen-hyldesten til Elizabeth Cotten, den horisont-spændende skala af scene-setting-åbneren 'Haeundae Beach Boy'. Andre har lyst til uge- eller månedslange ophold: Fra den franske melankolske sjæl og etiopiske jazz af 'Je Suis Toujours Là (feat. Al Agami & Trine Jørck)' til Fela Kuti-hylden 'Abeokuta' - sidstnævnte med guitarspil så adræt, at den kunne plukke dine lommer.
 
Du kan nyde hvert trin på vejen separat, men hvis du lytter til det 20-numre dobbeltalbum i sin helhed, vil du se, at det i stedet for at katalogisere en række destinationer, er en omhyggeligt kurateret, kærligt sammensat sonisk rejse. De forenende aspekter af Ki!'s lyd – berøringerne og klangene, der gør Ki! Ki! – udfolde sig undervejs. Der er et holistisk aspekt ved hans eklekticisme, der giver albummet den bredde og dybde, som i sidste ende er den virkelige attraktion.
 
Koncerten er på HeadQuarters, Valdemarsgade 1a, 8000 Aarhus C.
Train Live

19. okt / HJALMER

Lørdag D. 19. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 285,- inkl. billetgebyr
Hjalmer har taget den danske musikscene med storm med sin inderlige musik, der er præget af temaer om kærlighed og det at blive voksen. 2024 byder på både et nyt album fra Hjalmer samt en efterårsturné, som fører ham forbi TRAIN den 19. oktober.
 
Siden sin debut i 2017 har Hjalmer med sit store hjerte, sin forfriskende umiddelbarhed og sin klokkeklare passion for musikken, positioneret sig som én af de mest fremtrædende navne i dansk musik. På rekordtid fik Hjalmer markeret sig med debutsinglen “Hvis Du Går” og sidenhen med albummet “Midt I En Drøm Eller Noget Der Ligner”, der høstede hele fire GAFFA-priser i 2020. Hans seneste album, "Alt Bliver Godt" (2022), er et vidnesbyrd om hans bemærkelsesværdige musikalske rejse. Det er en afspejling af hans liv, en historie om at finde vej fra mørket tilbage til lyset og en udforskning af livets op- og nedture. Albummet dykker ned i temaer som taknemmelighed, ensomhed og håb om lysere dage.
 
Det seneste år er brugt på at skrive ny musik, som udgives i starten af 2024. Med et nyt album på vej er Hjalmer klar til at indtage de danske spillesteder med sine stærke melodier og energiske liveoptrædener, når han drager på en længeventet turné i efteråret 2024.
Om den kommende tour udtaler Hjalmer:
 
”Jeg glæder mig helt sindssygt til at komme ud og spille igen. Når vi rammer oktober 2024, er det 2,5 år siden, at jeg sidst har stået på de indendørs scener, og jeg har savnet det helt vildt! Det er i de rum, den største magi opstår mellem os på scenen og folk i salene. Med mig har jeg mine trofaste drenge i bandet igennem fem år, og vi glæder os til at mærke suset sammen med jer og forhåbentligt skabe en aften, ingen af os glemmer foreløbigt.”
 
For på scenen er Hjalmer i sit rette element. Med et fuldt band bag sig bringer han sit lyriske univers til live og leverer hver gang en potent og varm oplevelse.
 
Train Live

22. okt / EIVØR

Support: Sylvaine (solo)

Tirsdag D. 22. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 275,- inkl. billetgebyr
EIVØR er en kunstner, der er perfekt afstemt efter naturens vilde omskiftelser. Født og opvokset i Syðrugøta (befolkning: 453), et lille samfund på en af ​​de nordlige Færøer, voksede singer-songwriteren op omgivet af et barskt, forblæst landskab og Nordatlanten, en barsk kulisse, der ikke overraskende har påvirket den musik hun skaber dybt.
 
Med ti studiealbums under bæltet samt talrige samarbejder med kunstnere, herunder Àsgeir, John Grant, Einar Selvik (Wardruna) og Dan Heath (Lana Del Ray), kan Eivør anses for at være en af ​​de mest eklektiske kunstnere i Norden og en af ​​de mest fascinerende livevokalister i sin generation.
 
Hun er vinderen af ​​Nordisk Råds musikpris 2021 og er to gange tildelt den islandske musikpris, flere Danish Music Folk Awards, samt den færøske musikpris. Eivør er en del af en ny bølge af nordiske kunstnere, der hurtigt bygger passionerede internationale fanbaser med musik, der ærer deres gamle kulturelle og musikalske folklore. Ved sidste optælling er Eivørs musik blevet streamet tæt på 1 milliard gange, og hun har spillet udsolgte turnéer i både Skandinavien, Europa og USA.
Eivør laver også soundtracks og medvirker på alle sæsoner af Netflix-flagskibs-hitserien “The Last Kingdom” (samskrevet med Ivor Novello/BAFTA-nominerede John Lunn.)
 
Det nye officielle The Last Kingdom-album “Destiny Is All” – skrevet og produceret af John Lunn, Eivør og Danny Saul – udkom tidligere på året. 
 
Eivør arbejder lige nu på et nyt album, der udkommer i 2024.
 
SUPPORT: Sylvaine (solo)
 
Train Live

23. okt / ELLA AUGUSTA

Koncerten er på HeadQuarters

Onsdag D. 23. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 150,- inkl. billetgebyr
Sanger og sangskriver Ella Augusta har netop turneret Danmark rundt som support for Pil på ‘Dronning Af Månen-tour’, der blandt andet bød på 2 x udsolgte Store VEGA’er. Til efteråret spiller hun to koncerter i eget navn i Aarhus og København.
 
I januar udgav Ella Augusta singlen ’Internetsangen’, som siden release har streamet over 350.000 gange og er i rotation på P4. I dag følger den nye single ’Baglæns’: En energisk og tempofyldt pop-single, hvor Ella Augusta sætter ord på et break-up, hun ikke havde set komme.
 
“Jeg skrev Baglæns om det uventede break up, hvor det går op for én, hvor meget den her person har betydet, når personen lige pludseligt ikke er i ens liv mere”, fortæller Ella Augusta.
 
Efter at have meldt få billetter på sin første store headliner koncert på Ideal Bar i København, annoncerer Ella Augusta nu to nye koncerter i efteråret på Headquarters i Aarhus og Hotel Cecil i København. På scenen kan man opleve den unge sangskrivers musik fra det kommende album, flankeret af dygtige musikere, der bringer hendes nærvær og intime stemme frem i lyset.
 
Ella Augusta har sunget titelsangen til Jonas Risvigs populære ungdomsserie GRÆNSER, udgivet musik med Lord Siva og været P3’s Uundgåelige sammen med Benjamin Hav på deres sang ’Første Dag’. Sidstnævnte førte hende til gæsteoptrædener på Hav’s store efterårsturné, hvor de bl.a. spillede foran over 10.000 mennesker i Royal Arena.
 
Koncerten er på HeadQuarters, Valdemarsgade 1a, 8000 Aarhus C.
 
Train Live

24. okt / ØNDI

Torsdag D. 24. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 175,- inkl. billetgebyr
ØNDI bringer popstjerneenergi indpakket i industriel klubfest til TRAIN til efteråret 2024

ØNDI er en kraftfuld fusion af ungdommelig punkenergi, musikalsk nysgerrighed og kompromisløse produktioner, der skaber en unik og inklusiv liveoplevelse, der er blevet anbefalet og refereret til på tværs af branchen. 
 
Frontmand Tobias Bjergs karismatiske tilstedeværelse fører publikum ind i et rum af ungdommelig selvdyrkelse, hvor ØNDI udfordrer reglerne på den danske musikscene. Hvor mange andre højenergiske liveartister lægger op til mosh-pits og voldsomme live shows, appellerer ØNDI til at festen skal være for alle og lægger i stedet op til inklusion og dans.
 
Deres lyd, der blev etableret på deres debut-EP ‘COPY PASTE’, bevæger sig mellem elektronisk pop og industriel punk og skabte bølger i den danske undergrund. De har siden da skabt en pakke nye sange, som får debut på scenerne i 2024, og som trækker inspiration fra mere dansable genrer som bass-house og punk-pop. 

De fire medlemmer af ØNDI har hver især arbejdet med musik hele deres liv. Bandet blev dannet i 2021 med drømmen om et projekt, der kunne udfordre og afprøve alt. Deres debut-EP 'COPY PASTE’, udgivet i efteråret 2023, markerer begyndelsen på en lang og indsigtsfuld musikalsk rejse.
 
ØNDI skyder nu deres popstjerneenergi på vejene og indtager scener på tværs af landet, og de er parate til at influere publikum med deres karakteristiske charme og efterlade en snert af tinnitus i ørerne og kærlighed i kroppen på dem, der oplever deres intense og eksplosive liveoptrædener.
 
