KALENDER

TRAIN LIVETRAIN NATKLUB

Train Live

26. apr / SIVAS

Fredag D. 26. april
KL. 21:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 200,- + Gebyr
SIVAS RYKKER DATOER TIL 2019 OG VARSLER NYE UDGIVELSER!
Én af landets mest innovative kunstnere, sprogekvilibrister og trendsættere udsendte i foråret det kompromisløse album ”ULTRA”, som til dato er SIVAS’ bedst performende udgivelse.  Med lead-singlerne ”Sidste Timer”, ”Colombiana” og ”Lang Historie Kort” positionerede kunstneren sig igen som foregangsmand for sin generation i både lyd, lyrik og udtryk. 
SIVAS skulle planmæssigt følge op her til efteråret med sin næste tematiske udgivelse, som desværre ikke når at udkomme inden de planlagte live-koncerter til oktober.
Sivas siger: ”Det skal gøres ordentligt. Så jeg vil hellere flytte koncerterne, og fremføre et ordentligt show med nyere tracks og energi”.
Derfor har SIVAS valgt at flytte de 3 koncerter fra oktober til foråret 2019 – konkret til følgende:
26. APRIL 2019 – AARHUS @ TRAIN
27. APRIL 2019 – KØBENHAVN @ STORE VEGA
03. MAJ 2019 – AALBORG @ SKRAAEN

Billetter købt til oktober-koncerterne vil være gældende til de nye datoer. Ved ønske om refundering, kontakt venligst billetudbyderen indenfor 14 dage.
SIVAS har de sidste 5 år markeret sig som én af dansk raps mest markante navne. Allerede i 2014 blev han nomineret til hele 6 DMA statuetter, har vundet priser til både GAFFA Awards, P3 Guld, iBYEN priser og som ingen af de andre urban-artister blevet honoreret for sin betydning for sin fornyelse af det danske sprog; nemlig da han vandt Polka Verner Legatet sammen med nu afdøde Klaus Rifbjerg.
Derudover har SIVAS fra start været en nordisk album-artist. Han har hele tiden skabt universer, komponeret helheder og kommunikeret i mange forskellige lag, som har gjort ham til en Nordisk stemme i et utal af kulturer. Det er måske bedst eksemplificeret da han indtog By:Larm i Norge hvor bl.a. Dagbladet kvitterede med 6 ud af 6 stjerner for hans optræden og efterfølgende optrådt han på både flere Nordiske festivaler og solgte spillesteder ud!
Herhjemme har han dog også gjort det hele – spillet alle de store festivaler (flere gange), solgt flere spillesteder ud, optrådt til Award shows og hele tiden kørt et eksklusivt og ambitiøst omfang på alle aktiviteterne. Dette er bl.a. godt illustreret ved, at han udelukkende valgte at spille Grøn Koncert i 2017 ligesom han året forinden satte ny standard for hip hop-produktioner da han nedlagde Bøgescenen på Smukfest på en søndag.
 
Train Live

27. apr / THE SANDMEN

Support: Superscum

Lørdag D. 27. april
KL. 21:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 215,- + gebyr
Når et af Danmarks mest ikoniske rockbands tager på forårstur for at spille koncerter i Odense, Aalborg, Århus og København, bliver der med garanti:  Mere guitar, mere garage, mere syre og mere rock'n'roll - i det hele taget bare MERE!! De heldige billetkøbere kan se frem til en aften med kendte Sandmen klassikere og et velvalgt udpluk af nye sange fra det kommende 2019 album. 
“Et brag af en koncert fra et orkester som synes forynget og erfarent på en gang – The Sandmen har aldrig været bedre”. Gaffa.

 
Find musik med The Sandmen her:

Train Live

03. maj / Kapsejladsen 2019

Topgunn + Emil Lange

Fredag D. 03. maj
KL. 1:00
20 år eller studiekort til en videregående uddannelse DKK 80,-
Kom og fejr natten sammen med dine kapsejladskombattanter og medstuderende fra hele Aarhus.

Igen i år danner Train og Kupé rammerne for Kapsejladsens Officielle Afterparty, og i samarbejde med jer, skaber vi en vanvittig fest.

Døren åbnes kl.20:00 på KUPE og fra kl. 01.00 på TRAIN

Aldersgrænse: 20 år eller studiekort til en videregående uddannelse

NY
Train Live

03. maj / CPH MUSIC x TRAIN // SPOT DAY PARTY

Alex Vargas, Elias Boussnina , Tobias Albert, Nicklas Sahl, Ericka Jane, Alexander Oscar & Reem

Copenhagen Music og Train inviterer til en hyggelig åbning af årets SPOT Festival med

Fredag D. 03. maj
KL. 13:30
OBS: Der er begrænset plads på tagterassen, som kom i god tid! DKK 0,- KØB IKKE MULIGT

 
Copenhagen Music og Train inviterer til en hyggelig åbning af årets SPOT Festival med
 
 
OBS: Der er begrænset plads på tagterassen, som kom i god tid!
 

- LINE UP -

Alex Vargas
Med en yderst karismatisk udstråling, et drenget glimt i øjet og ikke mindst sin tryllebindende stemme, har Alex Vargas i løbet af de seneste år imponeret musikkritikere, radiolyttere og ikke mindst koncertgængere.
På blot to år er han gået fra at spille udsolgte koncerter på små Københavnske spillesteder, til at fylde skovbunden på Smukfest med 20.000 festivalgængere og Royal Arena med sin himmelstræbende vokal og gennemslagskraftige noise-soul. 
Når Alex tager på tour i UK er der udsolgt. Går turen over Atlanten, er der også rift om billetterne og det samme gør sig gældende, når Alex spiller på dansk jord, med flere udsolgte koncerter over hele landet.
Han er et garanteret hit og publikumsfavorit.

Elias Boussnina 
I foråret 2018 udgav Elias Boussnina debutsinglen “05.30”, og med ét fik det unge stjerneskud markeret sig som en af de mest interessante og talentfulde nye stemmer på den danske musikscene. Med sin synth-baseret produktioner og længselfulde vokal, skriver Elias melankolsk popmusik om alt fra hverdagens trivialiteter til livets store spørgsmål, som man hører på debut EP’en ”Shameboy”. 

Tobias Albert
Tobias Albert markerede sig for første gang i 2016, da han vandt en konkurrence om at komme på scenen med Mads Langer til Grøn Koncert. Året efter indsendte Tobias Albert sin første single Posing Like a Model til Karrierekanonen, med målet om at blive udvalgt til Ugens Kanon og måske endda blive udvalgt blandt de 12 finalister, der ville få lov at optræde på Spot Festival. Godt seks måneder senere stod Tobias Albert som vinder af Karrierekanonen 2018.Med mere end en kvart million streams på Spotify og 4 millioner views på Youtube, lader det kun til at gå i én retning for det unge stjerneskud.

Nicklas Sahl
Med hitsinglerne ’Hero’, ’Planets’ og ’New Eyes’, er Nicklas Sahl godt på vej til at blive den næste store stjerne på den danske popscene. Siden han udsendte sin debutsinglen i 2018, er det nemlig kun gået fremad for den unge sanger. I efteråret 2018 spillede Nicklas sin debutkoncert på Ideal Bar i København og Headquarters i Aarhus, hvor billetterne blev revet væk. Kort efter annoncerede Nicklas sin landsdækkende forårstour, hvor Lille Vega hurtigt gik udsolgt, og mere end 500 fans mødte talstærkt op på Train i Aarhus.

Ericka Jane
Ericka Jane er et af de mest lovende nye kvindelige håb på den danske R&B scene.
Som 16-årig uploadede hun et af Drakes ’Marvin’s Room’ på YouTube, der lynhurtigt fik over 100.000 visninger. Herefter kom der pludselig meget opmærksomhed på det store sangtalent, og Ericka begyndte for alvor at arbejde med sin musik.
Med sine kun 23 år, er hun kun lige begyndt, og fremtiden lover en masse ny musik fra den unge sangerinde.

Alexander Oscar
Den unge danske sangskriver Alexander Oscar har med rekordfart etableret sig som en af de mest lovende popartister, med stort international opmærksomhed. For nylig udsendte han sit debutalbum “highs & lows” der er kulminationen på tre års arbejde, med sange indspillet i Danmark, Sverige, Tyskland og London. med debutsinglerne "Ocean View" og “Number” sparkede Alexander døren ind med et brag - og med mere end 10 millioner streams blev "Complicated" et af årets mest spillede danske sange på Spotify og radio.
Som liveartist har Alexander udviklet sig helt utroligt i de seneste år, og fik i forbindelse med sin optræden på Spot Festival, store roser for sin stærke soul-pop vokal og for det gode sammenspil med bandet, der af Gaffa fik prædikatet “internationalt format”. 

Reem
Det er knap 10 år siden at REEM begyndte at synge, og sammen med sin faste producer Andreas Krüger har hun fundet en lyd som afspejler hendes personlighed og karakter. En lyd af en pige med attitude.
Førstesinglen ’Okay’ er ”en af de mere farverige sider af mig selv, med en oldschool/newschool flavor” som Reem selv beskriver det. Hun fortsætter: ”Den kan tolkes på mange måder. Det kan tolkes, som denne selvstændige pige, der ved hvad hun søger i dette liv, mens man har det ’lit’ (sjovt). Sådan lidt “boy you cute, buuuuut u aint all that”
Musikalsk er dette en ny start for Reem, men med over 50.000 følgere, er hun stadig ’top of mind’ for mange, og langt fra et ukendt navn i det danske mediebillede.

Train Live

03. maj / Dayparty SPOT '19

PDH Music præs. SOON + AKSGLÆDE + DANIEL JOY + ARTIFACT COLLECTIVE

Afvikles på The Merchant Room

Fredag D. 03. maj
KL. 14:30
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 0,- KØB IKKE MULIGT
PDH Music inviterer traditionen tro festivalgæster, samarbejdspartnere, musikere, musikinteresserede og alle der imellem, til dayparty under SPOT Festival.

I år på The Merchant Room i Frederiksgade 38.

Kom glad og varm op til et par dages festival med musik og god stemning.

PÅ SCENEN KAN OPLEVES

SOON
Soon er en soul-influeret pop-duo af producer Andreas Wilson & sanger August Fogh.

Soons første single 'With You' udgives 24. maj på Warner Music.

