KALENDER

TRAIN LIVETRAIN NATKLUB

Train Live

22. aug / Spotlight (Live Session)

En åben scene for bands og solister

Afholdes på The Merchant Room

Torsdag D. 22. august
KL. 19:00
DKK 0,- KØB IKKE MULIGT
Arrangementet afholdes på The Merchant Room  Frederiksgade 38-40, 8000 Aarhus
 
 
Spotlight er: En Open Mic scene, hvor artister/Bands kan afprøve eget originalt materiale foran et live publikum. 
En fed mulighed for at kunstnere kan netværke og sparre med hinanden.
 

De optrædende kan frit vælge om de vil spille 1, 2 eller maks 3 af deres egne sange. 
 

Der er fri adgang til arrangementet og alle er velkomne. 

Moderater og vært vil være Robert Snider, som selv er udøvende musiker, sangskriver, producer og formand i foreningen og spillestedet Musikhavnen, Århus. Robert udgav i 2016 sin debut ep "Little Things, og har som artist mange koncerter under vesten. Når han ikke selv spiller ude bruger han sin tid på at booke bands og artister til Musikhavnens koncerter.

 

Hvis man ønsker at optræde, og evt har spørgsmål vedr. feks. Tech rider. Kan man skrive en mail til robert på mail,: robertsnider@hotmail.dk 
 
 
Spotlight er et nyt tiltag Train Live afholder i samarbejde med The Merchant Room og DMF(Dansk Musiker Forbund)

 

Train Live

23. aug / SHE WANTS REVENGE

Support: GLISS

Fredag D. 23. august
KL. 21:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 195,- + Gebyr
SHE WANTS REVENGE er et amerikansk rockband, fra San Fernando Valley, Californien, og som blev dannet i 2004.
 
Stilen er Alternative/Indie/New Wave/Post-Punk. SHE WANTS REVENGE er inspireret af bla. Joy Division, Interpol, tidligt Depeche Mode, Bauhaus og The Bravery. Bandet har bla. også turneret med Depeche Mode og Placebo.
Gruppens debutalbum “She Wants Revenge” blev udgivet i begyndelsen af ​​2006 bla. med 3 singler: "These Things" (En video hvor Shirley Manson fra Garbage medvirkede), "Out of Control" og "Tear You Apart" (Hvor videoen blev instrueret af Joaquin Phoenix). Bandets andet album, “This Is Forever”, blev udgivet i 2007 og gruppens tredje album; “Valleyheart”, blev udgivet i 2011.
 
SHE WANTS REVENGE er endelig tilbage med sine intense live-shows og med en ny single “Big Love” i baggagen og forhåbenligt også snart et helt nyt album!
Train Live

30. aug / NIK & JAY

TRAIN & PDH PRÆS.: SENSOMMERFEST MED NIK & JAY I AARHUS CONGRESS CENTER

Fredag D. 30. august
KL. 20:00
Dørene åbner 1 1/2 time før koncertstart. DKK 350,- + Gebyr
Denne sommer gjorde de det igen og tog landets festivaler med storm. Nu løfter Danmarks største pop-duo, Nik & Jay, sløret på tre store indendørs shows til næste år! Billetterne går i salg torsdag d. 25.10.2018 kl. 10.00.
 
Det bliver ikke større, end når Nik & Jay lukker sommerens festivaler – og drengene er taknemmelige for, at de kan gøre det igen og igen! Og når støvet har lagt sig fra sommerens sidste fest under åben himmel, sker der altid noget. Nik & Jay fortæller: ”Der er noget helt unikt ved at gå indenfor. & hvorfor ikke gøre det, mens varmen fra solens stråler stadig sidder på huden & minderne fra dagen flyder sammen med minderne fra dagen før dagen & lyset slukker & musikken starter & det er en ren Nik & Jay aften. Intet er som det. Hvorfor har vi sådan et sejt publikum? Det er på tide at ramme et par indendørs spillesteder igen med vores day 1’s & nye tilhængere. Back by popular demand. Nik & Jay er i huset.”
Nik & Jay gæster tre store danske byer på tre store venues på tre store sensommeraftener i 2019 og herunder d. 30.08 AARHUS CONGRESS CENTER - AARHUS.
 
De Største. Drengene. Bagmændene. Mange navne – men vi kender dem alle sammen som Nik & Jay. Siden debutsinglen i 2002, har det altid nytænkende og nyskabende makkerpar ikke set sig tilbage, men leveret hit på hit til klubben, landevejen, lejrbålet og altid med hjertet på det rette sted. 
NY
Train Live

09. sep / SUFFERING HOUR + MALTHUSIAN

Præsenteret i samarbejde med HQ

Mandag D. 09. september
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 85,- + Gebyr
SUFFERING HOUR
Suffering Hour er et black/death metal band fra Minneapolis. De startede som et thrash metal band i 2010, under et andet navn. Trioen dykkede derefter ned i black og dødsmetal i en s¯gen efter deres helt eget udtryk, og kom op til overfladen igen i 2017 med deres debut album " In Passing Ascension", der udkom via Blood Harvest Records. De fik hurtigt anerkendelse for albummet pga. deres unikke og formfuldendte kompositioner. Suffering Hour startede med at spille en håndfuld liveshows i USA, som opvarmning for nogle af de tunge drenge i branchen. Og ikke mindst spillede de p Covenant Fest i Montreal, og til Maryland Deathfest. I April 2019 udgav de en ny EP med den 18 minutter lange opus Dwell, også igennem Blood Harvest Records.
Suffering Hour er noget af det største der er sket i mange Âr indenfor ekstrem metal mht at skubbe genren, ind i nyt territorie, og deres musik appellerer bredere end til det gængse dødsmetal publikum p grund af deres mange forskellige inspirationer de fÂr flettet ubesværet ind i deres begsorte univers. Og hvis du er til Dead Congregation, The Chasm eller Mgla, s er der mødepligt! 

https://sufferinghour.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/SufferingHourMetal

MALTHUSIAN
Malthusian er et dødsmetal band fra Dublin, som startede med at spille i 2013. Det irske bands stil er en ondartet blanding af black, death og doom, der er lige til at knække hjernen på. Både deres demo "MMXII" og deres EP "Below The Hengiform" blev taget rigtig godt imod af pressen. Deres debut album "Across Deaths" blev meget indspillet passende omgivelser "Hellfire Studios" i Dublin, og er en yderligere forfining af deres evne til at skabe atmosfærisk, dissonant og ondartet dødsmetal, som kun de kan. Et must for fans af Portal, Impetuous Ritual og Grave Upheaval. 

G ikke glip af denne unikke chance for at se disse to bands på HQ, der ellers kun spiller i Danmark på den totalt udsolgte Killtown Deathfest (billetterne blev revet væk p 8 timer!!), og hvor Suffering Hour er et af de mest ventede navne overhovedet.

https://malthusian.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/malthusianDM

NY
Train Live

14. sep / EARTHGANG

Support: Wifisfuneral & Innanet James

Lørdag D. 14. september
KL. 21:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 175,- + Gebyr
Earthgang indtager København & Aarhus til september
Atlantarapperne er i øjeblikket på deres “What on Earth Tour“ i hjemlandetTil efteråret bringer de touren til Europa og indtager Lille Vega i København fredag 13. september og Train i Aarhus lørdag 14. september.
Earthgang, der består af Johnny Venus og WowGr8, har med rødder i south coast-hiphoppen skabt et univers som både med soul, funk, humor og politisk kant og som vil gøre en forskel, og de bliver af mange sammenlignet med navnkundige Outkast.
Earthgang udgav i april deres tredje studiealbum “Mirroland“, som er deres første udgivelse på J. Coles label Dreamville, som de blev signet hos i 2017. Gruppen har tidligere samarbejdet med deres label boss på andet tracket ”Can’t Call It”, hvor også rappere J.I.D, som Earthgang tidligere har gæstet Danmark med, medvirker.
Om den Mirroland fortæller Earthgang: “We are taking you to a whole-new dimension of reality where gravity and time do not exist[…] Where colors change and all preconceived notions of rules, physics, and reality merge into one and explode to become something entirely different.”
Earthgang blev dannet tilbage i 2008 og udgav deres første ep “The Better Party“ i 2010 og har siden udgivet en række singler, ep’er og albums, her iblandt det anmelderroste “Strays With Rabies“, som alle er blevet vel modtaget for deres kreative tilgang.
Sidst Earthgang var en tur forbi Danmark spillede de en udsolgt koncert i et tætpakket Beta i København. Til september er de klar til at lægge Lille Vega og Train ned.
Train Live

18. sep / BORN TO RUN – En hyldestkoncert for BRUCE SPRINGSTEEN

Onsdag D. 18. september
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 325,- + Gebyr
Den 23. september fylder en af de mest populære og elskede ikoner i rockens univers 70 år. Navnet er Bruce Springsteen eller bare ”The Boss”. Gennem nu mere end fem årtier har den amerikanske rockhelt imponeret, begejstret og fortryllet sit kæmpe publikum, både på plade og ved de utallige maraton koncerter over hele verden, solo eller sammen med sit legendariske The E Street Band.
 
Udover at være en af verdens bedst sælgende artister og største koncert attraktioner, er Bruce Springsteen også bredt anerkendt og respekteret hos alverdens musikerkolleger for sine ærlige og hudløse tekster og fængende melodier, der har ramt generationer af fans lige i mavekulen. 
 
70-års fødselaren, der til juni udsender et helt nyt studiealbum, tager ikke selv på turné i år. Men manden fortjener et brag af en hyldestkoncert – og Amager Bio i København samt Train i Aarhus byder derfor indenfor til to fabelagtige hyldest aftner for Bruce Springsteen i dagene op til hans runde dag, hhv. den 18 og 19. september 2019.
Klokken 19.00 åbner dørene til begge koncerter og kl. 20.00 er der et kort oplæg om The Boss fra vores kyndige konferencier. Herefter går det egentlige hyldestshow i gang, hvor en række af landets bedste sangere, musikere og sangskrivere fortolker Springsteen på deres egen personlige måde. Her kan du blandt andet møde: Steen Jørgensen (Sort Sol), Kira Skov, Carl Emil Petersen og flere andre solister, som vi offentliggør løbende.
 
Aftenens kapelmester er guitaristen Rune Kjeldsen, der sammen med andre eminente musikere sørger for at backingbandet får den helt rette E Street Band ånd og energi.
 