Train Live

25. okt / ZAR PAULO

Fredag D. 25. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 295,- inkl. billetgebyr UDSOLGT
Siden 2022 har Zar Paulo været på et målrettet togt ind på den danske musikscene. Debutalbummet “Elendig Software” er endt på flere mediers lister over årets bedste udgivelser, de har høstet topanmeldelser for deres livekoncerter og solgt over 15.000 billetter til deres headlinershows rundt i landet – blandt andet hele to udsolgte koncerter på TRAIN i december 2023.
”Det seneste to år har bøjet virkeligheden. ”Klap For Fædrelandet” blev en portal ind i en ny verden, hvor der pludselig var nogle, der gad lytte til vores musik og komme til vores koncerter. Der er sket en masse ting, og vi er meget overvældede og taknemmelige over den respons, vi har fået rundt i landet. Det har virkelig været kæmpestort for os. Nu går vi i studiet og laver ny musik, og så glæder vi os helt vildt til at vende tilbage til de fire spillesteder i efteråret,” siger forsanger Emil Vammen.
 
NY
Train Live

26. okt / ZAR PAULO

Ekstrakoncert

Lørdag D. 26. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 295,- inkl. billetgebyr
ZAR PAULO KLAR MED EKSTRAKONCERT PÅ TRAIN
Zar Paulo blev kåret som ”Årets Nye Danske Livenavn” ved Danish Music Awards 2023 og Årets Danske Popudgivelse til GAFFA Prisen 2024. Nu er Aarhus-kvintetten klar med en ekstrakoncert på TRAIN, så flere kan opleve deres anmelderroste show.
 
Til oktober kan du igen opleve bandets medrivende liveenergi, når de besøger TRAIN.
Siden 2022 har Zar Paulo været på et målrettet togt ind på den danske musikscene. Debutalbummet “Elendig Software” er endt på flere mediers lister over årets bedste udgivelser, de har høstet topanmeldelser for deres livekoncerter og solgt over 15.000 billetter til deres headlinershows rundt i landet – blandt andet hele to udsolgte koncerter på TRAIN i december 2023.
 
”Det seneste to år har bøjet virkeligheden. ”Klap For Fædrelandet” blev en portal ind i en ny verden, hvor der pludselig var nogle, der gad lytte til vores musik og komme til vores koncerter. Der er sket en masse ting, og vi er meget overvældede og taknemmelige over den respons, vi har fået rundt i landet. Det har virkelig været kæmpestort for os. Nu går vi i studiet og laver ny musik, og så glæder vi os helt vildt til at vende tilbage til de fire spillesteder i efteråret,” siger forsanger Emil Vammen.
 
NY
Train Live

31. okt / JOSVA

Torsdag D. 31. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 205,- inkl. billetgebyr
Med en lyd, der spænder over genrer som hiphop, R&B og pop, er det aarhusianske multitalent JOSVA på vej med sit nye album "Til Hyggen og Til Livet". Første udspil fra albummet er den storladne single “I Made It”, som gæstes af Andreas Odbjerg.
 
Siden JOSVA debuterede som solist i 2019 med den selvproducerede single "Sedler” har den aarhusianske rapper udgivet de to værker, "Alting / For Evigt" og "Er Du Ude?". Nu er tiden kommet til hans tredje udspil, der forventes at tage lytterne med på en rejse gennem ungdommens fortællinger, kærlighedens kompleksitet og ikke mindst festens flygtige øjeblikke.
JOSVA er ikke kun en rapper – han er en alsidig artist, sanger, sangskriver, producer og guitarist. Hans musikalske rækkevidde strækker sig fra hurtig lyrisk rap til indtrængende melankolske melodier og fængende pop-omkvæd. Før han cementerede sig som solist, har han produceret sange for prominente navne som Omar, PAY og Artigeardit og spillet guitar på værker for kunstnere som TopGunn og Artigeardit.
 
Med over 10 millioner afspilninger på Spotify og over 1000 afspilninger på DR P3 har JOSVA markeret sin stemme på den danske musikscene.
 
Train Live

01. nov / BRIMHEIM

Fredag D. 01. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 235,- inkl. billetgebyr
Brimheim kommer til TRAIN til efteråret på Ratking Tour 2024
 
Brimheim er en af tidens mest markante stjerneskud på den alternative pop- og rockscene – i Danmark og internationalt. Under kunstnernavnet – der på færøsk betyder “de brydende bølgers hjem” – har dansk/færøske Helena Rebensdorff på rekordtid etableret sig som en uundgåelig og toneangivende sort diamant.
 
Evigt grænsesøgende og umulig at sætte i bås udforsker og udleverer Brimheim sindets mest intime afkroge og uforsonlige dybder. Det sårbare og hjerteskærende veksler med det brutale og storladne i kontrastfyldte og detaljerige produktioner, der, ligesom lyrikken, udfordrer de gængse genrebåse.
Siden ep’en “Myself Misspelled” (2020) og ikke mindst debutalbummet “can't hate myself into a different shape” (2022) har Brimheim høstet et hav af lovprisninger blandt kritikere herhjemme såvel som internationalt. Fire Faroese Music Awards, Carl Prisen som “Årets Talent" i 2022, en nominering som “Årets Håb” ved Steppeulven i 2021, “P3's uundgåelige” og meget andet har banet vejen for en dansk succes, der har bredt sig til udlandet med optrædener på internationalt anerkendte festivaler og platforme som By:Larm, The Great Escape, Eurosonic, Reeperbahn Festival, Iceland Airwaves og KEXP.

Glæd dig til at opleve Brimheim live på TRAIN den 1. november 2024.
 

Train Live

02. nov / TOTAL HIP REPLACEMENT

Lørdag D. 02. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 225,- inkl. billetgebyr
Det groovy 7-mand/kvindeorkester Total Hip Replacement er tilbage med en soulet single ”Tremors”, der er forløber for bandets nyeste musikalske projekt og en dertilhørende Danmarksturné i efteråret 2024, der fører dem forbi TRAIN den 2. november.
 
Forsanger Victor West Hosbond fortæller om singlen:
”For mig repræsenterer ”Tremors” på en gang noget velkendt og noget fremmed. Lyden er varm og live-indspillet som de klassiske soul-orkestre, men vokalen og lyrikken har samtidig noget mørkt og længselsfuldt over sig. Sangen handler om at turde se hinanden i de svære situationer, og at vi nogle gange bliver nødt til at gå ind i mørket for rigtigt at komme igennem det.”
Tilbage i Danmark
De sidste to år har bandet rejst rundt i store dele af verden med turnéer i Brasilien, Ghana, Europa og Grønland. Offentliggørelsen af en ny Danmarksturné i efteråret 2024 bliver således også den første tilbagevenden til Danmark med koncerter i hele landet.
 
Forsanger Victor West Hosbond uddyber:
”Vi er virkelig spændte på at komme ud og spille i Danmark igen. De sidste to år har været en fantastisk rejse, hvor vi med et nyt hold musikere på mange måder har genopfundet bandet og skabt en masse ny musik. Den nye tour bliver på den måde kulminationen på den rejse og starten på et nyt kapitel. Man kan forvente et varmt, energisk og personligt show, der selvfølgelig også bærer præg af de genrer og stile vi har mødt rundt omkring i verden de sidste par år.”
 
Den nye single ”Tremors” er ude fredag d. 12 april på alle streamingtjenester, og er den første single af en række fra samme musikalske projekt.
 
NY
Train Live

04. nov / THE ANTLERS & OKKERVIL RIVER

Koncerten er med unr. siddepladser

Mandag D. 04. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 275,- inkl. billetgebyr
The Antlers og Okkervil River gæster Aarhus sammen
To af dette årtusindes bedste amerikanske indierockgrupper giver koncert sammen på TRAIN den 4. november.
 
Det er ikke hver dag, to af USA’s bedste alternative rockgrupper i dette årtusinde deler scene herhjemme. Men til efteråret er muligheden der, når The Antlers og Okkervil River kan opleves samme aften ved koncert i Aarhus.
 
The Antlers er både et band og det musikalske alias for sanger og sangskriver Peter Silberman, der siden 2006 har beriget verden med en god håndfuld glimrende album og endnu flere gribende, smukke og intimt bekendende indie-hymner fra basen i Brooklyn.
 
Det store gennembrud kom med det tredje studiealbum ”Hospice”, der i 2009 bjergtog lyttere og anmeldere med sine konceptuelle sange om forholdet mellem en kræftsyg kvinde og en sygeplejer. Pitchfork kvitterede med karakteren 8,5 og mærkatet ”Best New Music”, mens Soundvenue herhjemme uddelte fem store stjerner og kaldte det ”et af 2009’s bedste album”. The Antlers’ seneste, sjette album ”Green to Gold” udkom i 2021 til rosende omtale i bl.a. Pitchfork, The Quietus og Exclaim.
Okkervil River blev dannet i Austin, Texas i 1998 og er centreret omkring forsanger og sangskriverkraftværket Will Sheff. Hans sange blander elementer fra folk, americana, punk og rastløs indierock og instrumenter som banjo, mellotron og blæsere til vildtvoksende og medrivende rockfabler med ekvilibristiske og poetiske tekster.
 