Deres inderlige og dragende sangskrivning drives frem af de karakteristiske og pulserende produktioner og sender både lytteren mod sene nætter og eftertænksomme dage.

x x x

DANIEL JOY
Daniel Joy er 26. april aktuel med sin første single 'Too Into Me' (disco:wax).

Blot med sin guitar og sin vokal fik han spillet sig til en pladekontrakt og han har de sidste 4 år øvet sig i sang og sangskrivning og nu er han klar med sin først single.

Selvom Daniel Joy blot lige er landet med sin første single, har hans talent allerede resulteret i opvarmningsshows for navne som Albin Lee Meldau, Hugo Helmig og Karl William.

x x x

AKSGLÆDE
Aksglæde har i løbet af de seneste par år placeret sig i fronten af en bølge af nye danske sangskrivere, hvilket han viser på sin seneste EP ’Hvorfor Kom Du Overhovedet?’. Soundvenue roste EP’en til skyerne med 5 stjerner og beskriver den som ”...vanvittig skarp og rørende på den allermest jordnære facon”.

I en tid hvor pilen peger indad og vores største bekymring er vores egen fremtoning, afspejler Aksglædes poetiske tekster og hans ”følelsesmæssige protestsange” en generation, der er præget af usikkerhed og pres. Aksglædes sange er en digtsamling, du kan danse til.

x x x

ARTIFACT COLLECTIVE
Artifact Collective er et kollektiv af seks venner. Seks venner der laver musik og som allerede i deres debut-år, 2018, har haft et af de mest afspillede danske numre på P3 med deres debutsingle ’Light Blue’.

I dette forår har bandet udgivet deres første samlede værk - og både GAFFA og Red Bull peger på bandet som et af Danmarks næste store navne.

Train Live

03. maj / SPOT METAL

BAEST + LLNN + ORM + XENOBLIGHT + NYT LIV

Fredag D. 03. maj
KL. 19:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. 6,66 DKK + Gebyr
SPOT-Festival sætter spot på metal-musikken!
 
En særskilt dag under festivalen er reserveret på Trains scene til metal- og rockmusikken.
 
Denne aften er viet til de tunge toner når SPOT-Festival i samarbejde med Music Export Denmark, Mono Goes Metal, Metal Royale og spillestedet Train åbner for den talentfulde og spirende danske metal- og rockscene.
 
Ambitionen er at sætte spot på et nøje udvalg af de spirende musikalske talenter, der p.t. er med til og kommer til at tegne den danske metal- og rockscene.
 
5 særdeles stærke metal- og rocknavne er på plakaten.
 
BAEST + LLNN + ORM + XENOBLIGHT + NYT LIV
 
➤ Dato: 3. maj 2019
➤ Døre: kl. 18.00
➤ Venue: Train, Toldbodgade 6C, Aarhus C
➤ OBS! Entré: 6,66 DKK + Gebyr eller med SPOT armbånd
➤ DJ LEIFUR spiller før, mellem og bagefter de forskellige acts.
➤ Tilbud: Dåseøl 33 cl / 1 stk. 25,- & 6-pack 125,- / White Russian: 50,-
➤ Mad: En pølsevogn holder lige udenfor døren hele aftenen.
BAEST (Death metal)
BAEST er et velklingende navn for gruppens lyd er både rå og brutal. Med stor indflydelse fra Bands som Bloodbath, Grave og Dismember, har BAEST en old school nerve, der kombineres med bandets egen kreative, utrolige og glubske live energi. BAESTs første fuldlængde udgivelse ‘Danse Macabre’ udkom i sommeren 2018 til stor ros, og de er endnu engang klar til at vælte SPOTs publikum bagover.
BAEST – “Crosswhore”: https://www.youtube.com/watch?v=9qquMbcxc4o
 
LLNN (dark, heavy, post-apocalyptic)
LLNN er en københavner kvartet, som er klar til at tage dig med på en rejse til de ukendte dele af det ydre rum med deres post-apokalyptiske, klaustrofobiske hardcore blandet med sludge metal og tilsat mørke sci-fi elementer og droner. Musikken er mørk, brutal og velspillet, når man oplever den live. LLNN har turneret i det meste af Europa og spillet på bl.a. Roskilde Festival og den hollandske festival Roadburn.
LLNN – "Appeaser": https://www.youtube.com/watch?v=cmIflPUBRs4
 
ORM (Black metal)
ORM er et langstrakt, koldt og benløst dyr, som bevæger sig i dybet. Slangens magt giver sig til kende i ORM’s soniske udtryk - en lyd, der besidder lige dele af både det storslåede og det direkte, af det simple og det komplekse. Musikken inkorporerer episk, melodisk black metal og dennes nordiske melankoli med et rocket, swingende udtryk, der via sin nærværende pondus giver metafysikken kropslighed og menneskelig form.
ORM – “Ancient Echoes”: https://www.youtube.com/watch?v=oxzdV49FDmA
 
XENOBLIGHT (Extreme metal)
Xenoblight er et dansk ekstrem metal band fra Silkeborg, karakteriseret af en intens og knusende atmosfære, der duellerer med et apatisk og melankolsk lyrisk univers. Bandet fik deres start i 2017 og skød karrieren i gang med et par koncerter bl.a. på Metal Magic Festival 2017, hvor de fik deres debut. Første udspil fra gruppen i form af debutpladen ‘Procreation’ udkom i februar 2018.
Xenoblight – “Transcendence”: https://www.youtube.com/watch?v=A3jY24yuxZc
 
NYT LIV (Rock, Punk, Hardcore)
Det dansksprogede hardcore band, NYT LIV, debuterede med den samfundskritiske 12” EP, ’Livet Brænder’, i slutningen af 2017, hvilket blev fulgt op af koncerter på bl.a. Roskilde Festival og Copenhell i 2018. Bandet skrev efterfølgende kontrakt med pladeselskabet Indisciplinarian Records. Debutalbummet udkommer i foråret 2019, hvor Jacob Bredahl og Brad Boatright har siddet bag knapperne under indspilningerne.
NYT LIV – “Livet brænder”: https://www.youtube.com/watch?v=aAkK6Y_Dfp8
Train Live

05. maj / DMF M8

Musikskolerne Bandt Event - Finale

Søndag D. 05. maj
KL. 14:00
Dørene åbner 1/2 time før koncertstart. DKK 0,- KØB IKKE MULIGT
FINALE !
Kom og oplev det bedste fra det musikalske vækstlag!

DMF M8 er en konkurrence for bands i hele Region Midtjylland. Førstepræmien er 20.000 kroner til jeres bandkasse, men der er også mange andre grunde til at være med.
Alle semifinalister kommer til workshopdag med professionelle sangskrivere. Og de otte finalister får en netværksdag med folk fra musikbranchen og skal selvfølgelig spille til finalen på Train i Aarhus under SPOT Festival 2019.

Konkurrencen
DMF M8 er en konkurrence for bands i hele Region Midtjylland.
Hver musikskole sender ét band i semifinalerne. Nogle steder afholdes em konkurrence, men det er op til musikskolerne selv.
Der afholdes to semifinaler – én i øst og én i vest. I øst spilles semifinalen torsdag 21. marts på Radar i Aarhus, hvor fem bands går videre til finalen. I vest spilles den onsdag 3. april på Paletten i Viborg, hvor tre bands går videre i finalen.

Workshop og branchedage undervejs
Går I videre fra første runde til semifinalerne, skal I til workshop, hvor I sammen med professionelle musikere og sangskrivere arbejder med jeres egen musik. Det foregår i øst lørdag 2. marts på Den Kreative Skole i Silkeborg og i vest lørdag 9. marts på Ikast-Brande Musikskole.
Går I videre til finalen inviteres I til netværksdag med repræsentanter fra musikbranchen søndag 7. april 2019.

Regler
I de indledende runder skal I spille mindst ét af jeres egne numre. Kopinumre indgår ikke i bedømmelsen. Går I videre til finalen skal I her spille 1-3 numre, som alle skal være jeres egne og maks. må vare 15 minutter tilsammen. Gennemsnitsalderen i jeres band må ikke være over 20 år ved finalen 5. maj 2019.
Dommerpanelerne i semifinalerne og finalen sammensættes af repræsentanter fra musiklivet og Dansk Musikerforbund. Og præstationerne bedømmes ud fra: a) sound, b) melodi, c) performance og d) udtryk.
I finalen findes ét vinderband, som modtager en præmie på 20.000 kroner.

Train Live

06. maj / Blue Mondays

29 april, 06 maj, 13 maj, 20,maj & 3 juni

Mandag D. 06. maj
KL. 19:00
DKK 115,- + gebyr
TRAIN tilbyder igen I år Blue Mondays fester for konfirmander. 

Der vil være dans i det vildeste lys, musik leveret af nogle af Danmarks bedste dj's og masser af konkurrencer. 

Train har altid fokus på sikkerhed og der vil også disse aftener være et meget højt sikkerhedsniveau. 

Arrangementer er i samarbejde med SSP og Natteravnene.  
Der er absolut ingen udskænkning af alkohol. 

Der er fri entre for forældre, der kan opholde sig backstage hvor der vil være gratis kaffe 

Dørene åbner kl. 19:00
Varighed: kl.19:00 - 22:00
Indgang skal ske mellem kl.19 & kl.20

Train Live

09. maj / SKINZ

support: VKATION & Delahoia

Torsdag D. 09. maj
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 130,- + Gebyr
2017 blev året hvor Skinz for alvor brød igennem med singlen “Jeg Har en Pige” – et gennembrud, som det nye stjerneskud ikke tog for givet. Lige siden har Skinz leveret den ene ørehænger efter den anden, som i 2018 blev opsamlet på debutalbummet “Ingen Drama”, der i løbet af få måneder blev certificeret guld. Skinz mestrer lyrisk at indkapsle de små situationer og energier, der kan opstå mellem mænd og kvinder – om det er i parforholdet eller i en flirt inde på natklubben. De finurlige tekstlinjer med et glimt i øjet, er en af Skinz’ karakteristika, og noget som danskerne igen og igen vender tilbage til.
Siden gennembrudsinglen i 2017, er det blevet til fire guldcertificeringer og en platincertificering, og det er intet som tyder på at hitparaden stopper lige foreløbig. Udover at dominerende de danske hitlister i løbet af de seneste 2 år, har Skinz også markeret sig som et særdeles eftertragtet livenavn. Senest på Smukfest i år, hvor P3 teltet var fyldt til randen med fans, som sang med på hver en strofe fra ende til anden.
 