Bruce Springsteen har selv spillet 16 koncerter i Danmark gennem årene plus en enkelt gang optrådt som gademusikant på Strøget i København i 1988. Men det er første gang, at der bliver afholdt en decideret hyldestkoncert for Springsteen her i Danmark. Vi glæder os til at ønske “The Boss” et stort tillykke sammen med jer og håber at se så mange Springsteen fans, kendere og tilhængere som muligt!
Train Live

19. sep / FOCUS

Torsdag D. 19. september
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 260,- + Gebyr
Focus er uden tvivl et af Hollands mest succesfulde internationale rockbands. Det var i storhedstiden i 70’erne, at superguitaristen, Jan Akkerman, ledte gruppen sammen med Thijs van Leer, der spillede hammondorgel, tværfløjte og sang.
 
Hittene kom i form af instrumentale melodier som “Hocus Pocus”, “House of the King” og “Sylvia” fra pladerne “Moving Waves”, “Focus 3” og “Hamburger Concerto”. Og det var også i dette årti, at Focus lagde Roskilde-festivalen ned med et brag af en koncert!
 
 
Efter et comeback i begyndelsen af 2000, resulterede det bl.a i “Focus 8” og “Focus 9”, og et helt nyt line-up. Thijs van Leer på sang, fløjte og hammondorgel, den berømte Focus trommeslager Pierre van der Linden, som blev medlem af gruppen på gruppens andet album “Moving Waves” fra 1972. 
Pierre van der Linden er internationalt anerkendt for sine færdigheder, og er fortsat en definerende og vigtig faktor i FOCUS lyden. Guitarist er Menno Gootjes og basist Udo Pannekeet, som udgør bandets nuværende line-up.
 
 
En ny FOCUS æra er kommet og det er med en forynget passion i bandet og det netop udgivet album “Focus 11” at bandet forbereder sig til dets 50 års jubilæum!
 
Thijs van Leer - Hammond-orgel, fløjte og vokal
Pierre van der Linden - Trommer
Menno Gootjes- Guitar
Udo Pannekeet - Bass
NY
Train Live

20. sep / THE NEW ERA TOUR

SHAMBS + Lillebittebocker + Michael Williams + Support: 8KILO

Fredag D. 20. september
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 85,- + Gebyr
Vi er endelig klar med en ny udgave af THE NEW ERA TOUR; historisk set vores landsdækkende turné, som helliger sig aktuelle upcoming artister.
 
Denne gang står den på urban / hiphop med nøje udvalgte artister, der bringer noget nyt til bordet og lige nu er med til at tegne den kommende lyd herhjemme. 
 
SHAMBS startede med at lave musik i 2018. formålet med musikken har aldrig været at lave den til eller for streamingtjenesterne, derimod er musikken lavet 100% på Shambs præmisser og er til for at skabe en brutal energiudladning på live scenen fra start til slut, en tidslomme, en virkelighedsflugt, alt det, live musik i virkeligheden handler om. Med sin ramme på 1.95, imprægnere Shambs sig ind i hukommelsen på dig og sørger for han bliver derfor evigt.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=lR_6NVnghwI
Facebook: https://www.facebook.com/DetShambs/
 
Lillebittebocker en unik skikkelse i den danske undergrund og er af Soundvenue udnævnt som nr. 1 af 10 rappere du skal holde øje med i2018 - og det er ikke uden grund. Sammen med sin producer SødSoba leverer han tracks med interessante beats, melodisk levering overreflekterede, dybere tekster i et univers der stadig inviterer til turn up.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=f9IkJoru0rI
Facebook: https://www.facebook.com/lillebittebock/
Michael Williams er en ung dansk rapper med rødder i UK. Han er inspireret af den amerikanske trap scene og artister som Lil Uzi Vert, Migos og Travis Scott. Michael Williams er en entertainer i særklasse og han leverer et selvsikkert show, når han går på scenen. Målet er klart: at få publikum hypet helt op.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=VAOv-F6eHXM
Facebook: https://www.facebook.com/MichaelWilliamsAkaHamDenSorte/
 
Support er 8KILO Århus tungeste trap kollektiv sparker endnu en gang døren ind med en håndfuld af byens varmeste superstjerne.
Danielo, Curve Squad, Young Risiko, Mac Attack, Eddy 8000, DJ Krammer.
8KILO har det sidste års tid leveret booty musik til Aarhus Volume, smed-x games, Double rainbow, Tape, Voxhall og Smukfest.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=JSjoWjn6NQU
Facebook: https://www.facebook.com/official8kilo/
 
Alle artisterne er opfindsomme og nyskabende på hver deres måde.
Train Live

03. okt / RASMUS NØHR

OBS: Begrænset kapacitet

Torsdag D. 03. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 225,- + Gebyr
Rasmus Nøhr album ”Monas Butik” (udgivet 2018) indeholder 10 historier om skæbner der fletter sig ind og ud af hinanden om hvor stor en rolle vi alle sammen spiller i vores lokale kvarter for mennesker der – hvis man evner at iagttage og give sig selv plads til eftertænksomhed og være et nærværende menneske.
Singlen Tænker For Meget – det første postkort fra albummet handler om et ungt par med få midler som venter deres første barn. Sangen var blandt landets 20 mest spillede sange på P4 i 2018.
 
Til efteråret 2019 spiller Rasmus Nøhr en intim og vedkommende duo tour. Hvor hans faste makker Peter Kjøbsted agerer wingmand, med sit gode humør og klingende bas-strege ved hånden.

 

Train Live

04. okt / KIPPENBERGER

OBS! Koncerten afholdes på HeadQuarters, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C

Fredag D. 04. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 125,- + Gebyr
Tobias Kippenberger – frontmand for det danske rockband The Floor Is Made of Lava - udgav for første gang under eget navn i 2018 den anmelderroste debut EP ’Uden Hænder’ – en EP der for nyligt er blevet fulgt op af singlerne ’Katten Er Ude’ og ’Rød Viking Lang’ feat. Allan Olsen – som dermed markedede starten på det næste kapitel, og som løbende vil blive fulgt op af nye sange de næste måneder. Dette nye kapitel, leder hen imod Kippenbergers kommende debutalbum der udkommer senere år. Et album der har været længe undervejs, og somifølge ham selv er endt med det bedste han nogensinde har været med til at lave.
 
Tobias Kippenbergers nye solo-projekt kommer efter, at han i 2013 besluttede sig for at tage en pause med det ikoniske rockband The Floor Is Made of Lava. En pause der bundede i en trang til, at at træde et skridt ud af det musikalske cirkus og bruge sin energi på at blive voksen – det var tid til at lade drengerøven blive en voksen mand. 
Med voksenlivets sten i skoen og paper cuts i baggagen reflekterer Tobias Kippenberger over banklån, havefester og uforløste skæbner, som ham selv. For hvor skal suset og rusen komme fra, når hele hverdagen er skemalagt og pantsat? Hvordan presser man sine grænser med en skålfuld Haribo i favnen og Bonderøven i fjernsynet? 
 
Tobias Kippenberger er et klassisk eksempel på drengerøven, der blev voksen, men aldrig helt fandt sig til rette. En folkesygdom, en tidsånd. Én af Danmarks store stemmer, der efter fire års fravær nu er tilbage - klar til endnu en tur i manegen, og et nyt sprog at udfolde sig på. Kort sagt en mand med masser på hjerte.
Train Live

05. okt / BEIRUT

Lørdag D. 05. oktober
KL. 21:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 305,- + Gebyr
Det anmelderroste amerikanske band giver koncerter i både København og Aarhus til oktober

 

Det er syv år siden multiinstrumentalisten Zach Condon og resten af Beirut sidst gæstede Danmark. Men til efteråret vender det balkan-inspirerede orkester endelig tilbage, og denne gang rammer de både Store Vega og Train.

 

Beirut startede i 2006 som et soloprojekt for Zach Condon efter et inspirerende besøg i Europa. Resultatet var det roste debutalbum ”Gulag Orkestar”, hvor Condon blandt andet trak på inspiration fra den balkanmusik, han havde lyttet til på sine rejse.

 

Siden da er kommet fire fuldlængdeudgivelser, hvor det aktuelle album, ”Gallipoli”, er blevet rost for at vende tilbage til den oprindelige inspiration, der dannede grundlag for Beirut. Da albummet udkom i februar måned gav GAFFA fem stjerner og skrev: ”Med Gallipoli genfinder Condon stemningen og grundtonen fra sine største år, hvor kreativiteten ingen ende kendte. Virkemidlerne er også igen de samme (…) Igen er den Balkan-inspirerede melankoli i højsædet, og igen maler musikken pittoreske billeder fra fjerne, tillokkende egne”.

Der var også fem stjerner fra musikmediet, da Beirut sidst gæstede Danmark. Her foldede Condon sig ud på både ukulele, orgel og trompet samt som crooner på sange som ”Postcards From Italy”, ”Nantes” og ”Santa Fe” i front for et velspillende band.

 

Det charmerende orkester blander både på plade og til koncerter på finest vis inspiration fra europæisk folkemusik, hvor Condons Farfisa-orgel har en stor plads, til moderne og elegant indiepop, der kan føles både drømmende og længselsfuldt, men også majestætisk og optimistisk.

 

Kombineret giver det en nærværende koncertoplevelse, der til efteråret bliver gjort endnu bedre med tilføjelsen af nye sange som ”Landslide”, ”When I Die” og ”Gallipoli” til setlisten.

 

“Beirut have partnered with PLUS1 so that $1 from every ticket will go to organizations bringing dignity, equity, and access to communities who need it. www.plus1.org

 

Train Live

06. okt / URIAH HEEP

Søndag D. 06. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 345,- + Gebyr
Uriah Heep er tilbage på TRAIN efter en helt forrygende koncert sidst i 2018 og med et ny fantastisk album i baggagen: “Living The Dream”. 
Uriah Heep er et engelsk rockband, dannet i London i 1969. 
Bandet består af: Guitarist Mick Box – keyboard, Phil Lanzon – vocalist, Bernie Shaw – trommeslager, Russell Gilbrook og bassist, Davey Rimmer.
Uriah Heep har udgivet 25 albums og har snart eksisteret i 50 år, og har solgt mere end 40 millioner albums på verdensplan, hvor de bedst kendte sange er "Easy Livin'", "The Wizard", "Sweet Lorraine", og "Stealin'".
Sammen med Led Zeppelin, Black Sabbath og Deep Purple var Uriah Heep et af de mest succesfulde bands, som var med til at grundlægge heavy metal og den progressive metal i starten af '70erne.
Forvent klassiske guitar riffs, ærlig og fængende rock, som man lavede det, i de gode gamle dage!
Train Live

10. okt / SLEEP

Support: Pharaoh Overlord

Torsdag D. 10. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 250,- + Gebyr
SLEEP er velsagtens det ultimative stoner-band – nogensinde. Så er det på plads!
SLEEP opstod i asken af bandet Asbestosdeath, og udgav i 1991 debuten “Volume One”. Året efter fulgte hvad der i dag betragtes som en af hjørnestenene i stonermetal-genren “Sleep’s Holy Mountain”. En plade der emmer af blueset doom-metal, træge guitarpassager og tekster, der hylder den grønne urt. Bandets næste projekt var det 63-minutter lange mesterværk “Dopesmoker”, som deres daværende pladeselskab desværre ikke havde store nok musikalske visioner til at udgive. 
Med uforrettet sag og en guldklump af en indspilning gik SLEEP i opløsning, og det var ikke før 1999, at “Dopesmoker” blev udgivet i en forkortet version kaldet “Jerusalem”. Heldigvis kom indspilningen til sin ret, da Tee Pee i 2003 udgav “Dopesmoker” i sin fulde længde, og endnu en genudgivelse er det også blevet til i 2012. 
SLEEP er tilbage og det nyeste og fantastiske album “The Sciences” udkom i 2018.