Allerede på debuten ”Don't Fall in Love with Everyone You See” (2002) fremstod bandet fuldt flyvefærdig, og med ”Black Sheep Boy” (2005) ramte de deres første mesterværk – Pitchfork har udråbt albummet blandt de 200 bedste album fra 00’erne. I alt er det blevet til ni stærke studiealbum, inklusive fremragende værker som ”The Stage Names” og ”The Stand Ins”. Senest udsendte Will Sheff i 2022 soloalbummet ”Nothing Special”, der bl.a. blev rost af The New Yorker, NPR, Uncut og Pitchfork.
 
Både The Antlers og Okkervil River har tidligere givet fremragende koncerter herhjemme, så der er i den grad lagt i ovnen til et glædeligt gensyn, når de sammen gæster TRAIN i Aarhus den 4. november.
 
Koncerten er med unr. siddepladser.
Train Live

06. nov / ALLAN OLSEN & NYT NORLAN

Rygter Fra Randområderne

Onsdag D. 06. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 375,- inkl. billetgebyr
Allan Olsen & nyt Norlan // Rygter fra Randområderne
 
I ’24 er det tredive år siden at Allan Olsen & hans band, Norlan, udgav den formidable dobbelte live-CD, “Rygter Fra Randområderne”.
 
Pladen blev indspillet i en ruf. Allan O. havde flyttet sin kuffert til Irland, og kom kun hjem for at spille de 6 koncerter, der kom til at danne grundlag for udgivelsen. Selve produktionen stod, Jan Vinther, Johs Stærk og Knud Møller for. Og de gjorde det fortrinligt.
 
Rygter Fra Randområderne blev Grammy-nomineret, og de fleste med forstand på den slags vil sige, at Rygter Fra Randområderne er blandt de bedste og mest helstøbte live-udgivelser i Danmark.
 
I 2024 vil Allan Olsen samle et nyt band - et ”nyt” Norlan - og rejse på turné for at genopføre Rygter Fra Randområderne. Fra spids til spids landet rundt. Det er jo jubilæum...
 
Bandet der er samlet til turnéen er:
Rune Kjeldsen: Guitar og andre strengeinstrumenter 
Mikkel Damgaard: Keyboards
Peter Kjøbsted: Bas
Mads Andersen: Trommer og percussion 
Om sin nye besætning siger Allan Olsen: ”Det bliver sjovt at turnere med et band igen efter 6 års pause. Disse fyre kan virkelig spille, det ved jeg jo – og så tror jeg de er festlige at rejse med. Det sidste er lisså vigtigt for mig...”
 
Rygter Fra Randområderne indeholder som bekendt flere Olsen-klassikere, end noget andet pladecover. Publikums-favoritter som Mergelgraven, Gajoverden, Vi lå i jo Herning, Rimmerby Strand, Op til Alaska, og mange flere. De er der, alle de gamle, der var skrevet for tredive år siden.
 
Og modsat Olsen’s mange års praksis: Ingen decideret sætliste eller rækkefølge – ja så er der jo ikke så meget at rafle om denne gang: Rygter Fra Randområderne – spillet intakt som på pladen & live. 
Train Live

07. nov / ALLAN OLSEN & NYT NORLAN

Rygter Fra Randområderne

Torsdag D. 07. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 375,- inkl. billetgebyr UDSOLGT
Allan Olsen & nyt Norlan // Rygter fra Randområderne
 
I ’24 er det tredive år siden at Allan Olsen & hans band, Norlan, udgav den formidable dobbelte live-CD, “Rygter Fra Randområderne”.
 
Pladen blev indspillet i en ruf. Allan O. havde flyttet sin kuffert til Irland, og kom kun hjem for at spille de 6 koncerter, der kom til at danne grundlag for udgivelsen. Selve produktionen stod, Jan Vinther, Johs Stærk og Knud Møller for. Og de gjorde det fortrinligt.
 
Rygter Fra Randområderne blev Grammy-nomineret, og de fleste med forstand på den slags vil sige, at Rygter Fra Randområderne er blandt de bedste og mest helstøbte live-udgivelser i Danmark.
 
I 2024 vil Allan Olsen samle et nyt band - et ”nyt” Norlan - og rejse på turné for at genopføre Rygter Fra Randområderne. Fra spids til spids landet rundt. Det er jo jubilæum...
 
Bandet der er samlet til turnéen er:
Rune Kjeldsen: Guitar og andre strengeinstrumenter 
Mikkel Damgaard: Keyboards
Peter Kjøbsted: Bas
Mads Andersen: Trommer og percussion 
Om sin nye besætning siger Allan Olsen: ”Det bliver sjovt at turnere med et band igen efter 6 års pause. Disse fyre kan virkelig spille, det ved jeg jo – og så tror jeg de er festlige at rejse med. Det sidste er lisså vigtigt for mig...”
 
Rygter Fra Randområderne indeholder som bekendt flere Olsen-klassikere, end noget andet pladecover. Publikums-favoritter som Mergelgraven, Gajoverden, Vi lå i jo Herning, Rimmerby Strand, Op til Alaska, og mange flere. De er der, alle de gamle, der var skrevet for tredive år siden.
 
Og modsat Olsen’s mange års praksis: Ingen decideret sætliste eller rækkefølge – ja så er der jo ikke så meget at rafle om denne gang: Rygter Fra Randområderne – spillet intakt som på pladen & live. 
 
Train Live

08. nov / ØSTEN

Koncerten er på HeadQuarters

Fredag D. 08. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 150,- inkl. billetgebyr
I januar udgav aarhusianske Østen sin første single “Regn”, som med premiere på Soundvenue, Ugens Uundgåelige på P3 og senest fortolket af duoen Selmani i bedste sendetid på X Factor har fået flyvende medfart. Mens “Regn” stadig florerer i B-rotation på P3, udkom efterfølgeren “Når Du Rører Ved Mig” i slutningen af marts. Den nye single fortæller en ærlig og universel historie om det komplekse i at knytte bånd til et andet menneske, om at være bange for at læne sig ind i relationen af frygt for ikke at blive grebet, og hvad der kan ske, hvis du alligevel prøver.
 
Før Østen kastede sig ud i sin solokarriere har han arbejdet i kulissen som sangskriver og i samarbejde med producer Frederik Thaae været en del af populære udgivelser som Artigeardits “Længe Leve” og Barselonas “Væbnet Hjerte”.
Med sig på scenen på HeadQuarters har Østen samlet nogle af landets dygtigste musikere – foruden Malthe Ross på keys og bas, som blandt andet spiller med Jada, har han Maiken Thunbo på Cello, Anders Skadhede på guitar og Laurits Eriksen på trommer.
 
koncerten er på HeadQuarters, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C.
Train Live

08. nov / USSEL

Jeg Vil Ikke Vide Du Findes Tour 2024

Fredag D. 08. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 200,- inkl. billetgebyr
Efter at have udgivet sit debutalbum i efteråret 2023 annoncerer USSEL en større tour på tværs af Danmark.
 
Nu er tiden kommet til at rejse Danmark rundt for at præsentere USSELs nye musikalske kapitel, værket “Jeg vil ikke vide du findes”, der udkommer i sensommeren 2024. USSEL tager sit husorkester Revisorerne med til blandt andet TRAIN til november.
 
Efter USSELs sejr i Karrierekanonen 2022 har karrieren i den grad taget fart og endda udmundede sig i en Ugens Uundgåelige på P3 med singlen ”Datter Af Dæmoner”, der dertil er også at finde på debutalbummet "ENGLE & BLAA MAERKER", der udkom i efteråret 2023.
"ENGLE & BLAA MAERKER" er et album af ærlighed og følsomhed. USSELs røst skærer gennem lyden og rammer dybt ind i sjælen, hvilket gør hver sang til en intens lytteoplevelse. Albummet er en musikalsk rejse, der tager lytteren med på en vild tur gennem følelsernes labyrint. USSELs sange griber fat i de øjeblikke i livet, hvor vi føler os mest sårbare, og sætter ord på de følelser, vi måske ikke selv tør udtrykke.
 
Højdepunktet på albummet, ”Oslo til København”, er en rørende fortælling om den grænseløse kærlighed. Trods adskillelsen på tværs af landegrænserne, fortsætter to hjerter med at slå i samklang. Denne stærke forbindelse, der udfordrer afstanden og tiden, viser at ægte kærlighed kender ingen grænser. En fortælling om mod, tålmodighed og det søde løfte om genforening.
 