Til foråret drager Skinz endnu engang ud på de danske landeveje, hvor han besøger landets fire største byer.
Train Live

11. maj / GANGWAY

Lørdag D. 11. maj
KL. 21:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 275,- + Gebyr
EFTER ENESTÅENDE COMEBACK ER GANGWAY KLAR MED NYT MATERIALE OG NYE KONCERTER
 
Gangway er tilbage i storform efter 20 års pause. Det beviste det danske indie-pop band med 4 koncerter tidligere i efteråret, hvor de modtog store roser fra både publikum og anmeldere. Nu annoncerer Gangway, at de har nyt materiale på vej, og at de i efteråret 2018 spiller koncerter i de fire største byer for et stående publikum.
 
Gangway fik en overstrømmende modtagelse fra publikum, da de i oktober spillede deres første koncerter i snart 20 år. Masser af positive tilråb og stående bifald fra de fyldte koncertsale understregede, at Gangway har været savnet. Bandet, som i dag består af forsanger Allan Jensen, guitarist Henrik Balling og keyboardspiller Torben Johansen, overbeviste både anmeldere og publikum om, at de stadig kan levere gode melodier og skæve hooks på en selvsikker og uhyre velspillet måde. Koncerterne manifesterede ifølge anmelderne, at Gangway har en enestående plads i dansk musikhistorie som et af de mest sofistikerede popbands.
 
Efter at være blevet taget i mod med åbne arme, glæder Gangway sig til igen at spille deres store hits for et tændt publikum, når de i efteråret besøger de 4 største danske byer. Men de vil også spille helt nyt materiale. Det velklingende popband kan i dag løfte sløret for, at der i løbet af foråret udkommer ny musik, som ender ud i en albumudgivelse til efteråret.
Gangway blev dannnet i 1982 og slog for alvor igennem med hittet ’My Girl And Me’ fra 1986, som bragede igennem på alverdens radioer, blandt andet på BBC's Radio 1. På albummet 'Happy Ever After' fra 1992 kunne man finde et andet af bandets største hits, nemlig ’Mountain Song’. De danske hitmagere var nogle af de første danske bands herhjemme til at finde inspiration på den britiske indie-scene blandt bands som The Cure, The Smiths og Pet Shop Boys.
 
Med deres musikalitet og flair for at skabe velklingende popsange fik de et stort folkeligt gennembrud herhjemme, og i 1994 vandt de hele 5 priser ved Danish Music Awards. I løbet af karrieren nåede bandet at udgive otte albums fra 1984 til 1998 med perler som ’The Party Is Over’, ’Sitting In The Park’, ’Didn't I Make You Laugh’, ’Going Away’ og ’Come Back As A Dog’. Hits som publikum nu kan se frem til at (gen)opleve live, når de gæster Aarhus, København, Odense og Aalborg i efteråret 2018.
 
Lille udpluk fra anmeldelserne af Gangways første koncert i DR Koncerthuset d. 5/10.
 
”Med deres triumferende comeback-koncert har Gangway fuldendt cirklen, og de er vendt tilbage til det, som de er bedst til: Engelsksproget popmusik med uimodståelige melodier og humoristiske tekster. (…) Gangway er tilbage i storform. Nu bliver det spændende at høre det nye album.”
(6 stjerner, Christian Voldborg Andersen, Gaffa)
 
”Gangways comebackkoncert i DR Koncerthuset blev en sjældent varm, overrumplende oplevelse. Såvel teknologien, som den diskrete poptrio har udviklet sig mærkbart, siden de stoppede for 20 år siden. Det var både groovy og melodiøst. (…) gruppen gav, hvad der bliver en af årets mindeværdige koncerter” (5 stjerner, Jan Eriksen, BT)
 
”Det tog dem ikke lang tid at overbevise os om, at de er enestående (…) det holdt i den grad. Og i løbet af halvanden time bevæger Gangway med tre yngre musikere i ryggen sig selvsikkert ud på en is af uundgåelig nostalgi, musikalsk nerve og melodisk skønhed, som ret få danske bands kan matche. (…) det var et modent, uhyre musikalsk og eminent gensyn med et band, der fik mindet os om deres enestående plads i dansk pophistorie.” (4 hjerter, Simon Lund, Politiken)
 
Gangway glæder sig til at spille gamle og nye hits, når de i efteråret 2018 besøger de fire største byer i DK. 
Train Live

14. maj / MOTORPSYCHO

Tirsdag D. 14. maj
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 170,- + Gebyr
Det psykedeliske norske rockband Motorpsycho kommer til Aarhus, når de kommer forbi Train den 14. maj i forbindelse med udgivelsen af deres nye album ”Crucible”.
 
Motorpsycho har siden udgivelsen af debutalbummet ”Lobotomizer” i 1991, været en af de fremmeste eksponenter for eksperimenterende psykedelisk rock med elementer af jazz, metal og punk. Bandet har udgivet en lang række anmelderroste albums, EP’er, singles og live-optagelser, og de har gennem årene fået tildelt den prestigefyldte Spellemannspris hele fire gange og optrådt på Roskilde Festival, Roadburn, Dynamo Open Air, Rock Am Ring.
Devilution gav Motorpsycho 5/5 stjerner for sidste års koncert på Roadburn:
 ”Lad det være sagt, som det er: Motorpsycho var helt perfekte på det tidspunkt og det sted, hvor de blev serveret. Det var det tungere skyts af sange, som de havde medbragt. Disse kugler blev inficeret med en god omgang psykedelika, så hvert et skud var tiltænkt det enormt dedikerede Roadburn-publikum. I et sæt af ene højdepunkter gik koncertens midterste del lige i hjertet.”
 
Find musik med Motorpsycho her:
NY
Train Live

16. maj / ROU

Rou på TRAIN

Torsdag D. 16. maj
KL. 20:30
Dørene åbner 1/2 time før koncertstart. DKK 20,- KUN DØRSALG
Foreningen ROU er et århusiansk musikinitiativ.
 
Foreningens stiftere har blandt andet tidligere været med til at arrangere musikcafeer på Aarhus Katedralskole, ungdomskoncerterne Radar_HIGH og den musikalske del af UKH-festivalen.
Hvor formålet er at levere en række fede Koncertaftener for unge i Aarhus og omegn, samt at give nogle af de fedeste upcoming bands chancen for at trykke den af på Trains scene!

Lineuppet vil løbende blive offentliggjort på arrangementets facebookbegivenhed. Alt vi kan røbe indtil videre, er at det bliver et brag af en fest arrangeret af unge, med unge, til unge!

Sidste ROU var en kæmpe succes og vi er sikre på at det bliver endnu vildere denne gang!
Følg med på de sociale medier:
 
Begivenhed: https://www.facebook.com/events/2333770260220855/
Facebookside: https://www.facebook.com/ViSkalPaaROU/
Instagram: https://www.instagram.com/viskalpaarou/
 
Vi ses på ROU ;)
Train Live

19. maj / STEVE HACKETT

“Selling England by the Pound” Tour

Søndag D. 19. maj
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 325,- + Gebyr
Steve Hackett til TRAIN i 2019
 
Den tidligere Genesis-guitarist, Steve Hackett, fortsætter perlerækken af succesfulde koncerter og indtager TRAIN 19. maj med sin nye “Selling England by the Pound” Tour.
 
Anno 2019 vender den legendariske guitarist, Steve Hackett tilbage til Danmark med sin nye turné, hvor Hackett eftersigende spiller hele albummet “Selling England by the Pound“, samt sange fra soloalbummet “Special Mornings” og sange fra det nye album.
Steve Hackett er i toppen af listen over de bedste prog-rock guitarister nogensinde, har udgivet mere end 30 soloalbum, foruden de syv Genesis-plader han medvirkede på, og var med i supergruppen GTR sammen med Yes' Steve Howe. Hackett har ligeledes arbejdet med prominente musikere som Brian May, Bonny Tyler, John Wetton og Paul Carrick.
 
Den rutinerede englænder er yderst produktiv og holder en høj musikalsk standard. Sidst Hackett besøgte Danmark kvitterede Gaffa med fem stjerner, og skrev: 
”Steve Hackett er en fænomenal kunstner... Fornemt møde med band, som flere skulle se.”
 
Publikum kan glæde sig til en aften med et væld af sange fra Hacketts imponerende diskografi – der er derfor masser at se frem til, når Steve Hackett, med nogle af verdens bedste musikere i ryggen, kommer til TRAIN til foråret.
 
Find musik medSteve Hackett her:
Train Live

03. jun / STEFAN

OBS! Koncerten afholdes på HeadQuarters, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C

Mandag D. 03. juni
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 85,- + Gebyr
De første to koncerter på Beta i kbh blev udsolgt allerede inden udgivelsen af første singleudgivelse “Other Hands”. De næste to koncerter bliver på hhv. Hotel Cecil i København og HeadQuarters i Aarhus.

Stefan Hjort har været væk fra den danske musikscene, siden han i sommer brød med Danmarks største boyband, Page Four, som han havde været del af, siden han var blot 15 år gammel. Til marts vender Stefan Hjort tilbage som soloartist, når han udgiver sin første single, “Other Hands”.

Tiden siden bruddet med bandet, har han brugt på at formulere sit eget udtryk, når han nu for første gang står på egne ben; han leger med udtryk og idéer, og både danser og spiller guitar men kernen er hele tiden Stefan Hjort, der laver udtryksfulde, ørehængende popsange. 
Train Live

04. jun / Tower Of Power

Tirsdag D. 04. juni
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 325,- + gebyr
Tower Of Power har med deres sammensmeltning af soul, jazz, funk, og rock fået publikum til at danse ivrigt igennem de mere end 45 år bandet har eksisteret. Med de to grundlæggere Emilio Castillo på tenor-saxofon og Stephen “Doc” Kupka på Baryton-saxon i forreste geled, gæster funkbandet Train igen efter senest en udsolgt og forrygende koncert.
Gennem tiderne har det ti mand store orkester turneret med så prominente navne som Sly Stone og Credence Clearwater Revival, samt optrådt på albums med blandt andre Aerosmith, Madonna, Smokey Robinson, Rod Stewart og Elton John. Gennem 90’erne fungerede Tower of Power også som backingband for Huey Lewis & The News.
 