SLEEP består i dag af Matt Pike, Al Cisneros og Jason Roeder, der hver især har sat deres præg på metalverdenen med projekter som High On Fire, OM og Neurosis, men sammen udgør de et stykke musikhistorie.
 

Train Live

11. okt / GÅTE

Fredag D. 11. oktober
KL. 21:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 150,- + Gebyr
GÅTE blev startet af søskendeparret Sveinung og Gunnhild Sundli i 1999. Deres unikke kombination af traditionel norsk folkemusik og eksplosiv rock løftede dem fra øvekælderen til de største scener i Skandinavien.
 
Mellem 2001 og 2006 havde de stor succes med spektakulære live shows, to studioalbum, to EP'er og et live album. De solgte mere end 100.000 albums, gik direkte in på toppen af “VG-listen” og vandt “spellemannsprisen” for “beste nykommer” i 2002 i Norge.
 
I 2017 vendte det kritikerroste band så tilbage efter 12 års pause. GÅTE består nu af Gunnhild Sundli, Sveinung Sundli og Magnus Børmark fra den oprindelige besætning samt de to nye bandmedlemmer Jon Even Schärer og Mats Paulsen på trommer og bas.
Søskendeparrets interesse for traditionel norsk folkemusik har altid været hjørnestenen i GÅTEs musikalske univers, og bandet fortsætter med at skabe musik baseret på traditionelt norsk materiale. Samtidig har der været et behov og et ønske om at lave og komponere ny musik helt fra bunden, så de kan udforske deres lyd og musikalske visioner på nye måder. Det nye materiale er skrevet i samarbejde med Knut Buen. Knut Buen er en legendarisk norsk violinist, komponist og folkemusiker.
 
I forbindelse med GÅTEs gendannelse udgav bandet EPen “Attersyn” i november 2017. To af sangene er baseret på to norske middelalderlige ballader og to nye numre. I november 2018 udgav GÅTE så endelig et helt nyt studiealbum: "Svevn". Begge udgivelser repræsenterer det gendannede GÅTEs bemærkelsesværdige lydbillede.
Train Live

12. okt / SØREN HUSS

Lørdag D. 12. oktober
KL. 21:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 325,- + Gebyr
Søren Huss udgav senest sit 3. studiealbum ”Midtlivsvisen” i november  2017, som han selv beskrev som en plade til voksne mennesker. En søndagsplade. En plade til dagen derpå. Dagen efter ungdommen. Albummet har langsomt men sikkert udviklede sig til et triumftog for den gode Hr Huss. Albummet er gået guld og har solgt over 10.000 eksemplarer og fik bl.a en steppeulv for årets album. De sidste par måneder har Søren Huss været i skrivemode og foråret skal derfor bruges til at indspille nyt materiale. Om det bliver til album, Ep eller singler ved ingen, men ny musik skal der i hvert fald indspilles og det skal blive spændende at se, hvad det bliver til.
I de seneste år har den tidligere Saybia frontfigur spillet for udsolgte kirker over overalt i landet. Nu er Søren Huss endelig klar til at indtage landets spillesteder. Søren fortæller selv :
Jeg har de sidste par år kun spillet koncerter for siddende publikum med undtagelse af lidt festivaler og det har været fantastisk. Helt utroligt mange uforglemmelige øjeblikke. Men under sidste tour med Hussband, faktisk midt i Ingen appel, mens jeg stod og slog på min guitar med en trommestik og dansede rundt samtidig med, at Hussbandet strakte ben, opstod et behov for at spille for et stående publikum. Så derfor ligger der nu en tour i efteråret 2019 rundt på de danske spillesteder. Jeg glæder mig til at danse med jer!
NY
Train Live

13. okt / LUCKY CHOPS

Søndag D. 13. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 150,- + Gebyr
Lucky Chops er klar til at blæse Danmark omkuld!
Det populære brassband Lucky Chops vender tilbage til Danmark og rammer for fuld udblæsning Train i Aarhus 13. oktober.
Lucky Chops har spillet brassy funk siden bandets begyndelse i New York City i 2006 og deres rødder går tilbage til LaGuardia Arts High School, hvor de fem medlemmer mødte hinanden. I starten optrådte de på gader og stræder, og ambitionen var at skabe en unik lyd, der blæste folk omkuld med et rockbands energi og samtidig gøre musikken dansabel - og det har i den grad lykkedes for Lucky Chops.
Deres unikke lyd gik viralt, efter en turist filmede deres fortolkninger af 'I Feel Good', 'Stand by Me' og 'Funkytown' i New Yorks undergrund. Videoen spredte sig som en steppebrand, og Lucky Chops' verdensomspændende succes blev en realitet. Bandet er i dag kendt for deres enormt høje energiniveau, som smitter af på publikummer helt ned på bagerste række, når de optræder.
Netop energien har skabt glæde hos fans over hele verden, og har resulteret i flere hundrede millioner views på YouTube og shows i hele verden – heriblandt Danmark hvor Lucky Chops har spillet flere udsolgte koncerter.
Lucky Chops fortsætter de seneste års travle program med at turnere på tværs af kontinenter, og svinger igen forbi Danmark til efteråret. Oplev det vilde brassband spille deres solide pophits for fuld udblæsning.
 
Train Live

18. okt / ICEKIID

Fredag D. 18. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 150,- + Gebyr
I 2016 fik Danmark for alvor øjnene op for ICEKIID, da singlen ”Blondiner og Brunetter” kom på gaden. Dengang var der kun ganske få, som vidste hvem der gemte sig bag kunstnernavnet, og det nystiftede pladeselskab Cannibal Records. 
 
Siden da har ICEKIID udgivet debut EP’en ”Afro Dansker”, samt en række singler som tilsammen har streamet mere end 30 millioner gange på Spotify. Med andre ord har ICEKIID lynhurtigt cementeret sig som et af landets mest interessante nye talenter på den danske urban scene.
 
ICEKIID, som går under navnet Jermyn Creppy, er født i Danmark 1996 og er vokset op i Storkøbenhavn, men har dybe ghanesiske rødder. Musikalsk er han kendetegnet ved sin varmblodede og afrobeat-inspirerede beats, der fungerer som det perfekte opvarmningssoundtrack til en feststemt aften. 
Men hvis man lytter godt efter, vil man opdage at der også gemmer sig en lyrisk tyngde bag flere af hans sange. Særligt på singlen ’Afrikaner’, hvor ICEKIID synger: ”Er der nogen mennesker, som kan være så dum, de ser kun terror på en etnisk ung, hjernevasket af medier med lort på tungen”. Her lytter man for alvor til lyrikken, der slynger sig over de skarpslebne synth-akkorder og tropiske afrobeats.
 
Som sanger, rapper og sangskriver har ICEKIID skabt sin helt egen lyd, og på sin vis en helt ny og uprøvet genre indenfor dansk musik.
 
På scenen er ICEKIID kendt for sine energiske optrædener, og der ingen tvivl om, at han kan levere en kæmpe fest til en enhver der har danseskoene bare nogenlunde rigtigt snøret.
Train Live

23. okt / ANNIKA AAKJÆR

OBS: Begrænset kapacitet

Onsdag D. 23. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 225,- + Gebyr
Jeg har spillet en masse solo de senere år, så meget at folk næsten kender mig bedst sådan. Derfor har det været fantastisk med en stor anlagt band forårs turne som forsætter henover sommeren. Men når når træerne smider deres blade vil jeg ud igen, men denne gang hverken som band eller helt alene, så med i bilen kommer min multiinstrumentalist ven Kasper Rasmussen. 
Med ham har jeg lyst til og mulighed for at prøve at vride lidt i mine sange og dykke lidt tilbage i mit katalog. Og ikke mindst spille de nyeste sange som folk slet ikke kender endnu.
Håber at se mange af Jer derude.
NY
Train Live

24. okt / HELADO NEGRO

Supp.: JACKIE MENDOZA

Torsdag D. 24. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 200,- + Gebyr
Roberto Carlos Lange har siden 2002 udsendt en lang række udgivelser under forskellige navne, men det er som Helado Negro den amerikanske lydkunstner og musiker har opnået størst succes. Hans seneste album, ”This is How You Smile”, er det foreløbige højdepunkt i karrieren, og til oktober lægger han vejen forbi både Pumpehuset og Train.
 
Helado Negros sjette album udkom i marts måned, og de amerikanske anmeldere var enige om, at Lange havde skabt noget helt særligt. Pitchfork gav 8.5 stjerner og kaldte det ”sublim, mesterfuld musik”. Også Allmusic roste den stemningsfyldte musik med de smukke tekster med masser af indsigt og fremhævede, at Lange med ”This is How You Smile” havde taget de bedste elementer fra sine tidligere plader og skabt sit bedste album til dato.
 
Udover sine konventionelle udgivelser har Lange også stået bag lydskulpturer (blandt andet ”Sounding Up There” i Atlanta for Flux Projects og HVAC Music Box i Brooklyn), og han har desuden skabt musik til forskellige udstillinger og videoværker af maleren David Ellis.
Den innovative musiker har altid fået flotte anmeldelser for sin musik, men det var først i 2017, at Helado Negro brød igennem overfor et større publikum. Det skete, da NPR inviterede Lange til at optræde til deres Tiny Desk Concerts, der introducerede Helado Negro til et verdensomspændende publikum. Det skete efter udgivelsen af albummet ”Private Energy”, der blandt andet indeholder et af Helado Negros mest kendte numre, ”It’s My Brown Skin”.
 