Train Live

09. nov / JOHN GRANT

Support: Big Special

Lørdag D. 09. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 300,- inkl. billetgebyr (25,-)
Den amerikanske singer-songwriter med den store stemme og samfundsbevidste tekster vender tilbage til TRAIN den 9. november.
 
Siden han i 2010 brød igennem med soloalbummet “Queen of Denmark” har den islandsk-bosatte Michigan-fødte sangskriver John Grant udforsket et musikalsk univers fra storladen folk-rock og ømme ballader til alternativ artrock og dansabel synthpop i et tidløst design.
 
Med en dybfølt humanisme og et tørt, sorthumoristisk blik på samtiden i al sin skønhed og ondskab forvandler John Grant sit perspektiv på livet som HIV-positiv homoseksuel mand til dragende musik, altid med et stik i siden på den (især amerikanske) politiske situation og den fortsatte rettighedskamp.
I juni 2024 udsender John Grant sit sjette album The Art of The Lie på engelske Bella Union, der er hans mest overdådige og filmiske album til dato. Som titlen antyder kan man forvente et lige så spydigt og mørkt tekstunivers, som dets produktion er episk og detaljerigt anlagt. The Art of The Lie er inspireret af Laurie Anderson og The Art of Noise med en farvepalette som på Vangelis’ Blade Runner-soundtrack eller som The Carpenters, hvis John Carpenter også var medlem.
 
“The clothing that it’s dressed up in makes it more palatable,” har John Grant fortalt. “It helps the bitter pill go down. Music and humour are how I’ve always dealt with the dark side of life. Come to think of it, it’s how I deal with the good side too.”
 
Til november vender John Grant tilbage til Danmark, hvor den notorisk forrygende liveperformer har bjergtaget både publikum og anmeldere på bl.a. Roskilde Festival, Heartland og i Store VEGA, hvor hans optrædener er blevet hædret med 6 stjerner i GAFFA og af Dagbladet Informations Klaus Lynggaard kaldt “en af den slags sjældent perfekte koncerter, man aldrig glemmer”.
 
SUPPORT: Big Special
 
NY
Train Live

11. nov / DIRTY LOOPS

Mandag D. 11. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 300,- inkl. billetgebyr
Dirty Loops blev grundlagt i 2008 af de tre venner, Aron Mellergård, Jonah Nilsson og Henrik Linder, som et eksperiment for at prøve ting ud over, hvad der blev anset for tilladt i normale musikalske sessioner. Efter to år med let ændrede populære melodier besluttede bandet at uploade en coverversion af Lady Gagas "Just Dance" på YouTube for måske at få en koncert eller to. Flere covervideoer blev udgivet og tingene tog fart, hvilket til sidst førte til en pladekontrakt med Andreas Carlsson og David Foster. 
 
Det første album "Loopified" blev udgivet i 2014, der hovedsageligt indeholdt originale sange. Efter udgivelsen tog Dirty Loops ud på en verdensturné som en overskrift og som support til Maroon 5. 
I 2021 udkom albummet "Phoenix" og i 2022 samarbejdede Dirty Loops med Cory Wong og udgav deres co-album "Turbo".
 
Dirty Loops arbejder i øjeblikket på deres næste album, hvorfra første single “Run Away” blev udgivet i marts 2024.
 
Train Live

14. nov / DAHLIN

Koncerten er på VinDanmark

Torsdag D. 14. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 185,- inkl. billetgebyr
Dahlin vandt i 2023 KarriereKanonen og udgav kort efter debutsinglen “Boycut”. Sangen blev P3’s Ugens Uundgåelige og har opnået mere end 500 afspilninger på kanalen, ligesom hun spillede sin første udsolgte koncert på Vega på trods af kun at have udgivet en enkelt sang.
 
Dahlin har netop sluppet sin anden single “Intercitylyn”, som handler om hendes rejse fra Vestjylland, hvor hun stod på intercitytoget mod København og popstjernedrømmen.
Dahlin’s musik er dansk, R&B-inspireret pop og hun beskriver den som “en lidt irriterende, men omsorgsfuld ven, der insisterende spørger, hvordan man egentlig har det”. 
 
Koncerten er på VinDanmark, Kystpromenaden 2, 8000 Aarhus C.
 
Train Live

14. nov / NIARN

Himmelfarten Tour 2024 / OBS: ny dato!

Torsdag D. 14. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 240,- + gebyr
Grundet sit helbred har Niels ”Niarn” Roos besluttet at udskyde sin landsdækkende tour, ’Himmelfarten’, som ville have haft sin start i oktober 2023.
 
Niarn har over sommeren stået på scenen på en stor del af landets festivaler, og har de sidste to år spillet over 30 koncerter som nyresyg dialysepatient med enorm dedikation og energi til lægernes store forundring. Men nu siger sygdommen stop, og Niarn må derfor udskyde sin tour i efteråret, til han er i bedring – helbredet er det vigtigste, og Niarn lover, at han vender stærkt tilbage.
 
”Få uger efter vi annoncerede Genopstandelsen touren i foråret 2021, gik jeg til lægen efter at have haft for højt blodtryk over en længere periode. Her blev det konstateret, at min nyrefunktion var faretruende lav. Jeg blev hastigt overført til Rigshospitalet, hvor jeg fik min diagnose: En autoimmun sygdom havde nedbrudt mine nyrer. Lægerne prøvede at redde mine nyrer med plasma-ferese, men lige lidt hjalp det. Jeg skulle i dialyse. Fra den ene dag til den anden var mit liv ændret. Jeg skulle kobles til en maskine i 4 timer 3 gange om ugen og lægerne var ikke i tvivl: De frarådede på det kraftigste, at jeg tog ud og spillede koncerter.
 
Men jeg nægtede at lade sygdommen vinde. Så jeg overgik til p-dialyse, fik min kone til at sy en anordning, der kunne holde både in-ear transmitter og dialysekateter, og så tog jeg på tour i februar 2022.
 
Men nu går den ikke længere. Min krop er slidt ned af sygdommen, og jeg kan ikke spille flere koncerter, før jeg får en ny nyre via en transplantation. Det ser heldigvis ud til at lykkes i løbet af efteråret - og på den anden side af nytåret, skulle jeg gerne være (næsten) så god som ny.
 
Det betyder desværre, at vi er nødt til at rykke efterårets planlagte Himmelfarten Tour til næste år, for at gøre plads til transplantation og efterfølgende restitution. Jeg beklager ulejligheden, men jeg lover at jeg kommer tilbage, bedre og stærkere og fyrer op for en tour, der kommer til at brage gennem landet som aldrig før. Tusind tak til alle mine fans for jeres evige støtte og kærlighed. Uden jer og jeres energi havde jeg aldrig fundet kræfterne til at holde den kørende, så længe som jeg har gjort.
 
TAK!”
- Niels "Niarn" Roos

Koncerten med NIARN flyttes fra den 4. november 2023 til den 14. november 2024.
Alle tidligere købte billetter er også gyldige til den nye dato.
Det er muligt at refundere billetten inden d. 13. oktober 2023 kl. 12.00. Tjek din mail for yderligere information.

**************************
Niarns Himmelfart
 
I år blev Niarns genopstandelse en realitet med en Danmarkstour, som rapperen netop har rundet af med en udsolgt koncert i VEGA. Her annoncerede antihelten fra Dobbelt A også, at han slutter rejsen i 2023, hvor han besøger 8 danske byer – der i blandt Aarhus.
 
”Jeg siger ikke, jeg forsvinder for evigt, jeg siger bare, nu tager vi en sidste tour i denne omgang” - Niarn 
 
I 2021 kunne Niels Roos dele med sine mange fans, at Niarn genopstod, da han annoncerede en koncert i VEGA, der blev meldt udsolgt på få timer. Én koncert blev til en tour i hele landet, og publikum kunne efter næsten et årtis stilhed fra Niarn opleve Genopstandelsen af en af Danmarks største rappere. Myten om Niarn er i den grad blevet til virkelighed, og i 2023 slutter han rejsen med en sidste tour.

“Det har virkelig været overvældende at komme ud og mærke folks energi igen efter så mange år i graven. Jeg kan mærke, at Niarn har fxxking mere at give af! Og hvad kommer efter Genopstandelsen – det gør Himmelfarten. Den tid er kommet nu.”
 
Niarn bragede for alvor ind på den danske hiphop-scene i 2004 med sit debutalbum Årgang 79’, der indbragte rapperen en guldplade. Debuten fulgte han op med den lige så store succes Antihelt to år senere.
 