Find musik med Tower Of Power her:

 

Train Live

25. jun / MEN AT WORK

Tirsdag D. 25. juni
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 295,- + Gebyr
I startfirserne havde Men at Work kæmpe, globale hits med  “Who Can It Be Now?", "Overkill” og især "Down Under". Succesen kom hurtigt, men det oprindelige band overlevede ikke længe. Men det gjorde musikken! Bandet har solgt over 30 millioner album og ”Down Under” er den dag i dag en utroligt populær sang og har været med til at åbne verdens ører for Australsk musik. Musikvidenskabsmanden Ian McFarlane siger om dem, at deres "...phenomenal success inextricably created worldwide interest in Australia and Australian music… They simply opened the floodgates with little more than a clutch of great songs ”.

De var Australiens vigtigste bidrag til tidens New Wave-bølge og delte deres reggae-inspirerede rocksound med blandt andre Police. Bandet blev dannet i Melbourne, Australien, i 1979 og fik hurtig succes. Først i hjemlandet, men efter et par år i også i resten af verden. 

Efter tre album og flere priser gik bandet i opløsning allerede i 1985, og det var på dette tidspunkt kun ankermanden Colin Hay, der forsøgte sig med en solokarierre, uden større held. 

I 1996 besluttede Hay og Greg Ham (Saxofon, fløjte og keyboards) sig for at gendanne Men at Work og de indspillede livepladen ”Brazil” og har siden løbende genopstået i forbindelse med enkeltkoncert og turneer. I 2012 døde Ham, men bandet er igen på vej til Europas scener, og du kan i Danmark opleve dem på Train, Aarhus og i Amager Bio, København.
 
Find musik med Men at Work her:

Train Live

01. aug / JOSÉ GONZÁLEZ (SOLO)

Torsdag D. 01. august
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 260,- + Gebyr
José González blev født i Sverige i 1978 af argentinske forældre. I 2003 udgav han sit debutalbum “Veneer”, “In Our Nature” i 2007 og senest “Vestiges & Claws”. Fåmælte og akustiske værker, der gjorde ham bemærket som et skandinavisk modsvar til amerikanske navne som Bon Iver, Ben Howard, Devendra Banhart og Iron & Wine.

 
José González varemærke er smukt fingerspil på den akustiske guitar, tilført en blød melodi og med en blid vokal. Selvom hans arbejde hovedsageligt består af originale værker, har han også lavet covers af numre såsom "Love Will Tear Us Apart" af Joy Division, The Knifes "Heartbeats, "Born in the U.S.A." og "The Ghost of Tom Joad" af Bruce Springsteen, og "Teardrop" af Massive Attack.
Foruden at spille solo, er González også medlem af bandet Junip og har desuden samarbejdet med engelske Zero 7 på deres album “The Garden“ hvor han er med på  gæstevokal og instrumentalist på numrene "Futures", "Left Behind", "Today", samt remixversionen af hans eget nummer "Crosses".
All Music Guide kaldte “Vestiges & Claws” for González’ bedste album og roste det til skyerne.
 
José González har optrådt bla. i Store VEGA, på Roskilde Festival, Statens Museum for Kunst, DR Koncerthuset, på NorthSide festivalen og endelig kommer turen til et show på Train i Aarhus.
 
Find musik med José González her:
Train Live

05. aug / XAVIER RUDD

Mandag D. 05. august
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 250,- + Gebyr
XAVIER RUDD sender gode vibrationer ud på Train med indie-folksange fra det nye album “Storm Boy”
 
Karrieren startede for Australske XAVIER RUDD i 2002 med albummet “To Let. RUDD spillede sig hurtigt ind i hjerterne på publikum verden over og har gennemført flere verdensomspændende turnéer. 
 
XAVIER RUDD har markeret sig med en helt unik sound og stil. Med afsæt i hjemlandets musiktradition krydrer han sit udtryk med både stompbox og det specielle blæseinstrument didgeridooen. Den jordnære singer/songwriters indie-folksange har hurtigt sneget sig ind i hjerterne på publikum verden over gennem deres dybt personlige fortællinger, som altid har et universelt præg.
I 2018 udgav multiinstrumentalisten sit seneste album “Storm Boy”. Albummets titelnummer opsummerer både RUDDs personlige og soniske univers. Herpå sender de blide toner et postkort afsted om et solbeskinnet surferliv. At surfe fylder sammen med miljøbeskyttelse, veganisme, aktivisme, aborigineres rettigheder og spiritualitet meget for XAVIER RUDD. Noget som RUDD også dyrker i videoen til singlen ”Walk Away”. 

“Storm Boy” er det første album som XAVIER RUDD har ladet en anden producere og det er erfarne kræfter han har haft bag knapperne. Produceren Chris Bond (Ben Howard, Tom Speight) og mixet af Tim Palmer (Pearl Jam, Bowie, U2) og ifølge Rudd tilføjede Bond alt, hvad han skrev med et strejf af magi.
 
To af XAVIER RUDDs plader har solgt platin i Australien og tre er gået guld. Det er kort sagt en singer/songwriter med selvtilliden i top der gæster Aarhus til august og XAVIER RUDD vil bringe “Storm Boy” til live på scenen, når han endelig kommer til Train for at spille for sine danske fans.

NY
Train Live

07. aug / THE BLACK SEEDS

Onsdag D. 07. august
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 175,- + Gebyr
New Zealands reggae legende, The Black Seeds, kommer tilbage til Europa til august, for første gang siden 2013 og for første gang på Train i Aarhus.
Et af New Zealands mest turnérende og mest elskede festivalbands, The Black Seeds, har også i udlandet stået i spidsen for New Zealands internationalt berømte reggea-sound sammen med Fat Freddy's Drop.
Beskrevet af “Clash Magazine” som "… et af ​​de bedste reggae bands på planeten.", kommer bandets otte musikere med en rå energi og smittende rytmer, uanset hvor de spiller. Med utallige udsolgte turnéer bag sig, på verdens førende festivaler og spillesteder, leverer The Black Seeds et fantastisk liveshow og en sjælden fest, hver eneste gang!
Solidt forankret i reggae er The Black Seeds lyd et bredt net, af funk, soul, afrobeat og andre eklektiske elementer, der udgør deres karakteristiske groovy reggae og dub.
Med flere platinsælgende albums og hits bla.: “Dust and Dirt”, “So True”, “Cool Me Down” og “One-By-One”, som blev et internationalt hit, da det var med i en episode af den prisvindende tv-serie “Breaking Bad”. Live spiller The Black Seeds sange fra deres omfattende bagkatalog, herunder deres seneste og fremragende studio album “FABRIC”.
The Black Seeds Live er:
Barnaby Weir (Vocals/Guitar)
Daniel Weetman (Vocals/Percussion)
Jarney Murphy (Drums)
Nigel Patterson (Keyboard)
Ned Ngatae (Guitar)
Francis Harawira (Bass)
Barrett Hocking (Trumpet)
Matthew Benton (Saxophone)
 
Følg The Black Seeds:
Official Website
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Train Live

23. aug / SHE WANTS REVENGE

Fredag D. 23. august
KL. 21:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 195,- + Gebyr
SHE WANTS REVENGE er et amerikansk rockband, fra San Fernando Valley, Californien, og som blev dannet i 2004.
 
Stilen er Alternative/Indie/New Wave/Post-Punk. SHE WANTS REVENGE er inspireret af bla. Joy Division, Interpol, tidligt Depeche Mode, Bauhaus og The Bravery. Bandet har bla. også turneret med Depeche Mode og Placebo.
Gruppens debutalbum “She Wants Revenge” blev udgivet i begyndelsen af ​​2006 bla. med 3 singler: "These Things" (En video hvor Shirley Manson fra Garbage medvirkede), "Out of Control" og "Tear You Apart" (Hvor videoen blev instrueret af Joaquin Phoenix). Bandets andet album, “This Is Forever”, blev udgivet i 2007 og gruppens tredje album; “Valleyheart”, blev udgivet i 2011.
 
SHE WANTS REVENGE er endelig tilbage med sine intense live-shows og med en ny single “Big Love” i baggagen og forhåbenligt også snart et helt nyt album!
Train Live

30. aug / NIK & JAY

TRAIN & PDH PRÆS.: SENSOMMERFEST MED NIK & JAY I AARHUS CONGRESS CENTER

Få billetter!

Fredag D. 30. august
KL. 20:00
Dørene åbner 1 1/2 time før koncertstart. DKK 350,- + Gebyr
Denne sommer gjorde de det igen og tog landets festivaler med storm. Nu løfter Danmarks største pop-duo, Nik & Jay, sløret på tre store indendørs shows til næste år! Billetterne går i salg torsdag d. 25.10.2018 kl. 10.00.
 
Det bliver ikke større, end når Nik & Jay lukker sommerens festivaler – og drengene er taknemmelige for, at de kan gøre det igen og igen! Og når støvet har lagt sig fra sommerens sidste fest under åben himmel, sker der altid noget. Nik & Jay fortæller: ”Der er noget helt unikt ved at gå indenfor. & hvorfor ikke gøre det, mens varmen fra solens stråler stadig sidder på huden & minderne fra dagen flyder sammen med minderne fra dagen før dagen & lyset slukker & musikken starter & det er en ren Nik & Jay aften. Intet er som det. Hvorfor har vi sådan et sejt publikum? Det er på tide at ramme et par indendørs spillesteder igen med vores day 1’s & nye tilhængere. Back by popular demand. Nik & Jay er i huset.”
Nik & Jay gæster tre store danske byer på tre store venues på tre store sensommeraftener i 2019 og herunder d. 30.08 AARHUS CONGRESS CENTER - AARHUS.
 
De Største. Drengene. Bagmændene. Mange navne – men vi kender dem alle sammen som Nik & Jay. Siden debutsinglen i 2002, har det altid nytænkende og nyskabende makkerpar ikke set sig tilbage, men leveret hit på hit til klubben, landevejen, lejrbålet og altid med hjertet på det rette sted. 
Train Live

19. sep / FOCUS

Torsdag D. 19. september
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 260,- + Gebyr
Focus er uden tvivl et af Hollands mest succesfulde internationale rockbands. Det var i storhedstiden i 70’erne, at superguitaristen, Jan Akkerman, ledte gruppen sammen med Thijs van Leer, der spillede hammondorgel, tværfløjte og sang.
 