Pitchfork kaldte Helado Negros legesyge elektroniske musik for ”cosmic synth-folk”, og hvad det præcis dækker over, kan man finde ud af, når Helado Negro gæster Pumpehuset i København og Train i Aarhus til oktober.
NY
Train Live

25. okt / CHRIS MINH DOKY & NEW NORDIC JAZZ

OBS: Koncerten forgår i: SCT. PAULS KIRKE, Sankt Pauls Kirkeplads 1, 8000 Aarhus

Fredag D. 25. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 250,- + Gebyr
Bassisten og komponisten, Chris Minh Doky har længe arbejdet med kirken, de danske salmer og den danske sangtradition. Bl.a. har han komponeret en højmesse til Københavns Domkirke, indspillet CD ”Danske Salmer” med kendte danske sangere, været solist med Københavns drengekor ved flere messer mv. Derudover danner de danske salmer og den danske lyd naturligvis også et solidt grundlag i hans meget populære jazz trio, New Nordic Jazz.
Efter en succesfuld Danmarksturne i 2018/2019 med mange udsolgte sale, vil Chris Minh Doky tage en pause fra trioen for at skrive ny musik. Men inden da, ønsker han, at slutte ringen og tage New Nordic Jazz hjem til kirken.

Kom og hør den anerkendte bassist med hans succestrio New Nordic Jazz – med et program der hylder den danske sang, de danske salmer og tilegnet kirkerummet.

Train Live

25. okt / SNARKY PUPPY

IMMIGRANCE TOUR 2019

Fredag D. 25. oktober
KL. 21:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 345,- + Gebyr
SNARKY PUPPY spiller to danske koncerter til efteråret på deres – IMMIGRANCE TOUR 2019
 
Det Grammy-vindende band Snarky Puppy har ved deres tidligere besøg i Danmark spillet for udsolgte sale. Til oktober vender det populære band tilbage til Danmark på deres Immigrance Tour 2019, og bringer deres knivskarpe fusion af jazz, funk og r&b til Falkoner Salen torsdag 24. oktober og Train fredag 25. oktober.
 
Snarky Puppy har flere gange bevist, at de er højtelskede i Danmark - både i 2016 og 2017 med udsolgte koncerter i og udenfor hovedstaden. Det sprudlende amerikanske orkester har ligeledes imponeret i hele verden med deres unikke fusion af jazz, funk og R&B, og fanskaren tæller alle fra David Crosby til Pat Metheny.
Det 12 mand høje orkester er en helt speciel størrelse. Siden dannelsen i 2004 har de arbejdet sig op fra undergrunden, uden pladekontrakt, til nu at være et højt respekteret band, hvis medlemmer har indspillet med bl.a. Erykah Badu, Snoop Dogg og Justin Timberlake. 
Manden bag er bassist, guitarist, komponist og arrangør, Michael League, der har stået i spidsen for bandet siden begyndelsen. Hans vision var fra start at lade musikken tale for sig selv og bibeholde bandets uafhængige status - og med 12 album, hvoraf næsten halvdelen er livealbum, er det ikke overraskende, at det spilleglade orkester let rammer 200 koncerter om året.
 
I 2019 rammer de verdens spillesteder igen i forbindelse med udgivelsen af deres kommende album Immigrance. Har man oplevet en koncert med Snarky Puppy, kan man med garanti skrive under på, at de må opleves live – og til oktober står den på et glædeligt gensyn herhjemme, når deres Immigrance Tour 2019 ruller ind i henholdsvis Falkoner Salen og på Train.
Train Live

26. okt / THE MIDNIGHT

Support: Violet Days

Koncerten er arrangeret i samarbejde med og foregår på VOXHALL

Lørdag D. 26. oktober
KL. 21:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 295,- Incl. gebyr
Dansk/amerikanske The Midnight spiller 1980'er-nostalgisk synthwave med masser af lystigt pulserende elektronik. Denne aften gæster de VoxHall i Aarhus.
 
The Midnight udgøres af den danske producer Tim McEwan og den amerikanske sanger Tyler Lyle. De to mødtes til en skrive-workshop i Hollywood i 2012 og besluttede sig for at lave musik sammen. Inspireret af soundtracket til "Drive" og den generelle synth-revival, der fandt sted på den tid, skrev de to singlerne "WeMoveForward" og "Gloria". 
Et par numre, der to år senere blev en del af duoens debut-EP "Days Of Thunder" (2014). The Midnight albumdebuterede med "Endless Summer" i 2016 og fulgte allerede året efter op med toeren "Nocturnal", der blev et stort hit på distributions-hjemmesiden Bandcamp. Ligeledes i 2017 spillede duoen en udsolgt koncert på Globe Theatre i Los Angeles. The Midnight, der gentagne gange har samarbejdet med den åndsbeslægtede hollandske musiker Timecop1983, udgav i efteråret 2018 deres fjerde album, "Kids".
Train Live

26. okt / ROCKERS BY CHOICE

Lørdag D. 26. oktober
KL. 21:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 225,- + Gebyr
Opråb! Rockers By Choice tager på 30 års jubilæums-tour
 

Et af dansk hiphops absolut største koryfæer drager på jubilæums-tour næste år! Med 30 års jubilæet for RBC's banebrydende album Opråb til det danske folk fra 1989 er det igen blevet tid til at finde Kangol-huer, guldkæder, Adidas sko og træningstøj frem fra gemmerne, når dansk hiphops grundlæggere igen rocker de danske scener til næste år. Og dét med den originale besætning vel at mærke!

1984 - dansk hiphop bliver grundlagt, da Per 'Dee Pee' Pedersen kommer hjem til Tårnby fra New York. I bagagen har han hårdtpumpede electrobeats, scratch, rap, breakdance og grafitti nok til et seriøst kulturchok for danskerne.

Hurtigt er brormand Lars 'Chief 1' Pedersen med på beatet, og en gruppe samles under ungdomsklubben Sundby Algård på Amager. To år efter Pers pilgrimsrejse er Rockers By Choice født med de fem oprindelige medlemmer: Chief 1 (Lars Pedersen), Dee Pee (Per Pedersen), Master Phoze (Georgios Sagos), MC Pete (Peder Musing) og MC Swan (Øyvind Hagen Traberg).

1989. RBC ridder som de første på dansk hip hops første trykbølge, som for alvor dundrer igennem med albummet Opråb! Til Det Danske Folk. Den følges op af en massiv og langvarig turne med et fan-hysteri som aldrig er set før i DK. Gruppen indspiller tre album og et livealbum mere frem til 1996, hvor RBC bliver opløst.

2019 RBC har definitivt indskrevet sig i dansk musikhistorie med hits som ”Opråb!...”, ”Engel”, ”Nej Til Narkotika”, ”Peders Ting”, ”Ama'r Er # 1” og ”Min Gamle Skole”, som stadig får masser af airplay.
Chief 1 er i mellemtiden blevet en velanskrevet producer & artist, Dee Pee spiller stadig koncerter og udsender sin egen musik, og i 2018 medvirkede de i DR´s succes podcast Den nye stil, hvor de fortalte historien om dansk hiphop´s fødsel.

"Vi vil vise gamle og nye fans at vi stadig kan trykke den af og jeg glæder mig for vildt meget til at shine de gamle tracks op og lave en tour de force rap koncert med fuld smadder og gang i den" - Chief 1

Dansk hiphops første rap-orkester, Rockers By Choice, har støvet mikrofoner, pladespillere og mixerpulte af og er gået i skarp træning frem mod en hårdtslående jubilæumsoptur til næste år... Huhhh ! 

Startskuddet på touren lyder, hvor det hele startede - på gruppens amgerkanske hjemstavn i
Amager Bio er lørdag 19. oktober og weekenden efter følger Train trop!

Train Live

29. okt / TINARIWEN

Tirsdag D. 29. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 275,- + Gebyr
Den står på afrikansk world, blues, folk, rock og tishoumaren når legendariske Tinariwen gæster Train i Aarhus
Tinariwen spiller en fuldstændig forrygende omgang guitarbaseret world, folk, blues spundet om forskellige traditioner som eksempelvis Tuaregernes rytmer og melodier og Berbernes mere pop/rock-orienterede tilgang til musikken.
Bandet, der har base i Mali, blev dannet i 1979 af en gruppe Tuaregere og Berbere i en flygtningelejr i Libyen, men efter en våbenhvile i 1990erne vendte ensemblet tilbage til Sahara i den nordlige del af hjemlandet Mali. Fra 2007 opnåede Tinariwen for alvor international anerkendelse og berømmelse.
Tinariwen har samarbejdet med anerkendte, rockmusikere som Kurt Vile, Mark Lanegan, Kyp Malone fra TV on The Radio og den alsidige guitarist fra Wilco, Nels Cline.
Med hjælp fra den franske musikgruppe Lo'Jo fik Tinariwen i 2001 hul igennem til den vestlige verden og spillede store shows på bla. WOMAD og Roskilde Festival. Samme år udgav de deres første album uden for Nordafrika. Artister som Bono, Thom Yorke og Chris Martin blev fans af deres støvede, hypnotiske lyd, og i 2011 modtog bandet en grammy for det anmelderroste album “Tassili”.
De længselsfulde toner er en skøn sammensmeltning af rockmusik, rai og amerikansk blues. Med hypnotisk guitarspil og trommernes konstante poly-rytmik, skaber bandet potente protestsange, som besynger kampen for frihed.


Train Live

31. okt / ANYA

Torsdag D. 31. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 150,- + Gebyr
Den dansk-amerikanske sangerinde ANYA forener på fornemmeste vis skandinavisk pop og amerikansk R&B. Hun debuterede i 2015 med den anmelderroste EP ”The Credit”, hvor blandt andet ”Snap Back” og ”Need to Know” blev spillet flittigt i radioen. ANYA blev kaldt ”Danmarks nye R&B-håb” og vandt bl.a Politikens iByen-pris i kategorien Årets Upcoming.  
 
Efter den eksplosive start på karrieren har ANYA siden fulgt op med stærke singler som Doorstep, Break Up Battle og Overrun, og har flere gange været P3s Uundgåelige. Med en perlerække af singler strøet over de seneste par år, har ANYA altså for længst levet op til hypen og etableret sig som en cementeret artist på den danske R&B-scene.
Den 28-årige sangerinde er kendt for sin indlevelse på scenen, og har spillet adskillige udsolgte koncerter i København. Efter at have spillet support for Thomas Helmig på hans udsolgte Arena turné er ANYA og hendes band i absolut topform.
 
Med starten på det nye år, går ANYA nye, mere poppede veje, end hvad hun hidtil har budt på, og den nye stil kulminerer med udgivelsen af sangerindens debutalbum i første halvdel af 2019.
 
– Jeg har arbejdet på det her album i flere år nu, og har arbejdet intensivt på at samle alle trådene. Musikken er stadig inderlig og ærlig, men den er blevet mere legesyg og energisk. Jeg har uendelig kærlighed til de nye sange, og jeg føler at jeg endelig har omfavnet det store, bankende pophjerte, jeg har i mig.
– ANYA
Train Live

01. nov / Basarm On Tour

Infernal + Aligator + Barcode Brothers

Præsenteres af Dursun Consult

Fredag D. 01. november
KL. 20:00
Entre i 290,- Arrangementet starter kl.20.00 DKK 210,- + gebyr
En speciel j-dag edition af Basarm On Tour. Denne gang med INFERNAL - ALIGATOR - BARCODE BROTHERS.
 