Med succesen fulgte endnu et album; Rød Aaalborg, et travlt liv med utallige timer på landevejene, tid i backstagelokaler med køleskabe fyldt med fristelser, og den gentagende fest til den lyse morgen. Et liv i overhalingsbanen, der kom til en brat ende, da Niarn forsvandt ind i fristelserne og satte misbrug over menneske, som endte i livstruende følger og en tur på intensiv. Året efter, i 2014, meddelte Niels Roos i Aftenshowet på DR1, at han stoppede karrieren under navnet Niarn.
 
Anno 2022 har Niels Roos levet i ædruelighed siden sin indlæggelse. Han er blevet far og har brugt sin tid på at fortælle om Niarn i form af foredrag, bøger og dokumentarfilm. 
 
Oplev Niarn live på TRAIN torsdag den 14. november 2024. OBS: koncerten er flyttet fra den 4. november 2023 til den 14. november 2024.
 
Train Live

15. nov / SØREN HUSS

Fredag D. 15. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 375,- inkl. billetgebyr
I 2023 vendte Søren Huss tilbage til scenen efter to år uden for rampelyset. En tilbagekomst, som med flere udsolgte koncerter høstede stor ros fra publikum og anmeldere landet over. 2024 bliver endnu et begivenhedsrigt år i Huss’ musikalske karriere, som efter annonceringen af en forårstour i Danmarks koncertsale nu også byder på en efterårstour for stående publikum.
 
Med lige dele humor, sarkasme og alvor vil Søren Huss tage publikum med sig rundt i sit efterhånden imponerende sangkatalog, der i 2024 kommer til at byde på nye tilføjelser. I løbet af marts måned har Søren Huss med fire singleudgivelser teaset for sit nye album ”Vi fik mere, end vi kom for”, som udkom den 5. april. Albummet er indspillet i Farvemøllen i København og produceret af Christian Balvig og Søren Huss. Om albummets førstesingle “Trykkammer” fortæller Huss blandt andet:
 
 ”Trykkammer er en kærlighedssang. En kærlighedserklæring på kanten af afgrunden. Det er den mørkeste sang på min kommende plade og roterer om følelsen af, ikke at kunne finde et svar på, hvorfor du befinder dig en armslængde væk fra et menneske du elsker…”
 
Albummet har høstet flere positive anmeldelser:
 
”Hvornår er musik fremragende, hvornår er den god, nogenlunde vellykket eller yderst tvivlsom? Der er mange kriterier, men hvis den vækker følelser, rammer én så hårdt i maven, som dette – så afgjort det foreløbigt stærkeste udspil fra Søren Huss – så er der ikke andet at gøre end at kvittere med sjældne seks af seks mulige stjerner.”
6/6 ★★★★★★ - Jyllands Posten
 
”Der gemmer sig så mange detaljer i både melodi og ord, at man selv efter flere uger med albummet på repeat falder over nuancer, man havde overhørt. Det er gaven, der bliver ved med at give. (…) Det er muligt, at han har været langt, langt nede. Men disse sange befinder sig langt, langt oppe på kvalitetsbarometeret.”
5/6 ★★★★★☆ Fyns Stiftstidende
 
”Vokalt er Søren Huss nemlig i fornem form, mens han spænder fra pop til visesang og symfonisk rock.”
4/6 ★★★★☆☆ – Politiken
”Et modigt, hudløst og hæmningsløst inderligt album.”
4/6 ★★★★☆☆ – Ekstra Bladet
 
Med sig på scenen til at spille nye som gamle sange har Søren Huss sit band; Lars Skjærbæk på guitar, Morten Jørgensen på bas, Jesper Elnegaard på trommer og Christian Balvig på keys. Søren Huss udtaler om den kommende tour:
 
“Til efteråret 2024 er det 5 år siden, at jeg var på en spillestedstour rundt i landet med fuldt band. Så det er på høje tid at få kridtet skoene af og finde de sange frem fra hele min 22-årige karriere, der har energien i sig til, at vi kan rejse os op fra eftertænksomhedens dybe koncertsalsstol og løfte taget... Det bliver sjovt!”
 
Train Live

16. nov / PATINA

Lørdag D. 16. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 275,- inkl. billetgebyr
Det anmelderroste band PATINA kommer til TRAIN på stor danmarksturné til efteråret
 
Det fandenivoldske band PATINA drager på omfavnende danmarksturné i efteråret 2024, der fører dem forbi TRAIN den 16. november.
 
Den skæve poesi var spillevende på gennembrudsalbummet, “Drømmefanger”, mens et mere indadvendt tungsind kom under kærlig behandling til mere rockede toner på den populære opfølger, “GENSTART”. PATINA er mange ting, men først og fremmest et band udsprunget af syv gode venners fællesskab, nysgerrighed og spraglede musikalitet med hele tre unge bagmænd i front: Gregers, Mads og Søren.
I 2019 vandt PATINA Karrierekanonen, mens “Flammer Rammer”, allerede året efter blev den mest spillede sang på P3. Debutalbummet, “Drømmefanger”, der også rummede hitsinglen, “Sådan Må Det Være (Uhhhh)”, banede vejen for turnéer og udsolgte koncerter. Og særligt på landevejene har PATINA formået at gøre deres univers til et højenergisk livefænomen, der med “GENSTART”-albummet – og den storhittende titelsang derfra – sendte bandet på deres hidtil største sommertour med milepæle som Fredagsrock i Tivoli og Smukfest i år. I en 5-stjernet koncertanmeldelse i Fyens Stiftidende i foråret 2023 skriver journalist Simon Staun, at “PATINA (har, red.) efterhånden en solid håndfuld popsange af højeste karat på samvittigheden” og at de “tilsammen (tegner, red.) et billede af et band med poetisk tæft, en medfødt evne til at skrive catchy sangtekster og ikke mindst evnen til at forløse dem foran et publikum.”
 
I fire år har bandet været på en nærmest neverending-tour med +150 koncerter. Men nu holder tourbussen altså for en stund helt stille, imens PATINA igen fordyber sig i den kreative proces. Første resultat heraf er den splinternye single “Syg Den Dag”, som er en charmerende og støvet 70’er-popsang med et lyrisk såvel som musikalsk glimt i øjet. Sangen markerer et nyt kapitel for bandet. Et kapitel som naturligvis skal følges op af en ekstensiv danmarksturné i efteråret 2024.
 
Train Live

23. nov / KALASET

Lørdag D. 23. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 220,- inkl. billetgebyr
Sidst KALASET var på danmarksturné var i foråret 2023. Dengang havde turnéen afsæt i udgivelsen af debutalbummet ’grib mig hvis du falder’, og turnéen blev rost af bl.a. GAFFA, som ikke tøvede med at give både debutalbum og forårskoncerten i Lille VEGA 5 stjerner med kommentaren; 
 
”Dét dér. Det er musik, der kan få et halvt hundrede tusinde mennesker til at hoppe i takt og rammes af dagen-derpå hæshed. KALASET har bygget et hus. Et hjem. Alle er inviteret.”
Nu, et år senere, er KALASET igen blevet anerkendt af GAFFA, da de netop er nomineret til GAFFA Prisen 2024 i kategorien ’Årets Nye Navn’.
 
KALASETs rejse har på blot to år taget dem fra intime sale til de helt store scener. KALASET emmer af ung energi og kraft, som udspilles i en skarp vokal og et fængende band. Med catchy melodier og tempofyldte numre inddrages tilskuerne i KALASETs musikalske univers.
 
Train Live

28. nov / SAVEUS

Torsdag D. 28. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 375,- inkl. billetgebyr UDSOLGT
De seneste år har det været muligt at opleve Saveus’ roste, storslåede og populære koncerter på nogle af Danmarks største scener. I sommeren 2022 spillede Saveus foran et propfyldt Arena på Roskilde Festival, og derefter foran mange tusinde publikummer ved sine anmelderroste koncerter i både Royal Arena og Aarhus Congress Center. I sommeren 2023 har han optrådt på GRØN og som et af de mest populære navne på Smukfest.
 
I slutningen af 2024 rykker Saveus for første gang i fem år sine storslåede sange og stærke liveshows ind på de mere intime, danske venues, når han med sit band drager på landsdækkende turné. Saveus’ sange og koncerter er kendt for at skabe en særlig følelse af fællesskab og ingen følelser er for store til lige netop dét rum, som Saveus formår at skabe – et rum som mange fans søger ind i igen og igen.
I 2022 udgav Saveus sit blot andet fulde studiealbum “Rainman”, som blandt andet blev beskrevet; ”Saveus føles mere ægte, råt og nøgent end nogensinde før” i den femstjernede anmeldelse fra GAFFA.
 
På den kommende tour bringer Saveus sin musik ind i mere intime rammer og publikum kan se frem til at opleve Saveus’ koncerter på nært hold. Saveus er på vej i studiet for at indspille ny musik og det kan forventes at han bringer helt nye sange med på den kommende tour.

Glæd dig til at opleve Saveus live på TRAIN den 28. november 2024.
 