Hittene kom i form af instrumentale melodier som “Hocus Pocus”, “House of the King” og “Sylvia” fra pladerne “Moving Waves”, “Focus 3” og “Hamburger Concerto”. Og det var også i dette årti, at Focus lagde Roskilde-festivalen ned med et brag af en koncert!
 
 
Efter et comeback i begyndelsen af 2000, resulterede det bl.a i “Focus 8” og “Focus 9”, og et helt nyt line-up. Thijs van Leer på sang, fløjte og hammondorgel, den berømte Focus trommeslager Pierre van der Linden, som blev medlem af gruppen på gruppens andet album “Moving Waves” fra 1972. 
Pierre van der Linden er internationalt anerkendt for sine færdigheder, og er fortsat en definerende og vigtig faktor i FOCUS lyden. Guitarist er Menno Gootjes og basist Udo Pannekeet, som udgør bandets nuværende line-up.
 
 
En ny FOCUS æra er kommet og det er med en forynget passion i bandet og det netop udgivet album “Focus 11” at bandet forbereder sig til dets 50 års jubilæum!
 
Thijs van Leer - Hammond-orgel, fløjte og vokal
Pierre van der Linden - Trommer
Menno Gootjes- Guitar
Udo Pannekeet - Bass
NY
Train Live

05. okt / BEIRUT

Lørdag D. 05. oktober
KL. 21:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 305,- + Gebyr
Det anmelderroste amerikanske band giver koncerter i både København og Aarhus til oktober

 

Det er syv år siden multiinstrumentalisten Zach Condon og resten af Beirut sidst gæstede Danmark. Men til efteråret vender det balkan-inspirerede orkester endelig tilbage, og denne gang rammer de både Store Vega og Train.

 

Beirut startede i 2006 som et soloprojekt for Zach Condon efter et inspirerende besøg i Europa. Resultatet var det roste debutalbum ”Gulag Orkestar”, hvor Condon blandt andet trak på inspiration fra den balkanmusik, han havde lyttet til på sine rejse.

 

Siden da er kommet fire fuldlængdeudgivelser, hvor det aktuelle album, ”Gallipoli”, er blevet rost for at vende tilbage til den oprindelige inspiration, der dannede grundlag for Beirut. Da albummet udkom i februar måned gav GAFFA fem stjerner og skrev: ”Med Gallipoli genfinder Condon stemningen og grundtonen fra sine største år, hvor kreativiteten ingen ende kendte. Virkemidlerne er også igen de samme (…) Igen er den Balkan-inspirerede melankoli i højsædet, og igen maler musikken pittoreske billeder fra fjerne, tillokkende egne”.

Der var også fem stjerner fra musikmediet, da Beirut sidst gæstede Danmark. Her foldede Condon sig ud på både ukulele, orgel og trompet samt som crooner på sange som ”Postcards From Italy”, ”Nantes” og ”Santa Fe” i front for et velspillende band.

 

Det charmerende orkester blander både på plade og til koncerter på finest vis inspiration fra europæisk folkemusik, hvor Condons Farfisa-orgel har en stor plads, til moderne og elegant indiepop, der kan føles både drømmende og længselsfuldt, men også majestætisk og optimistisk.

 

Kombineret giver det en nærværende koncertoplevelse, der til efteråret bliver gjort endnu bedre med tilføjelsen af nye sange som ”Landslide”, ”When I Die” og ”Gallipoli” til setlisten.

 

“Beirut have partnered with PLUS1 so that $1 from every ticket will go to organizations bringing dignity, equity, and access to communities who need it. www.plus1.org

 

NY
Train Live

06. okt / URIAH HEEP

Søndag D. 06. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 345,- + Gebyr
Uriah Heep er tilbage på TRAIN efter en helt forrygende koncert sidst i 2018 og med et ny fantastisk album i baggagen: “Living The Dream”. 
Uriah Heep er et engelsk rockband, dannet i London i 1969. 
Bandet består af: Guitarist Mick Box – keyboard, Phil Lanzon – vocalist, Bernie Shaw – trommeslager, Russell Gilbrook og bassist, Davey Rimmer.
Uriah Heep har udgivet 25 albums og har snart eksisteret i 50 år, og har solgt mere end 40 millioner albums på verdensplan, hvor de bedst kendte sange er "Easy Livin'", "The Wizard", "Sweet Lorraine", og "Stealin'".
Sammen med Led Zeppelin, Black Sabbath og Deep Purple var Uriah Heep et af de mest succesfulde bands, som var med til at grundlægge heavy metal og den progressive metal i starten af '70erne.
Forvent klassiske guitar riffs, ærlig og fængende rock, som man lavede det, i de gode gamle dage!
NY
Train Live

10. okt / SLEEP

Torsdag D. 10. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 250,- + Gebyr
SLEEP er velsagtens det ultimative stoner-band – nogensinde. Så er det på plads!
SLEEP opstod i asken af bandet Asbestosdeath, og udgav i 1991 debuten “Volume One”. Året efter fulgte hvad der i dag betragtes som en af hjørnestenene i stonermetal-genren “Sleep’s Holy Mountain”. En plade der emmer af blueset doom-metal, træge guitarpassager og tekster, der hylder den grønne urt. Bandets næste projekt var det 63-minutter lange mesterværk “Dopesmoker”, som deres daværende pladeselskab desværre ikke havde store nok musikalske visioner til at udgive. 
Med uforrettet sag og en guldklump af en indspilning gik SLEEP i opløsning, og det var ikke før 1999, at “Dopesmoker” blev udgivet i en forkortet version kaldet “Jerusalem”. Heldigvis kom indspilningen til sin ret, da Tee Pee i 2003 udgav “Dopesmoker” i sin fulde længde, og endnu en genudgivelse er det også blevet til i 2012. 
SLEEP er tilbage og det nyeste og fantastiske album “The Sciences” udkom i 2018.

SLEEP består i dag af Matt Pike, Al Cisneros og Jason Roeder, der hver især har sat deres præg på metalverdenen med projekter som High On Fire, OM og Neurosis, men sammen udgør de et stykke musikhistorie.
 

Train Live

12. okt / SØREN HUSS

Lørdag D. 12. oktober
KL. 21:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 325,- + Gebyr
Søren Huss udgav senest sit 3. studiealbum ”Midtlivsvisen” i november  2017, som han selv beskrev som en plade til voksne mennesker. En søndagsplade. En plade til dagen derpå. Dagen efter ungdommen. Albummet har langsomt men sikkert udviklede sig til et triumftog for den gode Hr Huss. Albummet er gået guld og har solgt over 10.000 eksemplarer og fik bl.a en steppeulv for årets album. De sidste par måneder har Søren Huss været i skrivemode og foråret skal derfor bruges til at indspille nyt materiale. Om det bliver til album, Ep eller singler ved ingen, men ny musik skal der i hvert fald indspilles og det skal blive spændende at se, hvad det bliver til.
I de seneste år har den tidligere Saybia frontfigur spillet for udsolgte kirker over overalt i landet. Nu er Søren Huss endelig klar til at indtage landets spillesteder. Søren fortæller selv :
Jeg har de sidste par år kun spillet koncerter for siddende publikum med undtagelse af lidt festivaler og det har været fantastisk. Helt utroligt mange uforglemmelige øjeblikke. Men under sidste tour med Hussband, faktisk midt i Ingen appel, mens jeg stod og slog på min guitar med en trommestik og dansede rundt samtidig med, at Hussbandet strakte ben, opstod et behov for at spille for et stående publikum. Så derfor ligger der nu en tour i efteråret 2019 rundt på de danske spillesteder. Jeg glæder mig til at danse med jer!
NY
Train Live

18. okt / ICEKIID

Fredag D. 18. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 150,- + Gebyr
I 2016 fik Danmark for alvor øjnene op for ICEKIID, da singlen ”Blondiner og Brunetter” kom på gaden. Dengang var der kun ganske få, som vidste hvem der gemte sig bag kunstnernavnet, og det nystiftede pladeselskab Cannibal Records. 
 
Siden da har ICEKIID udgivet debut EP’en ”Afro Dansker”, samt en række singler som tilsammen har streamet mere end 30 millioner gange på Spotify. Med andre ord har ICEKIID lynhurtigt cementeret sig som et af landets mest interessante nye talenter på den danske urban scene.
 
ICEKIID, som går under navnet Jermyn Creppy, er født i Danmark 1996 og er vokset op i Storkøbenhavn, men har dybe ghanesiske rødder. Musikalsk er han kendetegnet ved sin varmblodede og afrobeat-inspirerede beats, der fungerer som det perfekte opvarmningssoundtrack til en feststemt aften. 
Men hvis man lytter godt efter, vil man opdage at der også gemmer sig en lyrisk tyngde bag flere af hans sange. Særligt på singlen ’Afrikaner’, hvor ICEKIID synger: ”Er der nogen mennesker, som kan være så dum, de ser kun terror på en etnisk ung, hjernevasket af medier med lort på tungen”. Her lytter man for alvor til lyrikken, der slynger sig over de skarpslebne synth-akkorder og tropiske afrobeats.
 
Som sanger, rapper og sangskriver har ICEKIID skabt sin helt egen lyd, og på sin vis en helt ny og uprøvet genre indenfor dansk musik.
 
På scenen er ICEKIID kendt for sine energiske optrædener, og der ingen tvivl om, at han kan levere en kæmpe fest til en enhver der har danseskoene bare nogenlunde rigtigt snøret.
Train Live

25. okt / SNARKY PUPPY

IMMIGRANCE TOUR 2019

Fredag D. 25. oktober
KL. 21:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 345,- + Gebyr
SNARKY PUPPY spiller to danske koncerter til efteråret på deres – IMMIGRANCE TOUR 2019
 
Det Grammy-vindende band Snarky Puppy har ved deres tidligere besøg i Danmark spillet for udsolgte sale. Til oktober vender det populære band tilbage til Danmark på deres Immigrance Tour 2019, og bringer deres knivskarpe fusion af jazz, funk og r&b til Falkoner Salen torsdag 24. oktober og Train fredag 25. oktober.
 