Vi garanterer en hæsblæsende aften med fuld basarm.
Dørene åbner kl. 20.00-04.00
Happy Hour: 20.00-21.00
Bord booking: info@basarm.dk

Billet forsalg: 210 kr. + gebyr
Billet i døren: 290 kr.

BEMÆRK: De første 100 billetter bliver solgt som early bird. 100 kr. pr. stk. Max 2 pr. kunde.

3 live acts
3 djs
1 konferencier
...Og masser af basarm...

Train Live

02. nov / GO GO BERLIN

Lørdag D. 02. november
KL. 21:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 175,- + Gebyr
Det alternative indie rock ensemble Go Go Berlin er efterhånden et velkendt navn herhjemme med et velfortjent renommé som et af de mest hårdtarbejdende og intense live acts på den dansk scene. Ikke nok med det, så har bandet skabt sig et solidt omdømme i udlandet gennem flere års ustoppelig turnéren i både Tyskland og Danmark samt det meste af Europa, USA, Indien og Kina.
 
Med nye sange og udgivelse(r) klar i kulissen, er Go Go Berlin klar til at løfte sløret for deres nye lyd på de danske spillesteder. En mørkere, vildere og mere ”klubbet” version af Go Go Berlin.
 
”The O.C.E.A.N – album tour” trækker sin reference til et af de nye numre, ”The Ocean” som publikum kunne opleve for første gang til bandets tour der startede i 2018 og trak fulde huse i København & Aarhus.
Det skriver pressen om Go Go Berlin:
* * * * *
En rockåbenbaring på Northside
”Go Go Berlin har spillet flere hundrede koncerter siden begyndelsen i Silkeborg i 2010. De virker sammenspillede, ikke bare i det fælles lydrum, men også bevidsthedsmæssigt. (…) Vium synger som en mand, der både intuitivt og helt bevidst udmærket godt ved, at rock'n'roll er en krig, der skal vindes hver gang.”
B.T.
 
* * * * *
Ich bin ein Go Go Berliner
”Go Go Berlin har Danmarks måske bedste fans. Livslystne unge mennesker i alle aldre, der hurtigt får ømme håndflader og kridtede dansesko. Det er slet ikke svært at forstå, når man med egne øjne og ører oplever krudtuglen Christian Vium og hans kumpaner sætte ild til et ladt Magasinet,Odense.”
GAFFA
Train Live

03. nov / HJALMER

Begrænset kapacitet

Søndag D. 03. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 180,- + Gebyr
HJALMER ANNONCERER SIN MEST OMFATTENDE DANMARKSTOURNE NOGENSINDE
 
Til efteråret 2019 præsenterer Hjalmer sine sange i et nyt og intimt set-up, når han drager ud på en akustisk tour
 
Til trods for sin unge alder, har Hjalmer allerede et væld af koncerter i bagagen. Senest på hans forårstour, hvor Hjalmer og bandet spillede en lang række udsolgte koncerter over hele landet.
 
Nu vælger Hjalmer at skrue ned for tempoet og op for intimiteten, når han til efteråret drager ud på en omfattende akustisk tour medguitaristen Simon Luth. I et ydmygt og intimt set-up skærer Hjalmer helt ind til benet, og inviterer sine fans ind i det rum, hvor musikken begynder – nemlig med Hjalmer, en guitar og intet andet. 
De ydmyge vilkår som kendetegner en akustisk koncert, har altid haft en særlig plads i hjertet for den spektakulære sanger og sangskriver, som selv fortæller:
 
”I meget lang tid har jeg haft lyst til at komme ud – bare mig og min guitar - og møde publikum i øjenhøjde. Jeg vil præsentere publikum for sangene i deres oprindelige og reneste form. Det er sådan sangene er blevet til, og det håber jeg også at publikum vil opleve, når de hører dem akustisk”
 
Den 22-årige fynbo debuterede i februar forrige år, og siden da er det gået stærkt for Hjalmer der har fået sunget sig ind i vores hjerter med hans folkelige melodier og karakteristiske stemme. På trods af sin unge alder har han allerede over 11 millioner streams på Spotify, er velkendt på de danske spillesteder og festivaler, har netop vundet en Zulu Award som ”årets nye navn” og en Gaffa-Pris for ”årets danske solist”. 
Train Live

06. nov / Karl William

OBS: Begrænset kapacitet

Onsdag D. 06. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 275,- + Gebyr
For et øjeblik siden var Karl William en rodløs teenager i en Aarhus-forstad. Så begyndte han at synge. Nu, et øjeblik senere, er han en anmelderrost og prisvindende sanger og sangskriver i dansk musiks midte. For med sine eftertænksomme sange får han afløb med den særlige sensitivitet, der har præget ham livet igennem.
Efter en succesfuld tour rundt i landet med hans faste band, er Karl nu klar med en koncert i akustiske rammer: “Vi har skåret endnu et lag af musikken, og står nu nærmest så bart som muligt. Jeg har brug for at komme endnu tættere på folk, hvilket et akustisk set-up med sikkerhed vil gøre. Vi har nyt materiale med, og det er efter min mening det bedste vi nogensinde har lavet. Eventyret forsætter, og det er med stor fornøjelse”.

 

Train Live

07. nov / THE SAVAGE ROSE

Torsdag D. 07. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 300,- + Gebyr
Danmark har fostret mange store stemmer, men en af de mest ikoniske sangerinder vi har, må siges at være Annisette Koppel. Til efteråret er Annisette sammen med The Savage Rose, tilbage på landets spillesteder, når de tager på Danmarkstourné i oktober og november.
 
Bandet, der har eksisteret i mere end 50 år, er måske netop nu større end aldrig før. De seneste par år er deres publikum bare vokset og vokset, og det legendariske band har spillet for udsolgte huse landet over – senest to udsolgte koncerter i DR Koncerthuset.
The Savage Rose må siges at være dansk musikhistorie. 25 studiealbums er det indtil videre blevet til, siden det hele startede tilbage i 1967. Genrer har bandet aldrig ladet sig begrænse sig af, de deler derimod gavmildt ud af rock, blues, soul, folk m.m.
 
The Savage Rose anno 2019 består af Annisette Koppel, Naja Rosa Koppel (kor), Amina Carsce Nissen (kor), Las Nissen (guitar), Frank Hasselstrøm (blæsere og keys), Daniel Fridell (hammond og keys), Jacob Haubjerg (bas) og Anders Holm (trommer).
Train Live

13. nov / IAMJJ

Onsdag D. 13. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 150,- + Gebyr
Den blot 25-årige danske sangskriver IAMJJ tumler med de største emner i sine oprigtige sange. Og han tør pege på de største navne som inspirationskilder: Nick Cave og Leonard Cohen inden for musik. Damien Hirst og Tal R inden for billedkunst.
 
Melankolien hos IAMJJ er så hårrejsende, at man har svært ved at tro, at han er dansk, og bare 20-22 år da mange af numrene er blevet skrevet.
 
Og han er klar til at gå i samme fodspor som nogle af de største sangskrivere: Derind hvor man tør stå i sit jakkesæt og ligne en stærk mand, men samtidig udstille al sin sårbarhed og alle sine fejl.
 
”Jeg skriver bedst, når jeg har gjort noget forkert, eller har noget at bevise. Der skal være noget ultimativt på spil. Der, hvor du står på en slagmark, og alle dine venner er døde, og alle pilene kommer imod dig. Det er de sekunder, jeg laver musik til. Det er musik, der svarer til det sidste måltid på dødsgangen. Der hvor det smukke og det grimme smelter sammen,” siger IAMJJ
IAMJJ sluttede 2018 af med udgive singlen ”Hitomalo”, som PT er mest spillede single på P4. IAMJJ udgiver i foråret ny single, og EP, samt et helt album til efteråret!
 
 
FB: https://www.facebook.com/IAMJJmusic/
 
HOMER: https://www.youtube.com/watch?v=zIpUMogkjEk
 
DIFFERENT KIND OF BLUES: https://www.youtube.com/watch?v=lQqVJFKHIC8
 
HITOMALO: https://www.youtube.com/watch?v=4erQY1rX8Yc
Train Live

14. nov / CLARA

Torsdag D. 14. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 150,- + Gebyr
Clara har for alvor gjort sit indtog på den danske musikscene siden udgivelsen af sit debutalbum i august sidste år. Til efteråret tager hun på en større efterårs-turné, og hun kommer landet rundt.
 
Når Clara til efteråret drager på turné landet over, er det blot et år siden, at hun udgav sit debutalbum, ’August Eighteen’. I løbet af det år, der er gået, har hun indtaget scenerne til bl.a. The Voice i Tivoli og på landsdækkende tv til P3 Guld, hvor hun ligeledes var nomineret som Året Nye Navn, ligesom hun også var det til Zulu Awards. Hun har modtaget DPAs talentpris for kommende sangskrivere, og flere medier har fremhævet hendes talent; heriblandt DR som i december udnævnte hende som eneste kvinde i deres ”De Ejede 2018”-artikelserie. I september udsendte DR også en minidokumentar om Claras debutkoncert.
Clara har mildest talt haft nok at se til siden albumreleasen sidste år, og senest har hun udgivet sit største radiohit til dato, ’Crazy’. Når hun til november tager på sin første længerevarende turné er det derfor ovenpå et år, der har gjort Clara til et stort navn på den danske musikscene og ikke mindst med en erfaring i baggagen, der står i skarp kontrast til hendes unge alder.
 
 
Hør Clara: https://Clara.lnk.to/Crazy
 
Clara på de sociale medier: 
Instagram: @saint_clara
Facebook: @claratoftsimonsen
YouTube: @ClaraOfficialVEVO
Train Live

15. nov / THE MINDS OF 99

Koncerten er i CERES ARENA

Fredag D. 15. november
KL. 20:00
Dørene åbner 2 timer før koncertstart. DKK 300,- + Gebyr
THE MINDS OF 99 – ARENA TOUR ’19
 
En helt udsolgt SOLKONGEN TOUR med to gange udsolgt på Train og fire gange Store VEGA som afslutning i december 2018. Fem GAFFA priser, to steppeulve og vinder af P3 guld i starten af 2019. Det selvproklamerede “lorteband” er ved at vokse sig store.
 