Train Live

29. nov / SAVEUS

Ekstrakoncert

Fredag D. 29. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 375,- inkl. billetgebyr
SAVEUS SPILLER EKSTRA KONCERT I AARHUS
Saveus’ første landsdækkende turné i fem år er blevet mødt af stor efterspørgsel, som nu imødekommes med en ekstra koncert på TRAIN.
 
Saveus’ sange og koncerter er kendt for at skabe en særlig følelse af fællesskab og ingen følelser er for store til lige netop dét rum, som Saveus formår at skabe – et rum som mange fans søger ind i igen og igen.
 
"Det er fem år siden jeg har været rundt i hele Danmark. Så det er virkelig fedt at se, der er så mange som gerne vil komme til vores koncerter. Det giver mig en kæmpe varm følelse. Vi er i gang med at skabe et helt nyt show, og håber vi kan skabe nogle mindeværdige øjeblikke sammen til efteråret. Det glæder vi os til.” - udtaler Martin Hedegaard / Saveus.
På den kommende tour bringer Saveus sin musik ind i mere intime rammer og publikum kan se frem til at opleve Saveus’ koncerter på nært hold. Saveus er på vej i studiet for at indspille ny musik og det kan forventes, at han bringer helt nye sange med på den kommende tour.

Glæd dig til at opleve Saveus live på TRAIN den 29. november 2024.
 

NY
Train Live

29. nov / SAUNA SENERE

Koncerten er på HeadQuarters

Fredag D. 29. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 175,- inkl. billetgebyr
Sauna Senere kommer til HeadQuarters til efteråret
 
Forvent en opløftende sonisk oplevelse, når du støder på Sauna Senere, der stammer fra Aarhus. Deres uptempo sange emmer af smittende energi og transporterer dig gennem et lydlandskab, der resonerer med barnlig ærlighed. Ved at trække inspiration fra punk, pop, rave-musik og mere skaber Sauna Senere en unik og omskiftelig lydoplevelse. Humoren og det uforudsigelige er en del af oplevelsen, når Sauna Senere tager kontorfællesskabet med på scenen. Ifm. Vegas Udvalgte 2024 udtalte politikken i sammenhæng med deres 5 hjerter at “humoren er tilbage i dansk rock. Men er det en god ting? Når det kommer til Sauna Senere og deres idiosynkratiske hævesænkebordsrock, er svaret ja”.
I 2023 har bandet spillet en lang række koncerter, og firmaet har blandt andet fremvist deres produkter på SPOT, Grimfest, Smukfest og senest en længere tour i hele landet. Under dette års SPOT festival indtog Sauna Senere Aarhus Bowlinghal og leverede en ikonisk oplevelse, som umuligt kan rekreeres. Og det er netop det, der er med Sauna Senere, man ved ikke med sikkerhed, hvad man får. Den eneste garanti er, at den gakkede trio vil indprente sig på nethinden og skinne klart i hukommelsen.
 
Koncerten er på HeadQuarters, Valdemarsgade 1a, 8000 Aarhus C.
 
Train Live

30. nov / GOBS

Koncerten er i Aarhus Congress Center

Lørdag D. 30. november
KL. 20:00
Dørene åbner kl. 18.30. DKK 375,- inkl. billetgebyr
Gobs fortsætter succesen og fyrer op under Aarhus Congress Center til november 2024
 
Gobs er klar med sine hidtil største indendørs koncerter, der kommer i kølvandet på den totalt udsolgte tour i efteråret 2023, hvor mere end 6.000 fans nåede at sikre sig billet til de kun fem koncerter.
Bag kunstnernavnet Gobs møder vi 24-årige Victor Gaardboe, som for alvor startede sin karriere i 2019 med en række singleudgivelser. Siden er det blevet til en lind strøm af hitsingler, de to storhittende albums, “INTET TIL ALT” (2022) og “Knuste Hjerter Heler Aldrig” (2023), og mere end imponerende 200 millioner streams.

Glæd dig til at synge med på hits som “Tak For Sidst”, “Et Sted Herude”, “Tro På Kærlighed”, “Elskede”, “Stupid Man” og mange mange flere, når Gobs skruer op for festen i Aarhus Congress Center til november 2024.
 
Koncerten er i Aarhus Congress Center, Magrethepladsen 1, 8000 Aarhus C.
 

NY
Train Live

12. dec / MIKE ANDERSEN BAND

Torsdag D. 12. december
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 260,- inkl. billetgebyr
Mike Andersen og band kommer til TRAIN til december
 
Mike Andersen har huseret i det danske musikliv længe med en albumdebut i 2002, og i de mellemliggende 20 år er det blevet til hele 10 udgivelser. Hans musik er blå – helt bogstaveligt med bluesen som afsæt. Men Mike Andersen er meget mere end en traditionsbunden blueshåndværker med en stærk stemme og et sikkert greb om guitaren. Hans virke som sanger og sangskriver er med til at børste støvet af en genre, som ellers har haft det med at strande sig selv i fortiden, for som han synger på stikpillen “Slamming the Door”: »Give me a heads up before I’m the old man«. Her er masser af blodsblanding med country, soul, americana og andre genrer, og kassetænkning og klichéer er sendt til storskrald.
Bandets sammenspil er ren nydelse. For eksempel i chase-forløbene mellem keyboards og to guitarer og de tunge beats solidt leveret af trommeslager Jens Kristian Dam, der doserede slagene nøje afmålte, så vi hverken får for meget eller for lidt. Johannes Nørrelykke, som guitarist nummer to i bandet, spiller en afgørende rolle for at give luft og vinger til bandets samlede præstation sammen med Mike Andersens flotte stemme.
 
Bandet opgiver ALDRIG publikumsforkælelsen med lækker, blues / soul’et stemning med Kristian Kolds eminente pumpebas og drypvise keyboard. 
 
Der er ved at være pladsmangel på kaminhylden hjemme hos Mike Andersen, som i 2022 modtog to DMA statuetter for bedste album og for sin liveperformance. Tidligere har Mike Andersen også modtaget to statuetter, bl.a. for sit soloalbum “One Million Miles”.
 
Train Live

13. dec / MAGTENS KORRIDORER

Fredag D. 13. december
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 375,- inkl. billetgebyr
Magtens Korridorer er endnu engang klar til at indtage TRAIN. Som altid vil en Magtens Korridorer-koncert være et manifest over hele karrieren med mange af de store, klassiske sange – men der bliver også plads til et par nye singler.
 
Magtens Korridorer har med deres dansksprogede rockmusik og ligefremme attituder for længst etableret sig som en vigtig del af den danske musikscene. Med deres unikke liveoptrædener formår de at skabe stemning, invitere alle til fest og skabe et frirum fra hverdagens trivialiteter. Koncerterne er bandets hjemmebane, hvor de sammen med publikum igen og igen understreger, at levende rockmusik i godt selskab og med et glas øl i hånden, med overvejende sandsynlighed, er kommet for at blive!
I 2005 udsendte Magtens Korridorer debutalbummet “Friværdi”, og siden har de udgivet en række album, der hver har leveret gedigne hits til det nu imponerende bagkatalog. I 2021 udkom det anmelderroste album “Club Promise” med bl.a. sangene “Ensom Stjerne”, “Månelys i Rav” og titelnummeret, som allerede er blevet en nyklassiker blandt det rockelskende koncertpublikum. Senest har Magtens Korridorer i oktober 2022 udgivet EP’en “Nødudgang” med den smægtende smukke single “Natsværmernætter”.
 
Magtens Korridorer består af Johan Olsen (vokal), Niklas Schneidermann (guitar), Rasmus Kern (guitar og keys), Terkel Møhl (bas) og Anders Ramhede (trommer).
 
Train Live

19. dec / PIND

Torsdag D. 19. december
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 275,- inkl. billetgebyr
Med den energiske single “Ups”, der i den grad er med til at understrege, hvad han har i ærmet for den kommende tid, har PIND allerede taget hul på sit musikår anno 2024. Det sidste år er blevet brugt i studiet, fuldt fokuseret, og den resulterende nye musik er klar til at se dagens lys. Det er på mange måder en helt ny PIND, men samtidig præcis som vi kender ham, som en benhård lyriker med et unægteligt musisk talent. PIND tager den nye musik og det kendte talent med sig, når han med sit band indtager TRAIN til december.
PIND har allerede sine meritter, såsom introduktionen til sit unikke univers EP’en “Videre” (2019), der bl.a. byder på singlerne “Indlæg” og “Plastic” ft. Benjamin Hav, samt sit lyriske debutalbum “LOTUS” (2022). Den røde tråd gennem det hele, og det uundgåelige element i PIND som artist, er de hårdtslående, velproducerede beats, kombineret med hans stærke lyrik, der rammer lige dér, hvor det skal. Og som altid, er musikken skrevet og produceret af PIND selv.
 