Snarky Puppy har flere gange bevist, at de er højtelskede i Danmark - både i 2016 og 2017 med udsolgte koncerter i og udenfor hovedstaden. Det sprudlende amerikanske orkester har ligeledes imponeret i hele verden med deres unikke fusion af jazz, funk og R&B, og fanskaren tæller alle fra David Crosby til Pat Metheny.
Det 12 mand høje orkester er en helt speciel størrelse. Siden dannelsen i 2004 har de arbejdet sig op fra undergrunden, uden pladekontrakt, til nu at være et højt respekteret band, hvis medlemmer har indspillet med bl.a. Erykah Badu, Snoop Dogg og Justin Timberlake. 
Manden bag er bassist, guitarist, komponist og arrangør, Michael League, der har stået i spidsen for bandet siden begyndelsen. Hans vision var fra start at lade musikken tale for sig selv og bibeholde bandets uafhængige status - og med 12 album, hvoraf næsten halvdelen er livealbum, er det ikke overraskende, at det spilleglade orkester let rammer 200 koncerter om året.
 
I 2019 rammer de verdens spillesteder igen i forbindelse med udgivelsen af deres kommende album Immigrance. Har man oplevet en koncert med Snarky Puppy, kan man med garanti skrive under på, at de må opleves live – og til oktober står den på et glædeligt gensyn herhjemme, når deres Immigrance Tour 2019 ruller ind i henholdsvis Falkoner Salen og på Train.
Train Live

26. okt / ROCKERS BY CHOICE

Lørdag D. 26. oktober
KL. 21:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 225,- + Gebyr
Opråb! Rockers By Choice tager på 30 års jubilæums-tour
 

Et af dansk hiphops absolut største koryfæer drager på jubilæums-tour næste år! Med 30 års jubilæet for RBC's banebrydende album Opråb til det danske folk fra 1989 er det igen blevet tid til at finde Kangol-huer, guldkæder, Adidas sko og træningstøj frem fra gemmerne, når dansk hiphops grundlæggere igen rocker de danske scener til næste år. Og dét med den originale besætning vel at mærke!

1984 - dansk hiphop bliver grundlagt, da Per 'Dee Pee' Pedersen kommer hjem til Tårnby fra New York. I bagagen har han hårdtpumpede electrobeats, scratch, rap, breakdance og grafitti nok til et seriøst kulturchok for danskerne.

Hurtigt er brormand Lars 'Chief 1' Pedersen med på beatet, og en gruppe samles under ungdomsklubben Sundby Algård på Amager. To år efter Pers pilgrimsrejse er Rockers By Choice født med de fem oprindelige medlemmer: Chief 1 (Lars Pedersen), Dee Pee (Per Pedersen), Master Phoze (Georgios Sagos), MC Pete (Peder Musing) og MC Swan (Øyvind Hagen Traberg).

1989. RBC ridder som de første på dansk hip hops første trykbølge, som for alvor dundrer igennem med albummet Opråb! Til Det Danske Folk. Den følges op af en massiv og langvarig turne med et fan-hysteri som aldrig er set før i DK. Gruppen indspiller tre album og et livealbum mere frem til 1996, hvor RBC bliver opløst.

2019 RBC har definitivt indskrevet sig i dansk musikhistorie med hits som ”Opråb!...”, ”Engel”, ”Nej Til Narkotika”, ”Peders Ting”, ”Ama'r Er # 1” og ”Min Gamle Skole”, som stadig får masser af airplay.
Chief 1 er i mellemtiden blevet en velanskrevet producer & artist, Dee Pee spiller stadig koncerter og udsender sin egen musik, og i 2018 medvirkede de i DR´s succes podcast Den nye stil, hvor de fortalte historien om dansk hiphop´s fødsel.

"Vi vil vise gamle og nye fans at vi stadig kan trykke den af og jeg glæder mig for vildt meget til at shine de gamle tracks op og lave en tour de force rap koncert med fuld smadder og gang i den" - Chief 1

Dansk hiphops første rap-orkester, Rockers By Choice, har støvet mikrofoner, pladespillere og mixerpulte af og er gået i skarp træning frem mod en hårdtslående jubilæumsoptur til næste år... Huhhh ! 

Startskuddet på touren lyder, hvor det hele startede - på gruppens amgerkanske hjemstavn i
Amager Bio er lørdag 19. oktober og weekenden efter følger Train trop!

Train Live

26. okt / THE MIDNIGHT

Koncerten er arrangeret i samarbejde med og foregår på VOXHALL

Lørdag D. 26. oktober
KL. 21:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 295,- Incl. gebyr
Dansk/amerikanske The Midnight spiller 1980'er-nostalgisk synthwave med masser af lystigt pulserende elektronik. Denne aften gæster de VoxHall i Aarhus.
 
The Midnight udgøres af den danske producer Tim McEwan og den amerikanske sanger Tyler Lyle. De to mødtes til en skrive-workshop i Hollywood i 2012 og besluttede sig for at lave musik sammen. Inspireret af soundtracket til "Drive" og den generelle synth-revival, der fandt sted på den tid, skrev de to singlerne "WeMoveForward" og "Gloria". 
Et par numre, der to år senere blev en del af duoens debut-EP "Days Of Thunder" (2014). The Midnight albumdebuterede med "Endless Summer" i 2016 og fulgte allerede året efter op med toeren "Nocturnal", der blev et stort hit på distributions-hjemmesiden Bandcamp. Ligeledes i 2017 spillede duoen en udsolgt koncert på Globe Theatre i Los Angeles. The Midnight, der gentagne gange har samarbejdet med den åndsbeslægtede hollandske musiker Timecop1983, udgav i efteråret 2018 deres fjerde album, "Kids".
NY
Train Live

29. okt / TINARIWEN

Tirsdag D. 29. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 275,- + Gebyr
Den står på afrikansk world, blues, folk, rock og tishoumaren når legendariske Tinariwen gæster Train i Aarhus
Tinariwen spiller en fuldstændig forrygende omgang guitarbaseret world, folk, blues spundet om forskellige traditioner som eksempelvis Tuaregernes rytmer og melodier og Berbernes mere pop/rock-orienterede tilgang til musikken.
Bandet, der har base i Mali, blev dannet i 1979 af en gruppe Tuaregere og Berbere i en flygtningelejr i Libyen, men efter en våbenhvile i 1990erne vendte ensemblet tilbage til Sahara i den nordlige del af hjemlandet Mali. Fra 2007 opnåede Tinariwen for alvor international anerkendelse og berømmelse.
Tinariwen har samarbejdet med anerkendte, rockmusikere som Kurt Vile, Mark Lanegan, Kyp Malone fra TV on The Radio og den alsidige guitarist fra Wilco, Nels Cline.
Med hjælp fra den franske musikgruppe Lo'Jo fik Tinariwen i 2001 hul igennem til den vestlige verden og spillede store shows på bla. WOMAD og Roskilde Festival. Samme år udgav de deres første album uden for Nordafrika. Artister som Bono, Thom Yorke og Chris Martin blev fans af deres støvede, hypnotiske lyd, og i 2011 modtog bandet en grammy for det anmelderroste album “Tassili”.
De længselsfulde toner er en skøn sammensmeltning af rockmusik, rai og amerikansk blues. Med hypnotisk guitarspil og trommernes konstante poly-rytmik, skaber bandet potente protestsange, som besynger kampen for frihed.


Train Live

31. okt / ANYA

Torsdag D. 31. oktober
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 150,- + Gebyr
Den dansk-amerikanske sangerinde ANYA forener på fornemmeste vis skandinavisk pop og amerikansk R&B. Hun debuterede i 2015 med den anmelderroste EP ”The Credit”, hvor blandt andet ”Snap Back” og ”Need to Know” blev spillet flittigt i radioen. ANYA blev kaldt ”Danmarks nye R&B-håb” og vandt bl.a Politikens iByen-pris i kategorien Årets Upcoming.  
 
Efter den eksplosive start på karrieren har ANYA siden fulgt op med stærke singler som Doorstep, Break Up Battle og Overrun, og har flere gange været P3s Uundgåelige. Med en perlerække af singler strøet over de seneste par år, har ANYA altså for længst levet op til hypen og etableret sig som en cementeret artist på den danske R&B-scene.
Den 28-årige sangerinde er kendt for sin indlevelse på scenen, og har spillet adskillige udsolgte koncerter i København. Efter at have spillet support for Thomas Helmig på hans udsolgte Arena turné er ANYA og hendes band i absolut topform.
 
Med starten på det nye år, går ANYA nye, mere poppede veje, end hvad hun hidtil har budt på, og den nye stil kulminerer med udgivelsen af sangerindens debutalbum i første halvdel af 2019.
 
– Jeg har arbejdet på det her album i flere år nu, og har arbejdet intensivt på at samle alle trådene. Musikken er stadig inderlig og ærlig, men den er blevet mere legesyg og energisk. Jeg har uendelig kærlighed til de nye sange, og jeg føler at jeg endelig har omfavnet det store, bankende pophjerte, jeg har i mig.
– ANYA
NY
Train Live

03. nov / HJALMER

Begrænset kapacitet

Søndag D. 03. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 180,- + Gebyr
HJALMER ANNONCERER SIN MEST OMFATTENDE DANMARKSTOURNE NOGENSINDE
 
Til efteråret 2019 præsenterer Hjalmer sine sange i et nyt og intimt set-up, når han drager ud på en akustisk tour
 
Til trods for sin unge alder, har Hjalmer allerede et væld af koncerter i bagagen. Senest på hans forårstour, hvor Hjalmer og bandet spillede en lang række udsolgte koncerter over hele landet.
 
Nu vælger Hjalmer at skrue ned for tempoet og op for intimiteten, når han til efteråret drager ud på en omfattende akustisk tour medguitaristen Simon Luth. I et ydmygt og intimt set-up skærer Hjalmer helt ind til benet, og inviterer sine fans ind i det rum, hvor musikken begynder – nemlig med Hjalmer, en guitar og intet andet. 
De ydmyge vilkår som kendetegner en akustisk koncert, har altid haft en særlig plads i hjertet for den spektakulære sanger og sangskriver, som selv fortæller:
 
”I meget lang tid har jeg haft lyst til at komme ud – bare mig og min guitar - og møde publikum i øjenhøjde. Jeg vil præsentere publikum for sangene i deres oprindelige og reneste form. Det er sådan sangene er blevet til, og det håber jeg også at publikum vil opleve, når de hører dem akustisk”
 
Den 22-årige fynbo debuterede i februar forrige år, og siden da er det gået stærkt for Hjalmer der har fået sunget sig ind i vores hjerter med hans folkelige melodier og karakteristiske stemme. På trods af sin unge alder har han allerede over 11 millioner streams på Spotify, er velkendt på de danske spillesteder og festivaler, har netop vundet en Zulu Award som ”årets nye navn” og en Gaffa-Pris for ”årets danske solist”. 
NY
Train Live

07. nov / THE SAVAGE ROSE

Torsdag D. 07. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 300,- + Gebyr
Danmark har fostret mange store stemmer, men en af de mest ikoniske sangerinder vi har, må siges at være Annisette Koppel. Til efteråret er Annisette sammen med The Savage Rose, tilbage på landets spillesteder, når de tager på Danmarkstourné i oktober og november.
 