The Minds of 99 annoncerede i slutningen af 2018 sin største koncert til dato. Royal Arena har for længst krydset de 10.000 solgte billetter og nu Jylland endelig glæde sig også. På fredag går The Minds of 99’s største tour nogensinde i salg, når bandet tilføjer Ceres Arena i Aarhus til touren.
”Solkongen har været en kæmpe gamechanger. Dén plade og vores koncerter over sommeren, især Orange Scene, har gjort at endnu flere er begyndt at opdage vores musik. Det er helt vildt, simpelthen. Den energi, der er i rummet, når vi spiller er vildere end nogensinde - vores publikum er vildere end nogensinde. Vi skal til efteråret spille de største koncerter vi nogensinde har spillet. Det er en helt vild følelse. Vi ved godt at de her arenaer er store fucking steder, men vi er klar til at gøre hvad der skal til. Vi er klar til det næste.”
-Niels Brandt
 
The Minds of 99 er kendt som et af landets allerbedste livebands. En position som de cementerede på deres sidste turné i slutningen af 2018. Bandet formåede at rive publikum midt over til nogle af gruppens mest legendariske koncerter på udsolgte spillesteder landet over. Bandet vandt i 2019 årets liveband til både Steppeulven og Gaffaprisen. I januar 2019 vandt de desuden P3 Guld Prisen og i marts hele fem gaffapriser. Heriblandt årets live orkester, årest hit for Alle Skuffer Over Tid samt årets udgivelse for Solkongen.
NY
Train Live

16. nov / SONATA ARCTICA

Supp.: TEMPLE BALLS & EDGE OF PARADISE

Lørdag D. 16. november
KL. 19:30
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 250,- + Gebyr
Det finske Powermetal band SONATA ARCTICA besøger igen Danmark – denne gang TRAIN i Aarhus.
Med sig har ikke bare to stærke supports i form af; TEMPLE BALLS og EDGE OF PARADISE, men også et nyt album der udkommer d. 9.september via Nuclear Blast.
Sidst bandet besøgte Danmark var i 2016 og der var det København der havde fornøjelsen og Blastbeast.dk kvitterede med 4½ pentagrammer og de afsluttende ord; ”..Og efter 2 timer i selskab med Sonata Arctica var det svært at få armene ned igen. Koncerten i Pumpehuset var som en genfødsel fra et band, som jeg egentlig havde mistet lidt af tiltroen til.
 
Facebook event: https://www.facebook.com/events/2579863492032348/
NY
Train Live

18. nov / HANIA RANI

Koncerten afholdes på, og arrangeres i et samarbejde med Erlings Jazz- & Ølbar (Nørreport 8, 8000 Aarhus)

Mandag D. 18. november
KL. 20:00
OBS. Begrænset kapacitet. Kom gerne i god tid DKK 60,- KUN DØRSALG
Den polske pianist Hania Rani spiller en helt særlig koncert i Erlings Jazz- & Ølbars stemningsfulde rammer.
 
Hania Rani er en pianist, komponist og musiker som deler sit liv mellem hendes hjem i Warszawa og Berlin hvor hun har studeret og arbejdet. Hun har komponeret for strygere, klaver, vokalister, elektronike artister og har samarbejdet med navne som Christian Löffler, Dobrawa Czocher og Hior Chronik. Hun har optrådt på flere prestigefyldte spillesteder i Europa, såsom National Philharmony i Warszawa, Funkhaus Berlin, The Roundhouse i London og festivaler som Open'er, Off Festival og Eurosonic. 
Hania Ranis minimalistiske klaverkompositioner for soloklaver blev skabt ud af en fascination af klaver som instrument og med et ønske om at fortolke klaverets lyde og de harmoniske muligheder i deres helhed på hendes egen måde.
 
“Esja” er hendes debutalbum som solist og er et meget personligt værk for hende som artist. Det blev optaget i hendes eget hjem i Warszawa og i et lydstudie i Reykjavik hos hendes ven Bergur Þórisson. “Esja” er en række smukke, melodiske vignetter. Sensuel, følsom, rytmisk, atmosfærisk, fri men harmonisk, forførende og hypnotisk. På trods af at Rania har en klassisk baggrund er hun meget inspireret af jazz og elektronisk musik og komponister som Nils Frahm, Max Richter og Miles Davis.
Train Live

20. nov / Steen Jørgensen

OBS: Begrænset kapacitet.

Onsdag D. 20. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 275,- + gebyr
Steen Jørgensen, der har været frontmand i Sort Sol siden 1979, turnerer hele landet i selskab med Rune Kjeldsen i efteråret 2019. 
Det er koncerter med begrænsede kapacitet og helt tæt på.
Steen Jørgensen udsendte i 2013 solo-projektet “Standards for Living”, hvorefter han har turneret med guitaristen Rune Kjeldsen på landets spillesteder. Repertoiret er en blanding af sange fra Steens
egen solo-karriere, Sort Sol numre og modige tolkninger af navne som Dylan, Young, Cohen, Joy Division og Kraftwerk.
Foruden karrieren som frontmand, for de absolut levende legender i Sort Sol, har Jørgensen kørt det succesfulde sideprojekt Ginman/Jørgensen, og han har optrådt i diverse film og teaterstykker.

 

NY
Train Live

21. nov / RIVAL SONS

Torsdag D. 21. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 290,- + Gebyr
HUSK der også er VIP-pakker i et begrænset antal:
 
VIP1: https://www.ticketmaster.dk/event/191121B?language=da-dk&camefrom=train&brand=dk_train
 
VIP2: https://www.ticketmaster.dk/event/191121C?language=da-dk&camefrom=train&brand=dk_train
 
Det kræver massivt talent at lave rock, der lever op til old school-rock legender som Led Zeppelin, Rolling Stones og The Doors. Amerikanske Rival Sons hylder alle kæmperne i deres retro-univers, men fornyer også genren med et skud vital modernitet. Og når selveste Jimmy Page har anerkendt deres talent, så er man ikke i tvivl om at Rival Sons kan levere varen.
Singlen ’Do Your Worst’, er den første udgivelse fra bandets kommende LP. Den forventes at udkomme tidligt næste år på den GRAMMY-vindende producer Dave Cobbs label Low Country Sound / Atlantic Records. Medvirkende på LP’en er vokalist Jay Buchanan, guitarist Scott Holiday, bassist Dave Beste og trommeslager Mike Miley, og Rival Sons er pt. ved at færdiggøre de sidste detaljer på deres Low Country Sound debut. 
 
Albummet blev indspillet i det historiske RCA Studio A i Nashville og i det legendariske Muscle Shoals Sound Studio i Alabama med den mangeårige kollaboratør bag produktionen.
 
Rival Sons startede i Californien i 2009 og kommer med en klassisk men unik blues/ rock-sound som drager inspiration fra 60’erne og 70’ernes største acts. Med det solide bagkatalog, inklusiv fem albumudgivelser, kombineret med en masse live-erfaring som support-act for bl.a. Black Sabbath, AC/DC og Kiss, bliver det utvivlsomt en aften med rock af allerhøjeste kvalitet.
Train Live

23. nov / KESI

Lørdag D. 23. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 270,- + Gebyr
KESI tager på efterårstur rundt i hele DK! 
 
Siden kæmpehittet “Søvnløs” i 2014, der positionerede KESI som et af de mest lovende nye navne indenfor dansk hiphop, har han leveret det ene monsterhit efter det andet, og med singler som “Mamacita”, “Følelsen” og ”Su Casa” feat. Gilli, har han i dag markeret sig som et af landets største og mest progressive artister.
Med hans jævne flow af ny musik fra øverste hylde, er det i løbet af de sidste par år blevet til et hav af hits som tilsammen har streamet mere end 65 mio gange på Spotify, og er blevet spillet flittigt på de danske radiostationer.
KESI har netop skudt 2019 i gang med singlen ‘X’, som er en svævende, catchy og sorgløs sang om at leve det gode liv, flyve smukke kvinder ind i landet og administrere en saldo på kontoen, der er »længere end et telefonnummer«.
 
 
Hans massive popularitet rækker desuden langt udover hitlisterne. I foråret 2018 spillede Kesi en fuldstændig udsolgt landsdækkende tourné, og er nu klar til at tage indtage de danske spillesteder igen til efteråret:
 
”Det bliver årets fest! De danske spillesteder kan noget helt specielt kontra de store festivaler. Festen er intim og jeg får altid følelsen af at jeg har folk helt tæt på. Det er så fedt!” udtaler KESI.

 

 

Train Live

29. nov / FOLKEKLUBBEN

Fredag D. 29. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 270,- + Gebyr
Folkeklubben fejrer nyt anmelderrost album med stor Danmarksturné
 
Folkeklubben udsendte d. 26. oktober deres fjerde album ’Sort Tulipan’ til massive roser samt en 1. plads på albumhitlisten over samlet fysisk salg i Danmark. I 2019 drager bandet på landevejen for at præsentere den nye plade såvel som det efterhånden omfangsrige bagkatalog.
 
”Folkeklubben har satset alt og lavet deres hidtil bedste album.”, skriver Politikens Kim Skotte i en af den slags 5-hjertede anmeldelser, et band kun kan drømme om. Soundvenue, Nordjyske, Jyllands-Posten, ja selv knarvorne Thomas Treo fra Ekstra Bladet, stemmer i med roser: ”’Sort Tulipan’ strejfer Larsens karakteristiske blanding af umiddelbar lethed og vemodig dybde.”
 
Folkeklubbens identitet ligger i jagten på det næste smukke koncertøjeblik og dén gode sang, hvis grundelementer er Kjartan Arngrims tekster og vokal, Rasmus Dalls guitarer og Rasmus Jusjongs fornemmelse for bund, beats, kor og keys.
 
Folkeklubben har over de sidste 7 år markeret sig som et af landets bedste og mest flittige liveorkestre. Når trioen i 2019 igen stævner ud, er det med deres nye album ’Sort Tulipan’ i ryggen. Det nye album følger op på et i forvejen imponerende bagkatalog med udgivelserne ’Nye Tider’ (2013), ’Danmarksfilm’ (2014) og ’Slå Flint!’ (2016). Med sange som ’Fedterøv’, ’For Pengene’, ’Danmarksfilm’, ’Torben Ulrich’ samt ’Men Ikke Endnu En Vinter’ og ’Flammende Hjerter’ fra det nye udspil – som allerede er blevet spillet flittigt i radioer landet over – er der lagt op til et poetisk rockbrag.
 
Der er mange måder at slå sig selv ihjel på. Som band starter sammenbruddet som regel med en syvårskrise, hvor man spørger sig selv: hvem er vi og hvor skal vi hen? Folkeklubben har taget disse spørgsmål alvorligt. Og svaret foreligger nu på albummet ’Sort Tulipan‘.
 