NY
Train Live

17. jan / AUGUST HØYEN

Fredag D. 17. januar
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 275,- inkl. billetgebyr
August Høyen kommer til TRAIN på danmarksturné med ny musik i bagagen
 
August Høyen har haft et vildt år. Med debut-ep’en “Det Hele Handler Om Dig” fra maj 2023 fik den unge sangskriver et regulært gennembrud. Herefter fulgte P3’s Uundgåelige, optrædener på bl.a. Roskilde Festival og Smukfest, en DMA-nominering, en stribe af udsolgte koncerter på hans første fulde danmarksturné. Nu annoncerer sangskriveren endnu en danmarksturné med ny musik i bagagen.
 
I 2021 brugte August Høyen en del tid hjemme, hvor han befandt sig et mørkt sted og ledte efter en vej ud. Det var der, hans far forærede ham en guitar. Hans evner på det seksstrengede instrument begrænsede sig til to akkorder, men han begyndte at klimpre og lege med små sange. Han tog afsæt i den countrymusik, han var blevet dybt fascineret af. Modet til helt roligt og uden omsvøb bare at skære ind til en sandhed. Fra for længst afdøde legender som Mississippi John Hurt til cool vibrerende nutidsnavne som Alison Krauss. Han tog traditionerne for ukrukket ærlighed og smeltede dem instinktivt sammen med sine egne soulfornemmelser, og da sangen “Forsvinder” tog form, fandt han en retning. Denne retning krystalliserede sig sidenhen med debut-EP’en “Det Hele Handler Om Dig” fra 2023 som gav Høyen et regulært gennembrud på den danske musikscene.
Og året 2024 tyder da i det hele taget heller ikke på at blive mindre travlt. August Høyen har i de forgangne måneder brugt tiden flittigt på at skrive og indspille ny musik i selskab med sine faste kreative samarbejdspartnere T&O og Laurits Smedegaard Andersen. Første udspil herfra er singlen “Jaloux” som udkom den 31. maj – en sang der ønsker at være med til at aftabuisere en følelse, som de fleste kender, men som de færreste bryder sig om. Og en sang der atter en gang demonstrerer dét, der gør Høyen unik som sangskriver: hans evne til at fortælle de helt enkle og klare fortællinger om det almenmenneskelige følelsesliv, som han beskuer og beskriver fordomsfrit og med varme, omsorg og forståelse for lytteren.
 
“Jaloux” er det første blandt flere udspil i 2024. Og med ny musik følger naturligvis nye koncerter, hvorfor August Høyen i starten af 2025 tager på en landsdækkende turné, der fører ham forbi TRAIN.
 
NY
Train Live

22. jan / NYMALET

Onsdag D. 22. januar
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 295,- inkl. billetgebyr
NYMALET kommer til TRAIN på længe ventet turné
 
Johan Olsen, Christian Hjelm, Trine Jørck, Torben Guldager, Daniel Buchwald, Katinka Bjerregaard og Asger Techau. Det musikalske stjernehold, som går under aliasset Nymalet, udsender debutalbummet "Venter på fortællinger" 6. september 2024 og drager i den forbindelse ud til fem danske spillesteder i januar 2025.
Med så mange musikalske karrierer, der hver især er velkørende, skulle kalenderkabalen lige gå op og med et veloplagt fuldlængde-udspil i bagagen kan publikum endelig se frem til at opleve Nymalet live.
 
Førstesinglen "Galoperende hjerte" gør god figur i rotation på P6 Beat, og med den variation og musikalske overskud, som er at finde på resten af det kommende album, er der nok at glæde sig til, når den selverklærede musikalske familie er klar til at møde publikum. 
 
Train Live

25. jan / PIL

Koncerten er i Aarhus Congress Center

Lørdag D. 25. januar
KL. 20:00
Dørene åbner kl. 18.30. DKK 350,- inkl. billetgebyr
Dronningen af månen med kurs mod stjernerne: Pil kommer til Aarhus Congress Center i 2025

Pil er for alvor på vej til at etablere sig som en vigtig popstemme i Danmark. I begyndelsen af 2025 indtager Pil K.B. Hallen i København og ACC i Aarhus.

I 2023 blev Pil udråbt som P3 Talentet til P3 Guld, og siden da har hun ikke set sig tilbage. Hendes musik var uundgåelig på de største festivaler i landet den sommer og hun beviste at hendes koncerter formår at samle folk, da hun optrådte på bl.a. Northside, Heartland, Smukfest og Roskilde Festival, samt Fredagsrock i Tivoli. Derudover kunne man opleve hende til nogle af årets største TV-shows såsom X-Factor, P3 Guld og De Største Øjeblikke.

Den 9. februar 2024 udgiver Pil albummet “Hvis Du Tør At Drømme”. På dette album dykker Pil dybt ned i sine personlige erfaringer og folder dem ud i sangtekster og musik, der sigter mod at skabe et musikalsk fællesskab. “Hvis Du Tør At Drømme” er således et album, der er dedikeret til lytterne. Hendes sangskrivning udforsker konfliktfyldte følelser og formidler dem gennem opmuntrende melodier, der indbyder til dans, alt sammen med ønsket om at skabe genklang hos sine fans.
 
Koncerten er i Aarhus Congress Center, Magrethepladsen 5, 8000 Aarhus C.
NY
Train Live

14. feb / METALIZED TOUR 2025

Withering Surface + Panzerchrist + Trold

Fredag D. 14. februar
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 225,- inkl. billetgebyr
2025 bliver tredje år for Metalized tour, som derved begynder at bide sig fast i det danske metalpublikums bevidsthed. Konceptet, der skal tilgodese relevante bands med nye produkter ude og sprede god metal til danskerne i de mørke vintermåneder, er hermed tilbage med et nyt lineup.
 
Dermed ser 2025 programmet ud således:
 
Withering Surface - Panzerchrist - Trold
 
Alle tre bands spiller samme antal minutter, så teknisk set er dette en triple-headliner tour. Dansk, voldsom metal til alle og en underholdningsværdi, som er svær at matche. Alle tre bands udgiver nyt materiale, inden touren spænder af.
WITHERING SURFACE 
Danmarks ubestridt ældste og bedste melo-død band, som startede helt tilbage i 90'erne, da Göteborg-metallen begyndte at røre på sig. Veteranerne udgiver deres 7. album i sommeren 2024. Flere videoer er allerede offentliggjort og Japan-tour er booket. Der bliver booket flere udlandsshows pt. og der arbejdes også på festivalshows, så Withering Surface kommer til at varme nogle kinder i den mørke vinter 2025. 
 
PANZERCHRIST 
Panzerchrist udgiver deres 8. album i vinteren 2025. Perfekt timing og MASSIVT fokus fra pladeselskab. Absolutte veteraner indenfor deres genre, og et band, som de fleste i Danmark kender via deres klassiske udgivelser, som nærmest har forårsaget kultstatus i det danske metalmiljø. Nu med kvindelig for-growler, som tager bandet til nye højder. Forvent en helt igennem voldsom optræden fra et tilbagevendt klasse band.
 
TROLD 
Trold er ved at arbejde på deres andet album, som gerne skulle udkomme i start 2025. Det er virkelig spændende at se, hvad Troldene kan diske op med, efter det super-hypede debutalbum "Der Var Engang". Trold skaber fest, uanset bvor de kommer frem. Det er bevist igen og igen ved de shows, som bandet utalligt har spillet rundt i landet. Folk tager Troldene til sig, som et møl bliver tiltrukket af lys, og der er lagt i kakkelovnen til endnu en bunke fester med disse herlige, danske metalspillemænd! 
 
Train Live

15. feb / SMAG PÅ DIG SELV

Lørdag D. 15. februar
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 225,- inkl. billetgebyr
En trommeslager og to saxofonister. Så simpel er opskriften på et af nordens vildeste livebands. Det smager af punk, det smager af jazz, også lidt af pop, hip-hop, afro-beat og måske noget 90’er-dance. Christianshavnertrioen Smag På Dig Selv er indbegrebet af instrumental eufori – farlig, fremadstormende, forførende og fri. De tre venner i Smag På Dig Selv slog deres saxofoner og trommer sammen i 2018 med en vision om at sparke folk ud på dansegulvet og skubbe til grænserne for den gængse koncertoplevelse og genreforståelse og har siden da huseret i den danske undergrund og efterladt scener, dansegulve og publikummer i sveddryppende ekstase.
 