Bandet, der har eksisteret i mere end 50 år, er måske netop nu større end aldrig før. De seneste par år er deres publikum bare vokset og vokset, og det legendariske band har spillet for udsolgte huse landet over – senest to udsolgte koncerter i DR Koncerthuset.
The Savage Rose må siges at være dansk musikhistorie. 25 studiealbums er det indtil videre blevet til, siden det hele startede tilbage i 1967. Genrer har bandet aldrig ladet sig begrænse sig af, de deler derimod gavmildt ud af rock, blues, soul, folk m.m.
 
The Savage Rose anno 2019 består af Annisette Koppel, Naja Rosa Koppel (kor), Amina Carsce Nissen (kor), Las Nissen (guitar), Frank Hasselstrøm (blæsere og keys), Nikolaj Hess (hammond og keys), Jacob Haubjerg (bas) og Anders Holm (trommer).
NY
Train Live

14. nov / CLARA

Torsdag D. 14. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 150,- + Gebyr
Clara har for alvor gjort sit indtog på den danske musikscene siden udgivelsen af sit debutalbum i august sidste år. Til efteråret tager hun på en større efterårs-turné, og hun kommer landet rundt.
 
Når Clara til efteråret drager på turné landet over, er det blot et år siden, at hun udgav sit debutalbum, ’August Eighteen’. I løbet af det år, der er gået, har hun indtaget scenerne til bl.a. The Voice i Tivoli og på landsdækkende tv til P3 Guld, hvor hun ligeledes var nomineret som Året Nye Navn, ligesom hun også var det til Zulu Awards. Hun har modtaget DPAs talentpris for kommende sangskrivere, og flere medier har fremhævet hendes talent; heriblandt DR som i december udnævnte hende som eneste kvinde i deres ”De Ejede 2018”-artikelserie. I september udsendte DR også en minidokumentar om Claras debutkoncert.
Clara har mildest talt haft nok at se til siden albumreleasen sidste år, og senest har hun udgivet sit største radiohit til dato, ’Crazy’. Når hun til november tager på sin første længerevarende turné er det derfor ovenpå et år, der har gjort Clara til et stort navn på den danske musikscene og ikke mindst med en erfaring i baggagen, der står i skarp kontrast til hendes unge alder.
 
 
Hør Clara: https://Clara.lnk.to/Crazy
 
Clara på de sociale medier: 
Instagram: @saint_clara
Facebook: @claratoftsimonsen
YouTube: @ClaraOfficialVEVO
NY
Train Live

15. nov / THE MINDS OF 99

Koncerten er i CERES ARENA

Fredag D. 15. november
KL. 20:00
Dørene åbner 2 timer før koncertstart. DKK 300,- + Gebyr
THE MINDS OF 99 – ARENA TOUR ’19
 
En helt udsolgt SOLKONGEN TOUR med to gange udsolgt på Train og fire gange Store VEGA som afslutning i december 2018. Fem GAFFA priser, to steppeulve og vinder af P3 guld i starten af 2019. Det selvproklamerede “lorteband” er ved at vokse sig store.
 
The Minds of 99 annoncerede i slutningen af 2018 sin største koncert til dato. Royal Arena har for længst krydset de 10.000 solgte billetter og nu Jylland endelig glæde sig også. På fredag går The Minds of 99’s største tour nogensinde i salg, når bandet tilføjer Ceres Arena i Aarhus til touren.
”Solkongen har været en kæmpe gamechanger. Dén plade og vores koncerter over sommeren, især Orange Scene, har gjort at endnu flere er begyndt at opdage vores musik. Det er helt vildt, simpelthen. Den energi, der er i rummet, når vi spiller er vildere end nogensinde - vores publikum er vildere end nogensinde. Vi skal til efteråret spille de største koncerter vi nogensinde har spillet. Det er en helt vild følelse. Vi ved godt at de her arenaer er store fucking steder, men vi er klar til at gøre hvad der skal til. Vi er klar til det næste.”
-Niels Brandt
 
The Minds of 99 er kendt som et af landets allerbedste livebands. En position som de cementerede på deres sidste turné i slutningen af 2018. Bandet formåede at rive publikum midt over til nogle af gruppens mest legendariske koncerter på udsolgte spillesteder landet over. Bandet vandt i 2019 årets liveband til både Steppeulven og Gaffaprisen. I januar 2019 vandt de desuden P3 Guld Prisen og i marts hele fem gaffapriser. Heriblandt årets live orkester, årest hit for Alle Skuffer Over Tid samt årets udgivelse for Solkongen.
Train Live

21. nov / IAMJJ

Torsdag D. 21. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 150,- + Gebyr
Den blot 25-årige danske sangskriver IAMJJ tumler med de største emner i sine oprigtige sange. Og han tør pege på de største navne som inspirationskilder: Nick Cave og Leonard Cohen inden for musik. Damien Hirst og Tal R inden for billedkunst.
 
Melankolien hos IAMJJ er så hårrejsende, at man har svært ved at tro, at han er dansk, og bare 20-22 år da mange af numrene er blevet skrevet.
 
Og han er klar til at gå i samme fodspor som nogle af de største sangskrivere: Derind hvor man tør stå i sit jakkesæt og ligne en stærk mand, men samtidig udstille al sin sårbarhed og alle sine fejl.
 
”Jeg skriver bedst, når jeg har gjort noget forkert, eller har noget at bevise. Der skal være noget ultimativt på spil. Der, hvor du står på en slagmark, og alle dine venner er døde, og alle pilene kommer imod dig. Det er de sekunder, jeg laver musik til. Det er musik, der svarer til det sidste måltid på dødsgangen. Der hvor det smukke og det grimme smelter sammen,” siger IAMJJ
IAMJJ sluttede 2018 af med udgive singlen ”Hitomalo”, som PT er mest spillede single på P4. IAMJJ udgiver i foråret ny single, og EP, samt et helt album til efteråret!
 
 
FB: https://www.facebook.com/IAMJJmusic/
 
HOMER: https://www.youtube.com/watch?v=zIpUMogkjEk
 
DIFFERENT KIND OF BLUES: https://www.youtube.com/watch?v=lQqVJFKHIC8
 
HITOMALO: https://www.youtube.com/watch?v=4erQY1rX8Yc
Train Live

23. nov / KESI

Lørdag D. 23. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 270,- + Gebyr
KESI tager på efterårstur rundt i hele DK! 
 
Siden kæmpehittet “Søvnløs” i 2014, der positionerede KESI som et af de mest lovende nye navne indenfor dansk hiphop, har han leveret det ene monsterhit efter det andet, og med singler som “Mamacita”, “Følelsen” og ”Su Casa” feat. Gilli, har han i dag markeret sig som et af landets største og mest progressive artister.
Med hans jævne flow af ny musik fra øverste hylde, er det i løbet af de sidste par år blevet til et hav af hits som tilsammen har streamet mere end 65 mio gange på Spotify, og er blevet spillet flittigt på de danske radiostationer.
KESI har netop skudt 2019 i gang med singlen ‘X’, som er en svævende, catchy og sorgløs sang om at leve det gode liv, flyve smukke kvinder ind i landet og administrere en saldo på kontoen, der er »længere end et telefonnummer«.
 
 
Hans massive popularitet rækker desuden langt udover hitlisterne. I foråret 2018 spillede Kesi en fuldstændig udsolgt landsdækkende tourné, og er nu klar til at tage indtage de danske spillesteder igen til efteråret:
 
”Det bliver årets fest! De danske spillesteder kan noget helt specielt kontra de store festivaler. Festen er intim og jeg får altid følelsen af at jeg har folk helt tæt på. Det er så fedt!” udtaler KESI.

 

 

Train Live

29. nov / FOLKEKLUBBEN

Fredag D. 29. november
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 270,- + Gebyr
Folkeklubben fejrer nyt anmelderrost album med stor Danmarksturné
 
Folkeklubben udsendte d. 26. oktober deres fjerde album ’Sort Tulipan’ til massive roser samt en 1. plads på albumhitlisten over samlet fysisk salg i Danmark. I 2019 drager bandet på landevejen for at præsentere den nye plade såvel som det efterhånden omfangsrige bagkatalog.
 
”Folkeklubben har satset alt og lavet deres hidtil bedste album.”, skriver Politikens Kim Skotte i en af den slags 5-hjertede anmeldelser, et band kun kan drømme om. Soundvenue, Nordjyske, Jyllands-Posten, ja selv knarvorne Thomas Treo fra Ekstra Bladet, stemmer i med roser: ”’Sort Tulipan’ strejfer Larsens karakteristiske blanding af umiddelbar lethed og vemodig dybde.”
 
Folkeklubbens identitet ligger i jagten på det næste smukke koncertøjeblik og dén gode sang, hvis grundelementer er Kjartan Arngrims tekster og vokal, Rasmus Dalls guitarer og Rasmus Jusjongs fornemmelse for bund, beats, kor og keys.
 
Folkeklubben har over de sidste 7 år markeret sig som et af landets bedste og mest flittige liveorkestre. Når trioen i 2019 igen stævner ud, er det med deres nye album ’Sort Tulipan’ i ryggen. Det nye album følger op på et i forvejen imponerende bagkatalog med udgivelserne ’Nye Tider’ (2013), ’Danmarksfilm’ (2014) og ’Slå Flint!’ (2016). Med sange som ’Fedterøv’, ’For Pengene’, ’Danmarksfilm’, ’Torben Ulrich’ samt ’Men Ikke Endnu En Vinter’ og ’Flammende Hjerter’ fra det nye udspil – som allerede er blevet spillet flittigt i radioer landet over – er der lagt op til et poetisk rockbrag.
 