“Sort Tulipan’ er et album med 11 originale sange, der sammen og hver for sig insisterer på i hvert fald for en stund at lukke lyset ind og skabe en større fortælling: ”Med den nye plade er vi gået bevidst efter at udfordre det univers som vi har cementeret på de tre forudgående plader. ’Sort Tulipan’ er ikke et selvmord, men et forsøg på at udfordre vores identitet,” udtaler bandet.
Train Live

30. nov / BENAL

Amazing Tour 2019

Lørdag D. 30. november
KL. 21:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 270,- + Gebyr
Benal – Amazing Tour 2019

 

Efter massiv efterspørgsel og to legendariske koncerter i april, med over 7000 solgte billetter, lancerer Benal nu: Amazing Tour 2019. 

 

Benal Amazing Tour 2019 bliver en fest for livet. Det bliver power, body, lights og amazing'ness. Det bliver Tina Turner i Las Vegas med de flotte ben. Det bliver en campingvogn fyldt med alt hvad du elsker, pånær din fulde onkel. Han står uden for campingvognen og kigger koldt ind ad det lille vindue, mens hans bukser fyldes langsomt med urin og vemod.

 

"Vi skal rundt i landet og fejre livet med the great Danes because we love the great danes, vi elsker dem virkelig, we do, men spørgsmålet er om det er nok længere at være great? Svaret et nej. Det er ikke nok. Det skal være amazing", udtaler gruppens forsanger Benjamin Hav.

"På mine travels around the globe mødte jeg disse små følelser hos disse små mennesker, ganske små følelser faktisk, men det blev til store oplevelser for mig netop fordi mit hjerte står på 'Amazing', og jeg vil gerne vise den lille dansker, at selvom du er lille og på så ufatteligt mange måder ligegyldig og du har disse små bitte følelser som du har svært ved at forstå med din lillebitte forstand, kan du stadig godt have store oplevelser, hvis du vælger at købe billetter til vores koncert", udtaler Benals producer Albert. 

 

Benal har stadfæstet sig som et af de historisk vigtigste navne i dansk musik, og nu har du mulighed for at gøre noget godt for en gangs skyld ved at købe billet til denne NGO-agtige Benal Amazing Tour 2019. 

 

Benals koncerter har det med at blive udsolgt, men billetterne sættes i salg d. 2. maj kl. 10.00 og så må vi se hvem der kommer først. 

 

NY
Train Live

03. dec / ARI LENNOX

Tirsdag D. 03. december
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 200,- + Gebyr
Den unge amerikanske neo-soul artist Ari Lennox har smidt sit anmelderroste debutalbum ”Shea Butter Baby” på gaden. Til vinter kan fans lade sig forføre af lyden af velproducerede R’n’B toner, når hun giver koncert på Train.
 
Når  Courtney Shanade Salter aka. Ari Lennox lægger vejen forbi Aarhus, bliver Train fyldt til randen med gode vibes og lækre R’n’B toner.
 
Inspireret af nogle af de største kvindelige kunstnere som Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Minnie Riperton and Whitney Houston, beskriver Ari Lennox beskedent sin egen stemme som “sårbar og sjælefyldt: uperfekt men smuk”.
 
Med sig i rygsækken har Ari Lennox sange fra sin første EP med titlen ”Pho” fra 2016 samt den nye plade ”Shea Butter Baby”, produceret af J. Cole under pladeselskabet Dreamville Records. Som et af nutidens helt store urbannavne, er J. Cole endnu et blåt stempel på Ari Lennox høje niveau, og den anerkendte rapper har da heller ikke kunne holde sig selv fra at være feature på singlen ”Shea Butter baby”.
 
Ari Lennox har haft vind i sejlene lige siden hendes debut-EP ramte gaden og efter udgivelsen af hendes nye album, tyder intet på, at karrieren stilner af lige foreløbig. Albummet ”Shea Butter Baby” har fået masser af anmelderroser verden over, hvor musikmagasinet Pitchfork bl.a. anerkender Ari Lennox nye værk således:
”The debut album from the neo-soul singer-songwriter is driven by warm funk and soul and has the healing familiarity of hanging out on the couch commiserating with a best friend.”
Også herhjemme har man fået øjnene op for den kvindelige kunstner og Gaffa har blandt andet sat Ari Lennox’ single ”Shea Butter Baby”, fra albummet med samme titel, på deres ”De bedste hiphoptracks lige nu” liste og tilføjer:
 
”En af de bedste sange, jeg har hørt i år! Produktionen fra Mike WiLL er på et helt andet niveau af perfektionisme. Ari Lennox' smukke stemme komplimenterer tracket perfekt, og hendes omkvæd er ubeskriveligt godt!”
 
Selv beskriver Ari Lennox hendes egen musik som en ærlig og udforskende proces:
 
“Sometimes women are put in this box where we’re only supposed to talk about certain things. I want to be braver and riskier. I think people want to hear that kind of honesty and frankness.”
 
Den unge kunstner er med andre ord klar til at indtage Train og byde publikum velkommen i hendes neo-soul univers.
Train Live

05. dec / ALEXANDER OSCAR

Torsdag D. 05. december
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 150,- + Gebyr
Den unge danske sangskriver Alexander Oscar har med rekordfart etableret sig som en af de mest lovende pop-artister, med stor international opmærksomhed. For nylig udsendte han sit debutalbum “highs & lows” der er kulminationen på tre års arbejde, med sange indspillet i Danmark, Sverige, Tyskland og London. med debutsinglerne "Ocean View" og “Number” sparkede Alexander døren ind med et brag – og med mere end 10 millioner streams blev "Complicated" et af årets mest spillede danske sange på Spotify og i radioen.
Som liveartist har Alexander udviklet sig helt utroligt i de seneste år, og fik i forbindelse med sin optræden på SPOT Festival, store roser for sin stærke soul-pop vokal og for det gode sammenspil med bandet, der af GAFFA fik prædikatet “internationalt format”.  
Train Live

10. dec / HANS PHILIP - EKSTRA!

Tirsdag D. 10. december
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 250,- + Gebyr UDSOLGT
Der var megen spekulation omkring det ny HANS PHILIP projekt. Så da den 30-årige lyriker endelig løftede sløret for hvad han havde brugt tiden på siden han selvvalgt opløste det mest succesfulde urban/hip hop band, der er kommet ud af den nye generation – så blev Internettet overbelastet. Først en video til nummeret ”Siger Ingenting”, der ramte over 100.000 visninger på de to første døgn. Få dage efter fulgte hans første officielle single ”Dagdrøm [1]”, som blev P3s Uundgåelige. Til sidst, nemlig søndag den 17. marts, udsendte han uden varsel debutalbummet ”Forevigt”. Disse 3 nedslag indenfor én uge, uden varsel og uden promovering; et både modigt men også nødvendigt skridt for at forfølge den kunstneriske vision han besidder.
HANS PHILIP nåede med Ukendt Kunstner stort set alt – og endda på meget kort tid.
Han blev via sine tekster talsmand for en generation af unge mennesker, der havde brug for både substans men også identifikation med problemstillinger hvad end det er i relation til kærlighed, ens plads i samfundet, integration eller misbrug/forbrug. Han formår, som ingen andre fra generationen, at sætte ord på følelser og tanker så der opstår en enorm samhørighed mellem artist og publikum. Afsender og modtager.
Lige netop dén kapacitet har HANS PHILIP naturligvis taget videre i sit nye projekt – et projekt hvor han har valgt at alliere sig med en række forskellige producere i modsætning til Ukendt Kunstner hvor alt var lavet sammen med det musikalske vidunderbarn Jens Ole McCoy og også selv sat sig bag drejeknapperne.
Det første stik er altså ”Forevigt” – et dystert, nedtonet, hjerteskærende og 100% ærligt album med en nytænkende musikalsk vision, der står i stor kontrast til hvad der ellers dominerer de danske streamingtjenester. Derfor er det en decideret bedrift – og nærmest uhørt – at albummet efter blot én uge sammenlagt er streamet over 3.000.000 gange alene på Spotify.
Pressen honorerer også generøst for netop førnævnte kvaliteter – bl.a. med 5 hjerter i Politiken, 5 stjerne i Soundvenue og fuldt stik med 6 stjerner i GAFFA.
HANS PHILIP har i dén grad været savnet i det danske musiklandskab og timingen med albummet kunne ganske enkelt ikke være bedre.
Train Live

11. dec / HANS PHILIP

Onsdag D. 11. december
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 250,- + Gebyr UDSOLGT
Der var megen spekulation omkring det ny HANS PHILIP projekt. Så da den 30-årige lyriker endelig løftede sløret for hvad han havde brugt tiden på siden han selvvalgt opløste det mest succesfulde urban/hip hop band, der er kommet ud af den nye generation – så blev Internettet overbelastet. Først en video til nummeret ”Siger Ingenting”, der ramte over 100.000 visninger på de to første døgn. Få dage efter fulgte hans første officielle single ”Dagdrøm [1]”, som blev P3s Uundgåelige. Til sidst, nemlig søndag den 17. marts, udsendte han uden varsel debutalbummet ”Forevigt”. Disse 3 nedslag indenfor én uge, uden varsel og uden promovering; et både modigt men også nødvendigt skridt for at forfølge den kunstneriske vision han besidder.
HANS PHILIP nåede med Ukendt Kunstner stort set alt – og endda på meget kort tid.
Han blev via sine tekster talsmand for en generation af unge mennesker, der havde brug for både substans men også identifikation med problemstillinger hvad end det er i relation til kærlighed, ens plads i samfundet, integration eller misbrug/forbrug. Han formår, som ingen andre fra generationen, at sætte ord på følelser og tanker så der opstår en enorm samhørighed mellem artist og publikum. Afsender og modtager.
Lige netop dén kapacitet har HANS PHILIP naturligvis taget videre i sit nye projekt – et projekt hvor han har valgt at alliere sig med en række forskellige producere i modsætning til Ukendt Kunstner hvor alt var lavet sammen med det musikalske vidunderbarn Jens Ole McCoy og også selv sat sig bag drejeknapperne.
Det første stik er altså ”Forevigt” – et dystert, nedtonet, hjerteskærende og 100% ærligt album med en nytænkende musikalsk vision, der står i stor kontrast til hvad der ellers dominerer de danske streamingtjenester. Derfor er det en decideret bedrift – og nærmest uhørt – at albummet efter blot én uge sammenlagt er streamet over 3.000.000 gange alene på Spotify.
Pressen honorerer også generøst for netop førnævnte kvaliteter – bl.a. med 5 hjerter i Politiken, 5 stjerne i Soundvenue og fuldt stik med 6 stjerner i GAFFA.
HANS PHILIP har i dén grad været savnet i det danske musiklandskab og timingen med albummet kunne ganske enkelt ikke være bedre.
Train Live

12. dec / Nicklas Sahl

Torsdag D. 12. december
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 190,- + Gebyr
Med hitsinglerne ’Hero’, ’Planets’ og ’New Eyes’, er Nicklas Sahl godt på vej til at blive den næste store stjerne på den danske popscene. Siden han udsendte sin debutsinglen i 2018, er det nemlig kun gået fremad for den unge sanger. I efteråret 2018 spillede Nicklas sin debutkoncert på Ideal Bar i København og Headquarters i Aarhus, hvor billetterne blev revet væk. Kort efter annoncerede Nicklas sin landsdækkende forårstour, hvor mere end 500 fans mødte talstærkt op til koncerten på Train i Aarhus.
 