Med blot en enkelt EP i bagagen har SPDS de seneste 5 år spillet utallige koncerter over hele landet samt i Rusland og har etableret sig som et balstyrisk livefænomen i mange undergrundsmiljøer. Foruden deres utrættelige techno-inspirerede energi har de gjort sig bemærket med brugen af alt fra nordisk strubesang, digtoplæsninger og industrielle rekvisitter på scenen. Anmeldere på årets Roskilde Festival havde aldrig hørt noget lignende, og Politikens anmelder var efterladt i chok efter trioens koncert på Huset under Copenhagen Jazz Festival. Hvornår har du sidst headbanget til en jazzkoncert?
SPDS består af:
Albert Holberg - trommer 
Thorbjørn Øllgaard - barytonsax 
Oliver Lauridsen - tenorsax
NY
Train Live

21. feb / DR BIG BAND ELSKER STEELY DAN 2.0

Fredag D. 21. februar
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 375,- inkl. billetgebyr
DR Big Band elsker Steely Dan 2.0.
Lyden af Steely Dan er lyden af fire årtiers mesterligt mix af rock, pop, funk, soul og jazz. DR Big Band og gæster tager dig med gennem de bedste Steely Dan-moments i arrangementer, der både giver dig den autentiske amerikanske feeling og et nyt, funklende live-take på de ikoniske numre. 
 
Hvad har et amerikansk rockband fra forrige årtusind til fælles med et moderne, nordisk bigband? Ikke så lidt! Steely Dans musik er nemlig propfuld af saftig jazzharmonik, funky beats og knivskarp blæs.
DR Big Band elsker den særlige lydverden i Steely Dan, der med konstant vekslen mellem charmerende enkelthed og imponerende kompleksitet kan udfoldes i det uendelige. Sammen med alle danske Steely Dan-fans er vi klar til at dykke ned i nogle af de milepæle i bandets produktion, som har givet dem kultstatus verden over og resulteret i mere end 40 mio. solgte albums.
 
Med DR Big Band på scenen er to stærke musikalske gæster: Sangeren og guitaristen Hamish Stuart, som bl.a. er kendt fra Average White Band og Ringo Starr’s All Starr Band, og sammen med ham er jazzsangerinden Lucy Woodward, der lægger en sikker, jazzet vokal til de helt nye bigband-arrangementer af funk-mesteren Reuben Fowler – bl.a. kendt som arrangør fra DR Big Bands populære FONK!-koncerter i de seneste sæsoner. Koret, The Babylon Sisters består af Tuva Semingsen, Christina Boelskifte, Britt Hein Hedegaard.
 
NY
Train Live

07. mar / THOMAS BUTTENSCHØN

Fredag D. 07. marts
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 275,- inkl. billetgebyr
Efter ti år med succesfulde solokoncerter er Thomas Buttenschøn klar til at tage hul på et nyt musikalsk kapitel. Den populære sanger og sangskriver har besluttet sig for at indstille soloturnéerne og har allieret sig med nogle af landets bedste musikere. I 2025 kan han således opleves med band på TRAIN.
 
“Vi glæder os til at komme ud og skabe en fest. Jeg elsker at spille for et siddende publikum, men det er også fedt, når folk kommer op af stolene og danser med”, siger Thomas Buttenschøn.
 
Der er udsigt til, at der bliver rift om billetterne, når publikum får mulighed for at synge med på hits som “Smukkere end smuk”, “Fantastiske mandag”, “Dårlig sex” og en lang række andre pletskud fra Buttenschøns imponerende sangkatalog. Da han i 2016 stillede op med band for at fejre ti-året for sit debutalbum “Fantastiske mandag”, var det i et totalt udsolgt Amager Bio.
Thomas Buttenschøn har også optrådt med band efterfølgende, men i det seneste årti har han primært været på landevejene som soloartist, bevæbnet med guitar, fortælleglæde, humor og sin karismatiske stemme.
 
Det har resulteret i mange stjernestunder for både publikum, anmeldere og kunstneren selv, men nu ser Thomas Buttenschøn frem til at få selskab i tourbussen: “Der opstår altid noget magisk, når man spiller musik i fællesskab i et band, og når jeg nu har spillet soloturnéer i ti år, må det være på tide at prøve noget andet”, smiler han.
 
Én ting er sikkert; der er altid garanti for et nærværende, musikalsk show i særklasse, når Thomas Buttenschøn går på scenen med sin fantastiske musik og sit sprudlende showmanship.
 
NY
Train Live

08. mar / CARL KNAST

Lørdag D. 08. marts
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 200,- inkl. billetgebyr
Den danske rapper Carl Knast er på vej med nyt album og kommer til TRAIN til foråret

Carl Knast er netop ved at lægge sidste hånd på værket, og inden længe er der ny lyd fra den karismatiske ordsmed.
 
Hans originale punchlines, skarpe observationer og helt eget take på alvorlige emner, tilføjet stramme og skæve beats, udgør tilsammen Carl Knast’ helt særegne og stærkt vanedannende lyd.
 
Når Carl indtager scenen, er det med så overbevisende tilstedeværelse og med så intens energi, at publikum kun kan overgive sig til højmessen.

“...i det sekund, går det op for mig, at hvis Carl Knast ikke ender som en af landets vigtigste rappere - så er det fordi han allerede er det..” (Gaffa liveanmeldelse, 2023).
 
Bagkataloget tæller adskillige singleudgivelser og EP’en “OPUS” fra 2020. Han har udgivet stærke singler som “Stank”, “Hjem Uden Klaver”, “Glad Idiot” og “Træmand” og senest “Vennesangen” med Andreas Odbjerg. 
 
Der er lagt i kakkelovnen til en svedig aften på TRAIN, når Carl Knast giver koncert den 8. marts.
 
NY
Train Live

15. mar / AIRBOURNE

Lørdag D. 15. marts
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 325,- inkl. billetgebyr
Australske Airbourne blev dannet i 2003 af brødrene Joel og Ryan O'Keeffe og har skabt en markant niche i rockmusikken med deres energiske livepræstationer og no-nonsens klassiske rock'n'roll.
 
Airbourne har opnået en loyal tilhængerskare globalt og har spillet mere end 1100 koncerter, bl.a. på nogle af de største festivaler i verden; Wacken, Download, Hellfest, Rock am Ring og Rock im Park.
Airbourne har delt scener med rockgiganter som Iron Maiden, Motörhead og The Rolling Stones. I 2017 blev bandet hædret med “Classic Rock Roll of Honor" Award for "Bedste Live Band”.
 
Airbournes urokkelige forpligtelse til at levere højoktan rockmusik viser ingen tegn på at kunne bremses, og bandet fortsætter med at turnere omfattende og kommer denne aften forbi Aarhus og TRAIN, hvor rock'n'roll-ånden holdes i live!
 
NY
Train Live

17. maj / LETZ ZEP

Lørdag D. 17. maj
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 305,- inkl. billetgebyr
Prisvindende Letz Zep er planetens største og mest autentiske Led Zeppelin tribute-band! De er anerkendt og beundret af selveste Jimmy Page og Robert Plant som det eneste Led Zeppelin-tributeband i verden! Letz Zep både lyder som og ligner musiklegenderne i Led Zeppelin - "I walked in - I saw me!" Robert Plant. Og man kan ikke fortænke Plant i sin overraskelse - forsanger Billy Kulke ligner ham og har en vokal, der kommer skræmmende tæt på Plants i Led Zeppelins storhedstid!
 
Gå ikke glip af dette utrolige show, der med helt autentiske gengivelser tager publikum tilbage til tiden hvor Led Zeppelin fyldte stadions over hele planeten! Showet inkluderer alle de mange store klassikere som Immigrant Song, Kashmir, The Song remains the same, The Rainsong, Heartbreaker, Good Times Bad Times, Ramble on, When the Levee Breaks, Rock and Roll, Trampled Under Foot, The Ocean, Black Dog, Whole Lotta Love, Dazed and Confused, Communication Breakdown og selvfølgelig rockballaden over dem alle; Stairway To Heaven!
Letz Zep har optrådt i 50 lande - heriblandt  Australien, Brasilien, Rusland og Mexico og adskillige lande i Europa! De har optrådt på 100 festivaler overalt i verden - herunder Viva Latino i Mexico og helt sensationelt også på Wacken Open Air som det eneste kopi-band nogensinde! Medlemmerne af Letz Zep er professionelle og meget erfarne musikere, der hver især har spillet og turneret i acts som Ozzy Osbourne, Roger Daltrey, Debbie Bonham, Uriah Heep og Saxon. Og forenet i Letz Zep har de optrådt til festivaler og events sammen med navne som Jane's Addiction, Motorhead, The Moody Blues, Ritchie Blackmore, Accept, Jethro Tull og The Chemical Brothers!
 
Letz Zep optrådte som hovednavn til det store officielle hyldestshow for John Bonham (John Bonham - A Celebration) og Jimmy Page inviterede dem til at optræde til udgivelsen af Led Zeppelins "Mothership" og senere til udgivelsen af Led Zeppelins remastered DVD-udgivelse "The Song Remains the Same". De er altså helt tæt på det "rigtige" Led Zeppelin, og betragtes som det officielle tribute verden over!