Der er mange måder at slå sig selv ihjel på. Som band starter sammenbruddet som regel med en syvårskrise, hvor man spørger sig selv: hvem er vi og hvor skal vi hen? Folkeklubben har taget disse spørgsmål alvorligt. Og svaret foreligger nu på albummet ’Sort Tulipan‘.
 
“Sort Tulipan’ er et album med 11 originale sange, der sammen og hver for sig insisterer på i hvert fald for en stund at lukke lyset ind og skabe en større fortælling: ”Med den nye plade er vi gået bevidst efter at udfordre det univers som vi har cementeret på de tre forudgående plader. ’Sort Tulipan’ er ikke et selvmord, men et forsøg på at udfordre vores identitet,” udtaler bandet.
NY
Train Live

10. dec / HANS PHILIP - EKSTRA!

Tirsdag D. 10. december
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 250,- + Gebyr
Der var megen spekulation omkring det ny HANS PHILIP projekt. Så da den 30-årige lyriker endelig løftede sløret for hvad han havde brugt tiden på siden han selvvalgt opløste det mest succesfulde urban/hip hop band, der er kommet ud af den nye generation – så blev Internettet overbelastet. Først en video til nummeret ”Siger Ingenting”, der ramte over 100.000 visninger på de to første døgn. Få dage efter fulgte hans første officielle single ”Dagdrøm [1]”, som blev P3s Uundgåelige. Til sidst, nemlig søndag den 17. marts, udsendte han uden varsel debutalbummet ”Forevigt”. Disse 3 nedslag indenfor én uge, uden varsel og uden promovering; et både modigt men også nødvendigt skridt for at forfølge den kunstneriske vision han besidder.
HANS PHILIP nåede med Ukendt Kunstner stort set alt – og endda på meget kort tid.
Han blev via sine tekster talsmand for en generation af unge mennesker, der havde brug for både substans men også identifikation med problemstillinger hvad end det er i relation til kærlighed, ens plads i samfundet, integration eller misbrug/forbrug. Han formår, som ingen andre fra generationen, at sætte ord på følelser og tanker så der opstår en enorm samhørighed mellem artist og publikum. Afsender og modtager.
Lige netop dén kapacitet har HANS PHILIP naturligvis taget videre i sit nye projekt – et projekt hvor han har valgt at alliere sig med en række forskellige producere i modsætning til Ukendt Kunstner hvor alt var lavet sammen med det musikalske vidunderbarn Jens Ole McCoy og også selv sat sig bag drejeknapperne.
Det første stik er altså ”Forevigt” – et dystert, nedtonet, hjerteskærende og 100% ærligt album med en nytænkende musikalsk vision, der står i stor kontrast til hvad der ellers dominerer de danske streamingtjenester. Derfor er det en decideret bedrift – og nærmest uhørt – at albummet efter blot én uge sammenlagt er streamet over 3.000.000 gange alene på Spotify.
Pressen honorerer også generøst for netop førnævnte kvaliteter – bl.a. med 5 hjerter i Politiken, 5 stjerne i Soundvenue og fuldt stik med 6 stjerner i GAFFA.
HANS PHILIP har i dén grad været savnet i det danske musiklandskab og timingen med albummet kunne ganske enkelt ikke være bedre.
NY
Train Live

11. dec / HANS PHILIP

Onsdag D. 11. december
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 250,- + Gebyr UDSOLGT
Der var megen spekulation omkring det ny HANS PHILIP projekt. Så da den 30-årige lyriker endelig løftede sløret for hvad han havde brugt tiden på siden han selvvalgt opløste det mest succesfulde urban/hip hop band, der er kommet ud af den nye generation – så blev Internettet overbelastet. Først en video til nummeret ”Siger Ingenting”, der ramte over 100.000 visninger på de to første døgn. Få dage efter fulgte hans første officielle single ”Dagdrøm [1]”, som blev P3s Uundgåelige. Til sidst, nemlig søndag den 17. marts, udsendte han uden varsel debutalbummet ”Forevigt”. Disse 3 nedslag indenfor én uge, uden varsel og uden promovering; et både modigt men også nødvendigt skridt for at forfølge den kunstneriske vision han besidder.
HANS PHILIP nåede med Ukendt Kunstner stort set alt – og endda på meget kort tid.
Han blev via sine tekster talsmand for en generation af unge mennesker, der havde brug for både substans men også identifikation med problemstillinger hvad end det er i relation til kærlighed, ens plads i samfundet, integration eller misbrug/forbrug. Han formår, som ingen andre fra generationen, at sætte ord på følelser og tanker så der opstår en enorm samhørighed mellem artist og publikum. Afsender og modtager.
Lige netop dén kapacitet har HANS PHILIP naturligvis taget videre i sit nye projekt – et projekt hvor han har valgt at alliere sig med en række forskellige producere i modsætning til Ukendt Kunstner hvor alt var lavet sammen med det musikalske vidunderbarn Jens Ole McCoy og også selv sat sig bag drejeknapperne.
Det første stik er altså ”Forevigt” – et dystert, nedtonet, hjerteskærende og 100% ærligt album med en nytænkende musikalsk vision, der står i stor kontrast til hvad der ellers dominerer de danske streamingtjenester. Derfor er det en decideret bedrift – og nærmest uhørt – at albummet efter blot én uge sammenlagt er streamet over 3.000.000 gange alene på Spotify.
Pressen honorerer også generøst for netop førnævnte kvaliteter – bl.a. med 5 hjerter i Politiken, 5 stjerne i Soundvenue og fuldt stik med 6 stjerner i GAFFA.
HANS PHILIP har i dén grad været savnet i det danske musiklandskab og timingen med albummet kunne ganske enkelt ikke være bedre.
NY
Train Live

12. dec / Nicklas Sahl

Torsdag D. 12. december
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 190,- + Gebyr
Med hitsinglerne ’Hero’, ’Planets’ og ’New Eyes’, er Nicklas Sahl godt på vej til at blive den næste store stjerne på den danske popscene. Siden han udsendte sin debutsinglen i 2018, er det nemlig kun gået fremad for den unge sanger. I efteråret 2018 spillede Nicklas sin debutkoncert på Ideal Bar i København og Headquarters i Aarhus, hvor billetterne blev revet væk. Kort efter annoncerede Nicklas sin landsdækkende forårstour, hvor mere end 500 fans mødte talstærkt op til koncerten på Train i Aarhus.
 
Til efteråret gentager Nicklas successen, når han vender retur til Train den 12. december. 
Nicklas Sahl fik som fireårig en plasticguitar mellem hænderne, og instrumentet har siden været hans livsledsager, omend selve formen og strukturen med tiden ændrede sig. Sange og akkorder har været en naturlig del af Nicklas Sahls opvækst og liv, først i Hadsten, og siden mødet med andre ligesindede musikere på Mellerup Efterskole.

 

Train Live

17. dec / MIDGE URE

"The 1980 Tour – Vienna & Visage"

Arrangør: KPM-Concerts & Train

Tirsdag D. 17. december
KL. 20:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 275,- + Gebyr
I slutningen af 70'erne forandrede verden sig markant. Samfund, politik, mode, kultur og ikke mindst det musikalske landskab ændrede sig for altid. Guitarerne, som havde domineret rock og punkmusik gennem en lang periode, fadede ud, og musikscenen blev overtaget af synthesizerne, der sammen med videoteknologien og MTV dannede rammen for, hvordan hitlisterne nu skulle se ud. 80'erne var skudt i gang, og intet ville nogensinde blive det samme igen.

Midt i denne store omvæltning kom to albums, som satte dagsorden for den nye æra.

Visage udsendte sin debutplade med monster ørehængeren "Fade To Grey", og Ultravox kom på gaden med albummet "Vienna", der storhittede med sangen af samme navn.MIDGE URE var medforfatter på begge albums, som han også var med til at indspille og producere, og det ændrede i høj grad hans liv.

Der er nu gået næsten 40 år, og MIDGE URE har et brændende ønske om at fejre jubilæet på ekstraordinær vis, når han i slutningen af året drager på en omfattende turné og giver to koncerter i Danmark. Mens 2019 nærmer sig 2020 vil han sammen med sit Band Electronica hylde udgivelsesåret for begge skelsættende albums... nemlig 1980. Det vil de gøre ved at fremføre hele "Vienna" albummet samt markante numre fra "Visage". Det bliver første gang nogensinde, at "Vienna" spilles live i sin helhed, og det er også første gang, at mange af sangene fra "Visage" præsenteres for et koncertpublikum. Ud over dette kan vi naturligvis forvente andre highlights fra Ultravox og MIDGE URE's egen glorværdige solokarriere.

Det hele bliver med en sceneopsætning designet til at afspejle den atmosfære og stemning, som disse klassiske albums og publikum fortjener.

MIDGE URE & Band Electronica spiller på Train i Århus den 17. december og i Amager Bio den 18. december.

NY
Train Live

25. jan / JADA

Lørdag D. 25. januar
KL. 21:00
Dørene åbner 1 time før koncertstart. DKK 175,- + Gebyr
Jada stormer frem og har med kun 3 singler sunget sig direkte ind i danskernes hjerter. Efter totalt udsolgte shows på Radar og Store Vega, er den succesfulde sangerinde nu klar med nye shows flere steder i landet.
 
Jada, med det borgerlige navn Emilie Molsted Nørgaard, var med singlerne ’Keep Cool’ og ’Sure’ på alles læber sidste sommer. Men midt i hypen måtte sangerinden dog melde sig syg med stress og rykke en række koncerter. En modig beslutning, der lader til at have sendt en endnu stærkere Jada videre.
Efter et halvt års radiostilhed bragede singlen ’Lonely’ igennem som P3s første ugens uundgåelige i 2019. Derefter vandt Jada både talentprisen ved P3 Guld samt årets håb og årets sang ved Steppeulven.
 
I dette forår spillede Jada så endelig sine første egne shows. Både Radar og Store Vega havde været udsolgt i månedsvis og de dugfriske anmeldelser taler sit tydlige sprog. Både Soundvenue og Gaffa kvittererer med 5 stjerner og Gaffas anmelder skrev bl.a.: “en fremragende koncert fra en kunstner, som meget vel kan blive Danmarks næste verdensstjerne”.