Til efteråret gentager Nicklas successen, når han vender retur til Train den 12. december. 
Nicklas Sahl fik som fireårig en plasticguitar mellem hænderne, og instrumentet har siden været hans livsledsager, omend selve formen og strukturen med tiden ændrede sig. Sange og akkorder har været en naturlig del af Nicklas Sahls opvækst og liv, først i Hadsten, og siden mødet med andre ligesindede musikere på Mellerup Efterskole.

 

Train Live

14. dec / Magtens Korridorer

Lørdag D. 14. december
KL. 21:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 275,- + gebyr
I 2005 udsendte Magtens Korridorer albummet ‘Friværdi’ og affyrede dermed startskuddet til dét, der har vist sig at være et decideret rockeventyr. Med enorm succes har de fem herrer indtaget folkets hjerter med en række sange, der ophøjer hverdagens trivialiteter til en fest. En fest, der deles både af og med publikum og anmeldere. 

Siden gennembruddet med hitsinglen ’Lorteparforhold’ har Magtens Korridorer turneret land og rige tyndt. 

Men glæden ved at spille live er stadig fuldstændig intakt: ’At være med i det her orkester er som at sætte sig ind i et tog og køre for eksempel til Hamburg. Man kan hverken slå græs eller gøre andre ting undervejs. Man kan lige så godt bare nyde turen, tage det som det kommer og få en fest. Det gør vi så’, som frontfigur Johan Olsen udtrykker det.
Magtens Korridorers koncerter er en hyldest til livsglæde og energi og ender altid som én stor fest, som giver publikum et tiltrængt pusterum fra hverdagen, og siden deres omfattende og udsolgte “Halvt Til Helt” albumturne i efteråret 2018, har de glædet sig til at komme ud i på de danske landeveje igen.
Train Live

17. dec / MIDGE URE

"The 1980 Tour – Vienna & Visage"

Arrangør: KPM-Concerts & Train

Tirsdag D. 17. december
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 275,- + Gebyr
I slutningen af 70'erne forandrede verden sig markant. Samfund, politik, mode, kultur og ikke mindst det musikalske landskab ændrede sig for altid. Guitarerne, som havde domineret rock og punkmusik gennem en lang periode, fadede ud, og musikscenen blev overtaget af synthesizerne, der sammen med videoteknologien og MTV dannede rammen for, hvordan hitlisterne nu skulle se ud. 80'erne var skudt i gang, og intet ville nogensinde blive det samme igen.

Midt i denne store omvæltning kom to albums, som satte dagsorden for den nye æra.

Visage udsendte sin debutplade med monster ørehængeren "Fade To Grey", og Ultravox kom på gaden med albummet "Vienna", der storhittede med sangen af samme navn.MIDGE URE var medforfatter på begge albums, som han også var med til at indspille og producere, og det ændrede i høj grad hans liv.

Der er nu gået næsten 40 år, og MIDGE URE har et brændende ønske om at fejre jubilæet på ekstraordinær vis, når han i slutningen af året drager på en omfattende turné og giver to koncerter i Danmark. Mens 2019 nærmer sig 2020 vil han sammen med sit Band Electronica hylde udgivelsesåret for begge skelsættende albums... nemlig 1980. Det vil de gøre ved at fremføre hele "Vienna" albummet samt markante numre fra "Visage". Det bliver første gang nogensinde, at "Vienna" spilles live i sin helhed, og det er også første gang, at mange af sangene fra "Visage" præsenteres for et koncertpublikum. Ud over dette kan vi naturligvis forvente andre highlights fra Ultravox og MIDGE URE's egen glorværdige solokarriere.

Det hele bliver med en sceneopsætning designet til at afspejle den atmosfære og stemning, som disse klassiske albums og publikum fortjener.

MIDGE URE & Band Electronica spiller på Train i Århus den 17. december og i Amager Bio den 18. december.

Train Live

25. jan / JADA

Lørdag D. 25. januar
KL. 21:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 175,- + Gebyr
Jada stormer frem og har med kun 3 singler sunget sig direkte ind i danskernes hjerter. Efter totalt udsolgte shows på Radar og Store Vega, er den succesfulde sangerinde nu klar med nye shows flere steder i landet.
 
Jada, med det borgerlige navn Emilie Molsted Nørgaard, var med singlerne ’Keep Cool’ og ’Sure’ på alles læber sidste sommer. Men midt i hypen måtte sangerinden dog melde sig syg med stress og rykke en række koncerter. En modig beslutning, der lader til at have sendt en endnu stærkere Jada videre.
Efter et halvt års radiostilhed bragede singlen ’Lonely’ igennem som P3s første ugens uundgåelige i 2019. Derefter vandt Jada både talentprisen ved P3 Guld samt årets håb og årets sang ved Steppeulven.
 
I dette forår spillede Jada så endelig sine første egne shows. Både Radar og Store Vega havde været udsolgt i månedsvis og de dugfriske anmeldelser taler sit tydlige sprog. Både Soundvenue og Gaffa kvittererer med 5 stjerner og Gaffas anmelder skrev bl.a.: “en fremragende koncert fra en kunstner, som meget vel kan blive Danmarks næste verdensstjerne”.
NY
Train Live

30. jan / HATARI

Torsdag D. 30. januar
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 210,- + Gebyr
Politiske tekster og Gotisk S&M Cyperpunk rammer TRAIN
 
Det islandske band Hatari kickstartede den gotiske S&M-fest, da det internationale Melodi Grand Prix løb af stablen i Israel i 2019.
 
Med sangen "Hatrið mun sigra," der oversat betyder ”Had vil vinde”, skabte bandet gennem aggressivt pulserende synths, tunge beats og dansere i lak og læder en solid hype verden over.
 
Bandet er en unik sammensætning af æstetik, grafik og musik, som kommer til udtryk i deres komplette optrædener bestående af koreografi, visuals og en energisk tilstedeværelse.
 
Hatari er et politisk multimedieprojekt, der ønsker at vise skyggesiderne af det neoliberale samfund. Teksterne synges med lige dele længselsfuldhed og punket aggressivt. Der er en kobling mellem deres cyperpunkede BDSM-påklædning og deres apokalyptiske budskaber om forbrugersamfundets etik og moral.
 
Hatari fortæller:
"We cannot change things, but we can unveil the anomie of neoliberal society, the pointlessness of every minute spent in the futile race, and the low price for which man now sells himself ever more blatantly. We can scream at our own impotence, scream at our collective sleepwalk through routine, and implore our audience to unite, shoulder to shoulder, and dance.”
 
Bandet blev dannet I Reykjavík i 2015 af Klemens Hannigan og Matthías Tryggvi Haraldsson, hvor den maskerede trommeslager Einar Hrafn Stefánsson kort tid efter tilsluttede sig projektet.
NY
Train Live

07. feb / 10cc

Fredag D. 07. februar
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 385,- + Gebyr
10cc kommer tilbage til Aarhus. Trods bare ét originalt medlem lyder 10cc stadig som 10cc. Selvom det snart er to årtier siden 10cc så skyggen af en hitlisteplacering, så trækker gruppens koncerter stadig fulde huse.
Med hits som “Wall Street Shuffle”, “Good Morning Judge” og ikke mindst “I’m Not In Love” er de stadig fast inventar på radio fladen over hele verden.
I gruppens midte er der kun et enkelt originalt medlem tilbage. Han hedder Graham Gouldman. Han spiller bas og synger, og siden begyndelsen af 90’erne har Hr. Gouldman omgivet sig med et hold musikere, der på magisk manér formår at genskabe gruppens legendariske studielyd.
 
10cc var blandt de første til at flirte med forskellige musikgenrer og fusionere dem til en helt ny form. Rå guitarer vekslede med symfoniorkesterets blæsere og strygere, ligesom rytmerne gik nye veje.
10cc hørte sammen med Pink Floyd, Moody Blues og Procol Harum til de mest populære Art Rock bands. De var alle kendetegnede ved stor og fyldig lyd, fuld af kontraster, der smeltede sammen og nåede nye højder. Fra og med koncept-albummet ”Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” sprang også The Beatles ud som Art Rock band.
10cc blev dannet i 1972 i Manchester og bandet består i dag af:
Graham Gouldman / Guitar, vokal
Rick Fenn / Guitar, Vokal
Paul Burgess / Trommer
Keith Hayman / Keys, vocal
Ian Hornal / Percussion, vocal
 
Bandet var ekstremt kreativt og produktivt i de tidlige år. Det leverede ud over egne hits også træffere til andre bands og sangere. I de første 10 år udgav 10CC hele 8 albums, heriblandt ”Sheet Music” fra 1974, som bandet selv anser for at være deres bedste til dato, og et godt sted at begynde for nye fans. Det lægger ud med ”The Wall Street Shuffle” – et nummer, som har fået ny aktualitet med den aktuelle finanskrise.

Det følgende album, ”The Original Soundtrack”, røg til tops i både England og USA. Det rummer ørehængere som ”One Night in Paris”, ”I’m Not in Love” og ”Life is a Minestrone”. Senere fulgte hits som “Art for Art’s Sake”, “Things we do for Love” og mange andre. Gennem hele karrieren har de udvist en musikalitet som gør, at de ikke kan lægge musikken på hylden. De udstråler stadig den passion, som den dag i dag driver dem rundt til verdens koncertscener.

NY
Train Live

19. feb / SAGA

Onsdag D. 19. februar
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 325,- + Gebyr
Prog-rock-legenderne SAGA vender tilbage i 2020 med en verdensturné, og selv om de i 2017 tog på "The Final Chapter Tour", så har de ikke kunnet holde fingrene fra tonerne og fødderne fra scenebrædderne og vender derfor tilbage.

Saga blev dannet i 1977 af brødrene Jim Crichton og Ian Crichton og har  siden debutpladen udkom i 1978, udgivet 21 albummer. 

Tidligt i karrieren – i 1981 – var Saga hovednavn på Roskilde Festival, hvor de spillede på den historiske Orange Canopy-scene. 

Orkestret har været stamgæster i Danmark, hvor de har givet en lang række fantastiske koncerter, senest i 2017, som heldigvis ikke blev den sidste alligevel, så nu kommer de også endelig forbi TRAIN.